Vi vet alla att danskarna är kända för sitt bröd och sina bakverk. Så när du är i Köpenhamn måste du testa några av bagerierna staden har att erbjuda. Den danska matindustrin är full av passionerade människor som lever för att skapa ren matglädje. Den här lilla guiden hjälper dig att hitta de bästa bagerierna Köpenhamn har att erbjuda. Varsågod!

Conditori La Glace
Ända sedan Conditori La Glace öppnade sina dörrar 1870, har de levererat kakor och bakverk värdiga drottningar och kungar

1. Conditori La Glace


w+b-000013
Foto: Conditori La Glace


Det här är en riktig gammal klassiker! Ända sedan Conditori La Glace öppnade sina dörrar 1870, har de levererat kakor och bakverk värdiga drottningar och kungar. Det är en plats fylld med historia och det blir än mer uppenbart när du smakar deras utsökta bakverk. De erbjuder en stor variation tårtor och bakverk och servicen är professionell och omtänksam. Missa inte detta om du gillar en bra historia till fikat. Conditori La Glace ligger på samma ställe som det gjorde när det först öppnade, för 144 år sedan.


– Hitta Conditori La Glace i Köpenhamn


2.  Meyer’s Bakeries


Kan du inte få nog av surdegsbröd är detta dina drömmars plats. På Meyer’s Bakeries jobbar man dagligen med att få till det perfekta brödet. De använder bara bästa möjliga råvaror och de maler till och med sitt eget mjöl. De djupa smakerna som mjölblandningen ger är fantastiska. Om du gillar att starta dagen med lukten av nybakat bröd, borde du starta dagen här.


– Hitta Meyer’s Bakeries i Köpenhamn


3. Bertels Salon


Untitled-1-11Foto: Bertels Salon


Det här stället har vunnit pris för “Bästa bakverk i stan 2014”. Om det inte är tillräckligt för att få dig att besöka dem så är Bertels Salon dessutom Köpenhamns främsta cheesecake expert. Med många smaker att välja mellan finns det något för alla. Bertels Salon finns på två ställen i Köpenhamn så du borde hinna besöka åtminstone ett av dem. Dessutom har de mycket gott kaffe!


– Hitta Bertels Salon i Köpenhamn


4. Lagkagehuset


Vill du frossa i godsakerna som lokalborna i Köpenhamn älskar? Då är Lagkagehuset ett säkert kort. Om sig själva säger Lagkagehuset att de är lokala bagare - oavsett vart i landet de är. De anpassar nämligen receptet efter vart det enskilda bageriet ligger, vad lokalborna efterfrågar och vilka traditioner de har i de olika regionerna.


Här hittar du bröd och kakor som Köpenhamns lokalbor gillar allra mest.


– Hitta Lagkagehuset i Köpenhamn


5. Sankt Peders Bageri


Sankt Peders Bageri grundades år 1652, vilket gör det till Danmarks äldsta bageri. Att bageriet har funnits så pass länge är ett bevis på att de är riktigt duktiga på det de gör. Sankt Peders Bageri har flera gånger fått TripAdvisors Certificate of Excellence på grund av de fantastiska recensionerna de fått av sina gäster. Här kan du få en klassisk dansk “kanelsnegle” eller ett gott fiberrikt bröd, om du behöver få i dig fibrer innan du tar dig an sötsakerna.


– Hitta Sankt Peders Bageri i Köpenhamn.
Nu är du redo för en söt helg i Köpenhamn! Vilken blir din favorit?