Medlemskap

En romantisk paus på Villa Copenhagen

Sophia och Michael är i Köpenhamn för en romantisk paus från sitt hektiska liv med små barn. Ett underbart hotell ska säkerställa att deras kärleksfyllda helg verkligen blir magisk.

 • “Herregud, vilket underbart hotell!” utbrister de i kör, när de anländer till lobbyn på ett av Köpenhamns mest fantastiska och trendiga hotell, Villa Copenhagen.

 • Sophia och Michael ska äntligen få njuta av lite kvalitetstid på avstånd från vardagens liv och rörelse och är redo att checka in.

 • “Vi bor strax utanför Helsingborg och tog tåget till Köpenhamn. Villa Copenhagen ligger precis intill centralstationen, så det är mycket praktiskt."

 • Och när vi är här för att njuta vill vi göra det ordentligt och få ut så mycket som möjligt av vår tid. Det betyder att vi måste bo på ett trevligt ställe, unna oss lite lyx”, säger Sophia entusiastiskt.

 • Paret lever ett hektiskt liv med små barn och krävande jobb. Det är inte lätt att hitta tid för varandra. Men den här helgen i Köpenhamn är något de har planerat ett tag.

 • “Vi måste ta hand om vårt förhållande, göra lite vuxensaker och, viktigast av allt, göra saker tillsammans."

 • "Så vi ska äta, dricka, bada och shoppa lite. Göra saker som vi inte alltid har tid för i vardagen”, säger de båda med ett leende.

Hållbar lyx på Villa Copenhagen

Efter incheckningen kopplar de av i den trendiga och moderna lobbyn. De beställer champagne och färska ostron från en särskild champagnevagn som hotellet erbjuder. Lyx och det lilla extra är anledningarna till att de har valt detta hotell i Köpenhamn.


“Vår tid är dyrbar, och när vi är på en kort helgresa kan vi inte tänka på stora utflykter. Vi är här för att varva ner, njuta, koppla av och njuta av varandras sällskap. Ett hotell med extra bra faciliteter är precis vad vi behöver. Och Villa Copenhagen är i en klass för sig. De uppfyllde alla våra kriterier”, säger Michael bestämt, medan vardags- och arbetstankarna äntligen kan läggas på is.


Villa Copenhagen är ett signaturhotell framför alla andra. Den anrika före detta post- och telegrafbyggnaden från 1912 har förvandlats till något nytt, med modern arkitektur och en unik design. Byggnadens förflutna som Danmarks huvudpostkontor är lika viktigt att underhålla som det är att skapa en ny, levande, inspirerande och lekfull atmosfär. Hotellet består av 390 hotellrum med sviter, en restaurang, cocktailbar, relaxavdelning med pool och gym, samt konferenslokaler. Det är ett hotell som präglas av exklusivitet och utsökta omgivningar. Det har till och med ett eget bageri.


Ingenting här har lämnats åt slumpen. På Villa Copenhagen kommer lyxen från medvetna och förnuftiga val som tar hänsyn till miljön. Upplevelserna på hotellet är tänkta att vara meningsfulla och varma, och att skapa en medvetenhet om att man måste ge lika mycket som man tar emot. Här är hållbarhet inte en plikt, utan ett val.

 • Pool och cocktailbar

  Efter en lugn promenad runt centrala Köpenhamn och shopping i några av de trendiga butikerna som Köpenhamn är känt för, är det svenska paret tillbaka på hotellet och har begett sig till poolen.

 • Stressen bara försvinner. De behöver inte säga så mycket, utan är bara nära varandra och njuter av tystnaden.

 • “Livet kan vara underbart, eller hur?”, frågar Sophie sin man Michael, som ler instämmande tillbaka.

 • Några timmar senare hittar vi dem oklanderligt klädda och avslappnade i cocktailbaren T37, en av de coolaste cocktailbarerna i hela Köpenhamn. Den är fylld med snygga detaljer och en elegant atmosfär.

 • Över färgglada drinkar småpratar det svenska paret om allt och inget. Skratten och leendena kommer naturligt. De njuter uppenbarligen.

 • Ikväll ska de bo på hotellet och äta på dess brasserie Kontrast. De har inte bråttom. De tillbringar kvalitetstid tillsammans.

 • “Det finns flera anledningar att ta en romantisk timeout, men man får inte alltid tid till det. Vi värdesätter ett hotell med det lilla extra för att göra vår vistelse till den kärleksfyllda helg vi behöver."

 • "Ibland hittar man ett hotell som uppfyller exakt de kriterier man är på jakt efter. Och vi har fått precis den boost vi behövde i våra liv. Kärleken ligger i luften”, skrattar Sophie och Michael tillsammans medan natten fortfarande är ung.

Sophie och Michaels sju goda skäl till en romantisk semester i Köpenhamn

1. Kvalitetstid med varandra: Det är nödvändigt för att upprätthålla ert förhållande. Ni bör göra något tillsammans minst en gång i månaden. Köpenhamn är perfekt för detta.


2. Barnfritt: Naturligtvis kan ni göra saker med barnen, men det kommer inte att bli romantiskt.


3. God mat och dryck: Undersök i förväg. Tänk över vad ni vill få ut av er vistelse. Det är ofta en bra idé att reservera ett bord på en restaurang som ni båda kommer att uppskatta.


4. Shopping: Vi har aldrig tid för det i vår vardag. Så när vi är ensamma blir det en ordentligt shoppingrunda. Om din partner inte vill hänga med, kan de koppla av på ett kafé eller en pub ett tag.


5. Välj en stad: Köpenhamn är en livlig stad som ger er många möjligheter att göra saker tillsammans.


6. Välj ett fantastiskt hotell: För oss börjar och slutar resan med hotellet. Det måste ha det där lilla extra, vilket Villa Copenhagen har. Det är viktigare än man kanske tror.


7. Överplanera inte saker och ting: Alltför ambitiösa planer kan vara ansträngande. Enkelhet är ofta det bästa. Tillbringa tid tillsammans och ta det lugnt. Det är så ni får den romantiska timeout ni behöver.

Två personer skrattar i takpoolen på Villa Copenhagen i Köpenhamn.Ostron i hotellets restaurang på Villa Copenhagen i Köpenhamn.Ett par dricker drinkar i baren på hotell Villa Copenhagen i Köpenhamn.

Villa Copenhagen

Senaste artiklarna