Medlemskap

Sightrunning genom Stockholm med Petter Stordalen

Petter Stordalens dag inleds alltid med en löprunda. När han kommer till en ny destination tar han sig gärna an hela staden på mindre än en timme. "Jag upptäckte en stor del av Tokyo, inklusive det kejserliga palatset, på 45 minuter, med foton och allt!" I dag följer vi med hotellmagnaten på ett sightrunningäventyr genom Stockholm. Häng med!

 • "Om du reser till en stad och vill uppleva kultur och dynamik, njuta av en otrolig matscen och ett vilt nattliv, då är Stockholm helt perfekt", säger Petter Stordalen och tillägger entusiastiskt:

 • "Det här är landet som har skapat Volvo, IKEA, Spotify och många andra globalt erkända varumärken. Du möter en internationell stad, samtidigt som det fortfarande är en nordisk stad som erbjuder allt. En vacker, intim och personlig stad."

 • "Jag har besökt merparten av Europas huvudstäder, och om jag fick välja, ja, då skulle jag bo här i Stockholm", säger Petter och slår ut armarna med ett stort leende.

 • Det är tidigt på morgonen. Bakom den norska investeraren, turistmogulen, entreprenören och ägaren av Strawberry ligger Stockholms slott och solar sig i vårsolen.

 • Petter, iklädd en ljusblå träningströja och svarta löpartights, har redan sprungit en dryg timme med sin hund Tage, men är trots det redo för ytterligare en löprunda, eller sightrunning som han kallar det, med oss.

 • Vår resa börjar utanför det femstjärniga hotellet At Six, och vi är redo att hålla jämna steg med denne person som är känd för sin enorma energi och sitt breda leende. Det vill säga att hålla jämna steg med honom så gott vi kan.

Löpning på Djurgården

"Jag tror att det är viktigt att röra på sig och att hålla kroppen aktiv av mer än en anledning. De flesta människor tror att jag tränar för att se vältränad och smal ut. Det är fel. För mig handlar träning till 80 procent om den mentala aspekten. Det är en bra start på dagen och ett sätt att börja planera sin dag", insisterar Petter.


När han sätter på sig löparskorna lämnar han sina bekymmer bakom sig. Han känner att han har ett försprång på alla andra. Han började tidigt i dag också.


"Ett bra liv handlar egentligen bara om det här: man måste sova ordentligt, skratta mycket och äta bra."


Dagens morgonsession startade med utgångspunkt från At Six på Brunkebergstorg 6. Vår guide springer sedan längs Strandvägen. Här springer du förbi restauranger, exklusiva butiker och vackra tegelbyggnader, hela tiden intill vattnet. Turen fortsätter ut mot Djurgården.


"I vanliga fall brukar jag springa kring Djurgården. Där är jag i naturen, det är lugnt och jag är bland likasinnade. Folk promenerar eller springer och det är en otroligt bra start på dagen", säger Petter.

 • Sightrunning i Stockholm

  Om du följer Petters löprunda kan du välja din egen sträcka. Djurgården är packad med stigar och småvägar. Det är miljövänligt och du har havsutsikt.

 • Och självklart finns det massor av saker att beskåda. Djurgården rymmer allt från Vasamuseet, världens äldsta friluftsmuseum Skansen, en djurpark, Rosendalsträdgården och Rosendals slott.

 • "Jag är ett stort fan av sightrunning, som är en kombination av just dessa två ord - sightseeing och löpning."

 • "Mitt tips är att börja vid Brunkebergstorg, sedan kan du springa runt och upptäcka staden samtidigt som du tränar", säger Petter och tillägger med ett skratt:

 • "Jag upptäckte en stor del av Tokyo, inklusive det kejserliga palatset, på 45 minuter. Det som för en genomsnittlig turist skulle ta en dag att göra, gjorde jag med hjälp av min löpning, och tog foton och allting!"

Bo och äta i Stockholm

Om du börjar din dag med en löprunda kan du njuta av allt det andra som Stockholm har att erbjuda med gott samvete. Petter har det perfekta receptet:


"Om du tillbringar en dag i Stockholm bör du vakna upp vid Brunkebergstorg klockan sex. Du tittar ut över torget och tänker: Vad ska jag göra i dag?"


"Jag föreställer mig att det är en solig dag, och att du bör börja dagen på hotellets tak (TAK Stockholm, red. anm.). Under en vacker och solig dag kan det vara 1 500-2 000 personer där, och du ser ut över hela Stockholm. Du tittar in i kungens vardagsrum, och du kan se rakt in när han tar på sig sin morgonrock på morgonen, säger Petter och skrattar.


Han blir ännu mer entusiastisk:


"När du har gjort detta, tar du en liten promenad. Du behöver inte gå långt utan slå dig ner på en liten uteservering och ta en kopp kaffe. Eller om du är som jag så kanske du föredrar en kall öl".

Petter Stordalen på löprunda genom Stockholm.
 • Mat och fest hela natten

  På uteserveringen kan du planera var du och ditt resesällskap ska äta middag. Du behöver egentligen inte söka, för här har du svaret:

 • "För mig skulle eftermiddagen börja på Hobo Hotel. Ta en cocktail i baren där, sedan ta en promenad och avsluta med middag på Chez Jolie. Det fullbordar i stort sett hela dagen och kvällen."

 • "Men om du fortfarande har energi kvar så erbjuder Stureplan det allra bästa nattlivet. Du bör inleda på Laroy med en drink. Det är det coolaste stället att börja kvällen på", avslöjar Petter.

 • Han menar att du kan gå nästan var som helst på Stureplan och hitta de häftigaste nattklubbarna, med internationell atmosfär och bra musik.

 • "Här hittar du världsstjärnor som Sverige har skapat. Och om du fortfarande har energi kvar, fast jag varnar dig, då det börjar bli väldigt sent, kan du gå till Sturecompagniet."

 • "Och efter det, om du fortfarande har något kvar i dig, ska du gå till Hell's Kitchen."

 • "Därefter är det morgon, och du är tillbaka för frukost på At Six."

 • "Och sedan så vet vi förstås hur dagen börjar igen. Löparskor, och en löprunda ut mot Djurgården!"

Petter Stordalens sju bästa Stockholmstips

Hotell: At Six


Sightrunning: Brunkebergstorg - Strandvägen - Djurgården


Frukost: TAK STOCKHOLM


Fika: Utomhusservering i området kring Brunkebergstorg


Ta en drink: Hobo Hotel


Middag: Chez Jolie


Nattliv: Laroy, Sturecompagniet, Hell's Kitchen

Mat och öl på Hobo Bar i centrala Stockholm.Utsikt över takåsar från restaurang TAK i Stockholm.Interiör på Cocktail Bar At Six i Stockholm.

Hobo Bar

Stockholm

Meny

Senaste artiklarna