Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Våra hotell i Skellefteå

Välkommen till Västerbotten och guldstaden Skellefteå. Här i Stieg Larssons födelsestad bor du i moderna rum mitt i stadens hjärta. Upplev intressant kultur, idrott eller storslagen natur – i Skellefteå har du aktiviteter av alla slag utanför dörren.

Närhet till nöje och aktiviteter

På platsen där Skellefteås gamla stadshus en gång i tiden låg ligger idag Comfort Hotel Skellefteå Stadshotell. Från adressen på Stationsgatan 8 har du nöjen, shopping och aktiviteter av alla slag precis utanför dörren. Stadskärnan är full med charmiga små butiker och gallerior. Vintergatan Galleria ligger ovanför Skellefteå Stadspark och har ett utbud av trevliga affärer och fik. Skellefteå är belägen cirka 15 kilometer uppströms från Bottenviken och Skelleftehamn, där E4:an möter Skellefteälven. Från hotellet har du bara 5 minuters promenad till Skellefteå busstation. Därtill ligger Skellefteå Airport bara drygt 20 minuters bilresa från centrum.

Bastu och relaxavdelning

Efter en lång dag kan det vara skönt att koppla av och ladda batterierna. På Quality Hotel Skellefteå har du möjlighet att utnyttja bastu- och relaxavdelningen. Njut i något av de två helt nya relaxrummen med en magisk utsikt över Stadsparken och Skellefteälven. I hotellets källarplan finns det dessutom möjlighet för dig som hotellgäst att nyttja såväl bastu som jacuzzi utan extra kostnad. I hotellet hittar du även Aqua Spa – ett av Sveriges finaste dagsspa där du kan få allt från manikyr och pedikyr till ansiktsbehandlingar och massage.  

Kultur, friluftsliv och idrott

Skellefteå är en ung stad i en gammal bygd med mycket att se och göra – staden grundades 1845 men Skellefteå socken går hela vägen tillbaka till 1300-talet. Staden kallas ibland ”guldstaden” – mycket tack vare det berömda Skelleftefältet som är ett av världens mineralrikaste. Kultur-och friluftsområden Nordanå, beläget vid stadens nutida centrum, är en intressant och historisk plats. Här berättas platsens betydelse för bygdens kyrkliga, sociala och kommersiella liv ända sedan medeltiden. Västerbottensteatern, Skellefteå museum och Nordanås teater ger dig som besökare ett rikt kulturutbud i staden. Staden har också flera namnkunniga författare och har på senare tid gjort sig känd som ”berättarnas stad” med exempelvis den årliga Berättarfestivalen i Skellefteå. Skellefteå är också en bra idrottsstad och har skördat stora framgångar inom exempelvis ishockey, skidor, och kampsport.

Konferens, möten och lokaler i Skellefteå

Vill du veta mer om våra konferens- och möteslokaler i Skellefteå? Du hittar vårt utbud här.

Närliggande destinationer

Umeå

Läs mindre
9 hotell i Skellefteå

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

Upptäck Hotell Restaurang Konferens
3.2.13.011 22
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.