Detta är förslag på vad ni kan göra för att bryta era gamla vanor. För att se varandra igen, återuppleva personerna ni var den gången då ni föll för varandra. Då hjärtat bankade lite extra fort när ni tänkte på den andra. Detta är saker som ni kan hitta på för att bli nyförälskade i varandra igen.

A couple at Clarion Hotel Aviapolis

1. Övernatta i en fyr i Ålesund och lys upp stämningen


Ålesunds mest speciella hotellrum är inte ett klassiskt hotellrum, utan en fyr längst ut på piren vid infarten till staden. Här är det bara ni två och Atlanten. Bor ni här medan Vestlandet bjuder på en storm så som bara västra Norge kan, så kan ni krypa in i varandras varma famnar medan vågorna sköljer upp vid fyren.


På morgonen får ni en lyxig frukostkorg vid dörren. Frukosten kan ni äta i den specialbyggda sängen som tar upp hälften av andra våningen och som har utsikt över Godøya och Atlanten. Var noga med att inte drunkna i varandras ögon.


Läs mer om Molja Fyr och Hotel Brosundet i Ålesund här.


Molja lighthouse Hotel Brosundet_16_9Romantiska Molja fyr ger er en upplevelse utöver det vanliga.


2. Bryt vardagsmönstret med en staycation mitt i veckan


Måndag: Knäckebrödsfrukost, jobb, middag, Netflix, läggdags. Tisdag: Hinner inte frukost, jobb, middag, packa väskan, HBO, läggdags. Onsdag: Jobb, dra till stans bästa hotell för incheck, ut på romantisk restaurang, tillbaka till hotellet för en natt i veckans mjukaste lakan. Torsdag: Äggröra, croissant och melon till frukost, jobb...


Kvalitetstid behöver inte kräva mer planering än en natt på det hotell som ligger närmast. Gör plats i kalendern och skapa minnen mitt i en vanlig vecka.


3. Flytta in på Frogner i Oslo och bli en del av lokalbefolkningen


Frogner är ett vackert bostadsområde som ligger mitt i Norges huvudstad. Flytta in på Clarion Collection® Hotel Gabelshus för en natt, eller två, eller tre – så kommer ni att bo mitt i grannskapet. Vandra hand i hand genom gatorna och bli en del av lokalbefolkningen. Låtsas att du också kommer därifrån och föreställ dig hur livet skulle se ut om du faktiskt bodde där.


Facade Clarion Collection Hotel Gabelshus_originalPå Clarion Collection Hotel Gabelshus bor du i en lugn miljö i den eleganta stadsdelen Frogner.


4. Picknick och djupa samtal


Ibland måste man bara tvinga sig själv att prata om något annat. Oavsett hur länge ni har varit tillsammans kommer ni aldrig att kunna lära känna varandra till 100 %. För ni växer och förändras hela tiden. Prioritera att ställa de djupa frågorna till varandra och lyssna när den andre svarar. Kanske lär du dig något helt nytt om din partner?


Använd till exempel dessa 36 frågor som utgångspunkt för ett bra samtal. Exempel på frågor: Om du kunde förändra något med hur du är uppfostrad, vad skulle det vara? Vad är det största du har uppnått i livet? Ditt hus, med allt du äger, brinner ner. Efter att ha räddat dina nära och kära och ditt husdjur, vilket är det sista föremålet du skulle välja att spara om du bara kunde välja ett?


Ta med en filt, lite gott tilltugg och hitta en gräsplätt att sitta på. Bli ett med naturen.


5. Dra på spa och ha det bra


Klä av er jobb, vardagssysslor och frågor som "vad ska vi äta till middag idag?". Ta på er badrockarna. Nu ska ni sänka axlarna, hitta er vilopuls, komma ner i varv och bara få vara ni två. Stäng ute allt vardagssurr mellan er.


Om ni vill få en upplevelse utöver det vanliga så är det Yasuragi som gäller. Spahotellet ligger tjugo minuter utanför Stockholm och ger er en japansk helhetsupplevelse. Ni bär en yukata, en bomullskimono, under er vistelse och här får ni uppleva japansk tvagningsritual, varma källor både inne och ute i naturen, bastur av olika slag och mycket mer. När ni blir hungriga kan ni välja mellan tre restauranger och en sakebar (middagen äts i yukatan).


Är ni sugna på att ta en tripp till Norge, så har vi några otroliga spahotell även där: Farris Bad bara 1,5 timme från Oslo och Son Spa bara 40 min från svenska gränsen. Här kan ni se alla hotell med spa!


Yasuragi: Japanese outdoor poolsVarma utomhuskällor på Yasuragi.


6. Brinnande lust i Bergen


Ta med dig din älskling och gå i ide! Köp ett romantiskt paket på Quality Hotel™ Edvard Grieg, tjugo minuter från centrala Bergen i Norge. Paketet består av en Deluxe juniorsvit, ett fruktfat, en flaska mousserande, frukost serverad på rummet och seeen utcheckning.


Låter det spännande? Skicka ett mejl till q.bergen@strawberry.no och fråga om deras romantiska paket för att få mer information och boka!


7. Nattvandring till soluppgången över Preikestolen


Gå upp tidigt, mitt i natten (eller gå inte och lägg er), och vandra upp till Preikestolen för att möta soluppgången. När ni står på toppen efter cirka två timmars promenad, kommer ni att uppleva solen som sakta färgar himlen och fjorden. Upplevelsen av att vara uppe på Preikestolen och beundra himlens färgpalett, medan alla andra fortfarande sover, kommer garanterat att föra er närmare varandra.


Soluppgångstur till Preikestolen och hotell i Stavanger kan bokas som paket här.


PreikestolenDet är inte så svårt att förstå varför Preikestolen är en av Norges största attraktioner.


Fler romantiska lästips