Medlemskap
Servering på restaurang i Helsingfors.

Upptäck Finlands spännande matscen

Ät dig genom Finland och låt din gom förgyllas av smaker och råvaror från finskt land och hav. Frestas du mer av internationella smaker? Då behöver du inte vara orolig. Med Helsingfors i spetsen präglas den finska matscenen av restauranger och barer som hyllar både när och fjärran.

En växande matscen

De senaste åren har det hänt mycket på den finska matscenen, i synnerhet i huvudstaden. Idag kan du hitta allt från finska klassiker som Karjalanpiirakka, karelska piroger, till restauranger med internationella influenser. Parallellt med den växande nordiska matkulturen i landet finns det ett brett utbud av asiatiska restauranger. Testa en handfull olika piroger till lunch, för att sedan inleda kvällen med en bit av asien på Boon Nam? Ja tack! Välkommen till en växande och kontrastfull matscen.

Närproducerade råvaror i fokus

I Finland finns det ett stort fokus på närproducerade råvaror. Restaurangernas menyer speglar en hållbar matfilosofi med mycket fisk, sädesslag från den finska jorden och saftiga bär från skogarna. Är du en ostfantast? Då måste du testa deras Leipäjuusto, en mild och smakrik ost gjord på komjölk som gör sig allra bäst med hjortronsylt. För att göra din vistelse i Finland oförglömlig tipsar vi om restauranger och barer du inte får missa.

Finland

Restauranger och barer