strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap
Musslor på restaurang The Social.

Bar- och restaurangtätt i natursköna Växjö

Kurrar det i magen? Inte länge till i Smålands matparadis Växjö. Utforska stadens spännande barer och restauranger som tar dig på en kulinarisk resa och överraskar med lokala, småländska smaker.

Mångkulturell restaurangscen

I hjärtat av Småland välkomnas du till en destination full av spännande bar- och restaurangupplevelser. Om du letar efter ett matställe i stan går du knappast hungrig länge, det finns något för alla. Mitt i stadens puls, bara ett stenkast från all shopping, hittar du stadens mest populära bar- och restauranggata: Sandgärdsgatan. Väl på gatan slungas du mellan svåra val av smaker från världens alla hörn. Något i husmanskostens tecken, hetta från Asien eller mexikanskt – du väljer.

Med smak av Småland

I Växjö speglas matutbudet av lokala råvaror direkt från producenter och mathantverkare. Här kan du besöka flera gårdsbutiker för en stor portion inspiration, eller inhandling av ingredienser till kvällens måltid. Staden omges av ängar, skog och sjöar som ger goda förutsättningar för de småländska smakerna, vilka ofta färgar restaurangernas menyer särskilt mycket under årets varmare månader. Välkommen till Växjö för unika matupplevelser med en stor dos av Småland på tallriken.

Växjö

Restauranger och barer

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka