Vill du uppleva den franska atmosfären utan att stå i kö i tre timmar nedanför Eiffeltornet? Få medelhavsvibbar utan att betala 140 kr för en flaska vatten på en fullsmockad servering i Cannes? Här har du ett gäng hotell i Norden som du kan besöka för att få en känsla av internationella resmål utan att du behöver leta fram en karta eller resa speciellt långt.

Takterrass på Clarion Hotel Sea U
Den magiska takterrassen på Clarion Hotel Sea U.

Paris i Helsingfors


På Helsingfors flygplatshotell, Clarion Hotel Aviapolis, får du en air av Paris så fort du stiger in i lobbyn. Blankt marmorgolv och exklusiv inredning. En lobby man gärna tillbringar flera timmar i. Hotellet har även en trevlig restaurang, som inte riktigt serverar parisisk mat... men beställer du in en aperitif (kanske en Kir?) innan middagen så kan du låtsas att du sitter på en bistro på en bakgata någonstans i 3:e arrondissementet. Det funkar helt fint.


CL Aviapolis - parisEn del av Clarion Hotel Aviapolis ståtliga lobby och restaurang.


Dröm dig bort till Japan på Yasuragi


Strax utanför Stockholm kan du njuta av Japan med alla dina sinnen. Bo i hotellrum där hav, furu och sten är ett genomgående tema.


Yasuragi - standardrumEtt av Yasuragis vackra hotellrum.


Njut av de japanska smakerna på en av hotellets tre restauranger. Vill du lyxa till det lite extra rekommenderar vi avsmakningsmenyn vid teppanyakibordet! Sist men inte minst, koppla av i det japanska badet. Börja med tvagningsritualen innan du går vidare till badets varma källor, de olika bastuerna, kolsyrebadet och kallbadet. Självklart kan du även boka in en mängd olika spabehandlingar och aktiviteter som yoga och meditation.


Yasuragi - spa, outdoor and indoor


Bo kungligt på Clarion Collection Hotel Borgen


Tinnar, torn och lyxig Afternoon tea serverad på trevåningsfat. Ät och sov som kungligheter på sagolika Clarion Collection Hotel Borgen. Står du utanför hotellet och tittar på den magiska byggnaden kan man tro att man befinner sig vid ett slott i Österrike.


CC Borgen - facadeTro det eller ej men detta är ett hotell. I Örebro.


Las Vegas eller Comfort Hotel Union Brygge?


Blev årets möhippa till Las Vegas inställd? Ingen fara, åk till norska Drammen och checka in på en av Comfort Hotel Union Brygges färgsprakande sviter. Glitter och glamour, korka upp champagnen och plocka fram markerna. Kör ett parti Texas Hold'em och sen får ni se vart kvällen tar er. Observera att det är strikt förbud mot tigrar på hotellrummen.


CO Union Brygge - vegas?På med pokerfacet så kör vi.


I want to be a part of it, At Six, At Six


lyxhotellet At Six får du bland annat uppleva modern konst och makalös mat. Strosa runt på hotellet och låtsas att du egentligen besöker The Met. Beställ en Cosmopolitan i hotellets cocktailbar innan kvällens middag. Njut sedan av en natt i ett stilrent och sobert hotellrum med New Yorks kanske skönaste sängar. Oj, Stockholms menar vi såklart.


At Six - lobby och detaljer i rumVisst osar det internationell lyx?


God öl och gott häng i Brooklyn


Föredrar du Brooklyn före Manhattan? Då är det Hobo du ska besöka. Ligger granne med At Six, alltså mycket närmare än vad Brooklyn har till Manhattan. Fullt fokus på god öl och enkel mat. Ibland är det fest, ibland disco och ibland bjuder de in till marknad där lokala designers säljer kläder, smycken, konst... ja, allt möjligt. Varje dag kan du garanterat njuta av avslappnat och härligt häng.


Hobo - BrooklynGod mat, god öl, gott häng - alltid på Hobo.


Medelhavskänsla i Helsingborg


Visst vore det nice med Nice eller någon annan pärla på den franska rivieran. Men är det för dyrt eller för långt bort cannes Clarion Hotel Sea U vara en väldigt bra ersättare. Särskilt om du bokar ett rum med balkong och utsikt över sundet!


CL Sea U - french rivieraNo words needed.


Vi rekommenderar dig också att ta dig upp till hotellets rooftop bar för en drink eller två.


CL Sea U - terrassMedelhavsvibes eller vad?