Sofie Eidissen Ljøkjell är Management Trainee för Clarion Hotel under 2019. Hon kommer under sitt trainee-år att besöka flera av kedjans hotell i Norden, i syfte att lära sig allt om hotelldrift. Målet är att efter avslutat program hitta en tjänst som ledare på ett av hotellen.

Fasad Clarion Hotel Sign
Signerat arkitekten Gert Wingårdh är Clarion Hotel Sign hotellet med den Skandinaviska designen där du bjuds på spännande intryck i form av konst, design och arkitektur.

"Jag har fått lära mig otroligt mycket och jag är positivt förvånad över hur alla är så givmilda med sin kunskap. Jag har fått möjligheten att gå vid sidan om otroligt duktiga ledare inom Strawberry och lära mig av dem. Och var och en är verkligen proffs på just sitt fält."Sofie inledde sitt Management Trainee-år med att bo och arbeta tre månader på Clarion Hotel Sign i Stockholm. I början av februari checkade hon in på rum 209 och blev en del av hotellets Food & Beverage-avdelning. Samtidigt som hon också fick vara med och få inblick i hur ledningsgruppen på hotellet arbetar. I tillägg har Sofie fått driva en del centrala projekt för Clarion Hotel, bland annat genom att implementera ett nytt system för medarbetarnas personliga resultat."Det sker mycket på Clarion Hotel Sign det här året och jag är så oerhört glad över att jag fick börja mitt trainee-år där."Eldade upp tusentals kronor


För att förstå produkten började Sofie att arbeta några pass i frukostserveringen på restaurang Kitchen & Table samt i köket - för att verkligen förstå hur det stora Stockholmshotellet fungerar. När hon hade blivit lite varm i kläderna fick hon sedan gå vidare och vara med i konceptutveckling, menyframtagning och optimering.“Jag räknade bland annat ut att vi, genom att inte släcka fotogenlamporna mellan lunch och middag, bokstavligen “eldade upp” tusentals kronor varje månad. En av de många små sakerna som man på ett stort hotell inte kanske alltid hinner se men som kan spara mycket pengar.”Resan fortsätter i Helsingfors


Under sin tid på Clarion Hotel Sign fick Sofie vara med i processen att ta fram nya koncept för sommarens barer - där en av barerna, Rooftop Garden Bar på plan 8, precis öppnat för gäster och stockholmare.


Nästa stopp för Sofie är Clarions två hotell i Finland - Clarion Hotel Helsinki och Clarion Hotel Aviapolis. Där ska hon få vara en del av hotellens sälj- och marknadsavdelning för att lära sig mer om hur hotellen kommunicerar, både internt och externt. Dessutom får hon vara med och arrangera hotellens evenemang kring Helsinki Pride, som går i stapeln i slutet av juni.


Stort lycka till Sofie, vi ser fram emot att höra mer om din resa!

Management Trainee 2019

  • Namn: Sofie Eidissen Ljøkjell
  • Ålder: 25 år
  • Kommer från: Trondheim
  • Arbetade tidigare: Quality Hotel Residence i Sandnes, i närheten av Stavanger.
  • Favorithotell i världen: Town Hall Hotel i London är ett av mina favorithotell utanför kedjan.
  • Detta checkar jag alltid när jag kommer in på ett hotell: Eftersom att jag har jobbat inom housekeeping noterar jag alltid hur det är städat.