strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap

Bar

ICEBAR Stockholm: Det coolaste stället i stan

En grupp vänner har precis slagit sig ner på en av Stockholms mest unika barer. De skålar med glas av is, som serveras på en isbar, och sitter i en soffa av is. Det blir inte coolare än så här...

 • ”Jag har varit nyfiken på det här stället eftersom jag har hört så många prata om det”, säger Nikita Borglund.

 • Hon står i receptionen på ICEBAR Stockholm på Hotel C Stockholm. Baren är uteslutande av is, så klart, och ligger nära centralstationen.

 • Nikita är på tjejresa till den svenska huvudstaden tillsammans med sina kompisar Synne Krogstad, Johanna Johansson Ask och Ellen Larsson, som alla är i 20- och 30-årsåldern – och bar- och restaurangupplevelser står högt upp på prioriteringslistan.

 • Ikväll har de bokat bord på japanska Izakaya på trendiga TAK Stockholm.

 • Finns det något bättre sätt att värma sig på än med en färgglad dryck?

”Det är coolt att allt är gjort av is”

Gruppen får termiska kappor och handskar. Det är kallt härinne, med temperaturer så låga som minus fem grader Celsius. Kapporna är avsedda att hålla dem varma, men de är även till för att skydda isen från kroppsvärmen. Gruppen ledsagas in i baren. ICEBAR är fullpackat med folk – främst amerikanska turister som vill uppleva Sveriges polarmagi. Mitt på dagen, med bussar och livligt stadsliv där utanför, kan du uppleva ett underbart vinterland där allt är gjort av is.

”Allt är så välgjort här”, säger Synne.

Det första rummet du kommer in i är stort och har en rund issoffa i mitten. Väggarna pryds av konstverk och det finns små bord av is. Musiken pumpar och bartendern vinkar ivrigt. Varje medlem i gruppen får en drink i olika färger och fruktiga smaker. Ellen tycker att det är coolt att dricka från de tjocka isglasen.

”Hela framställningen är vacker, och det är så himla coolt att absolut allt är gjort av is.”

Om ICEBAR

ICEBAR Stockholm ligger på Hotel C Stockholm på Vasaplan. Hotellet ligger väldigt centralt, med fem minuters promenad till centralstationen och 15 minuters promenad till shoppingområdet på Biblioteksgatan. Det tar bara 15 minuter med taxi till Djurgården, där Skansen och alla de populäraste museerna finns.

ICEBAR har varit en populär sevärdhet i Stockholm ända sedan den öppnades år 2002. Baren rivs och byggs upp igen varje år – med ett helt nytt tema. Interiören är tillverkad av 40 ton is från Torne älv, som ligger vid gränsen mellan norra Sverige och Finland. I ICEBAR-upplevelsen ingår en drink och ett besök på 45 minuter.

Om du åker med vänner kan du välja bland ett stort urval av cocktailar, och om du åker med familjen kan du välja alkoholfria drinkar som Moonlight eller Aurora. Du kan läsa mer om att besöka stället här.

 • Det här måste du göra innan du dör

  Konstverken byts också ut varje år. Johanna tror att detta innebär att den isiga upplevelsen lätt kan göras om och om igen.

 • År 2023 är temat Fata Morgana, en utställning som ska ge besökarna en chans att slappna av i en tid då AI och falska nyheter utmanar våra uppfattningar.

 • Årets konst handlar om att leva i nuet, ta en drink och acceptera att verkligheten bara är en illusion! ICEBAR beskriver utställningen på följande sätt: Förlita dig inte på kylig observation. Kom och upplev Fata Morgana.

 • Gruppen har snackat, beundrat konstverken och tagit frostiga andetag. Ibland räcker det med 45 minuter tillsammans på en plats för att både få skratta och rysa. De är nu redo att ta av sig kapporna och ta steget tillbaka ut i Stockholmssolen.

 • ”Det här är bara en av de där sakerna du måste göra innan du dör”, säger Nikita om det isiga baräventyret.

Här är ytterligare fem Stockholmsbarer som du inte vill missa

Hobo

Hobo ligger mitt i Stockholm och är mycket mer än bara ett hotell. Det här är platsen för dig som uppskattar konst, människor, kreativitet, storstadsvibbar och god stämning. På Hobo-baren finns livemusik, konst och naturligtvis goda drinkar. Kolla in det här.

Tetto

En bar med fin utsikt är alltid lockande på sommaren och Tettos takbar är ett utmärkt val. Det här är en hett eftertraktad plats på sommaren för mat, spännande drinkar och live-DJ:er.

Häktet

Besök Häktet för en måltid eller en riktig fest. Häktet ligger på Södermalm och har tre barer. För ölälskarna finns Ölbaren och om du föredrar en blandning av cocktailar och vin kan du bege dig till Stora baren. Om du är ute efter en lite lugnare upplevelse kan du ringa på dörrklockan till Vänster och njuta av drinkar i världsklass.

Naboterrassen

På taket på shoppingcentret NK hittar du en supertrevlig takterrass med bar. Här erbjuds lunch, middag och en barmeny. Terrassen har en fantastisk utsikt, soffor och DJ:er, och det råder feststämning under hela dagen. Se mer här.

TAK Stockholm

Det här stället är en restaurang, en takterrass och bar – allt på en och samma gång. Takbar & Terrass ligger 52 meter ovanför Brunkebergstorg och erbjuder cocktailar med nordiska och japanska smaker, musik och en chans att sola lite medan du njuter av en fantastisk utsikt över Stockholm. Kolla in det här.

Senaste artiklarna