Finns det något härligare än en avslappnad after work? Det skulle vara en after work i Malmö i så fall. Staden bjuder nämligen på ett stort och varierat utbud av restauranger och hotellbarer som är perfekta för umgänge med kollegor och vänner efter en lång arbetsvecka. Vi har listat några av Malmös bästa AW-ställen där du och dina vänner kan samlas efter att arbetsdagen tagit slut.

Exteriör och uteservering hos Cafe Gustav Adolf
Cafe Gustav Adolfs uteservering bjuder in till en riktigt härlig AW. Foto: Cafe Gustav Adolf

1. Skönaste utsikten hittar du på takbaren på Clarion Hotel Malmö Live


Clarion Hotel Malmö Live reser sig ståtligt intill kanalen och erbjuder ett nära avstånd till såväl Gamla Staden som till Malmö Centralstation. Högt upp på våning 25 ligger hotellets takbar med en imponerande utsikt över staden. Takbaren har öppet till kl. 01.00 alla dagar i veckan, förutom på söndagar då de stänger kl. 00.00.


Sunset view at Clarion Hotel Malmö Live Rooftop barUtstikten från Clarion Hotel Malmö Live är minst sagt slående vacker.


2. After work med centralt läge i Malmö


Njut av god mat och dryck och en härlig atmosfär på Cafe Gustav Adolf mitt på Gustav Adolfs torg i centrala Malmö. På denna bar och restaurang kan du och ditt sällskap njuta av en mängd klassiska rätter, en härlig dryckesmeny och placera er antingen inomhus eller på uteserveringen om vädret tillåter.


3. Skotsk AW på Drumbar


På mysiga Drumbar blir mångkulturella Malmö ännu mer mångkulturellt tack vare ställets skotska influenser. Här blandas kiltklädda servitörer med härlig livemusik, vilket gör denna bar i Malmö som gjord för lite mer fartfyllda after works. I närheten ligger både Clarion Hotel Malmö Live och Clarion Collection Hotel Temperance om du vill förlänga after worken till en mysig weekend.


4. La Grappa – perfekt för Grappa- och soldyrkare


Det är inte för intet som La Grappa kallas för ”Solsidan på Lilla Torg”. Deras uteservering har nämligen bästa möjliga solläge och är därför en populär plats bland både malmöiter och turister när det vankas häng och after works under årets varmare månader. Som namnet antyder är denna bar i Malmö en perfekt destination för dig som älskar Grappa och som önskar ett lite mer varierat utbud än vanligt att välja bland. Andra omtyckta uteserveringar på Lilla Torg är bland annat Mello Yello, Moosehead och Victors.


5. After work med japanska influenser på Kasai-in-the-sky


Kasai-in-the-skys ljuvliga takterrass på 14:e våningen i STUDIO-huset bjuder in till after work med riktig utlandskänsla. Perfekt för de dagar du drömskt tittat ut mot solen från kontorsfönstret och bara längtat efter att få beställa den där fredagsdrinken. Kasai finns också i Stockholm och även där inkluderar menyerna en mängd spännande cocktails och japanska fusionrätter.


6. Besök ginbaren The Living Room Bar för en avslappnad AW


Sugen på att testa på Malmös bästa gindrinkar? Du kommer med stor sannolikhet hitta dem här. The Living Room Bar i Clarion Hotel Malmö Live erbjuder skönt häng med ginbar och är perfekt när du letar efter en lite lugnare after work i Malmö. Glöm inte att testa drinken Gin on Malmhattan med barens egen tonicsyrup!


7. The Social Bar & Bistro – en social mötesplats


Bor du på, eller befinner dig i närheten av, Quality Hotel View i Hyllie är The Social Bar & Bistro den perfekta platsen att avsluta dagen på i gott sällskap. Här möts du av ett brett ölsortiment, utvalda viner från världens alla hörn och självklart en rad olika alkoholfria alternativ. Om du blir hungrig hittar du även fantastiska bistrorätter med en modern twist på menyn.


Bar X & Lounge, Quality Hotel ViewHär kan du och ditt sällskap varva ner med goda drycker och rätter i en avslappnad och skön miljö.


8. AW med Malmös bästa sangria på La Terraza


På gatuplan av Clarion Hotel Malmö Live hittar du uteserveringen La Terraza, som är en del av Eatery Social Taqueria. Här serveras mexikansk streetfood och stans bästa sangria. Under sommaren har de dessutom After Beach kl 17:00 - 19:00.


La Terraza, Clarion Hotel Malmö LiveEatery Social Taquerias uteservering La Terraza.
Sangria at La Terraza, Clarion Hotel Malmö Live
La Terraza bjuder på Malmös bästa sangria.