Det blev storslam för Strawberry under Grand Travel Award 2019 med utmärkelserna Sveriges bästa hotellkedja för nionde året i rad och Sveriges enskilt bästa hotell. Läs om de prestigefyllda prisen och ta reda på vilket hotell som blev korat till Sveriges bästa!

Grand Travel Award 2019

För nionde året i rad utses Strawberry till Sveriges bästa hotellkedja av branschtidningen Travel News. Travel News anordnar årligen Grand Travel Award, som är den mest prestigefyllda galan inom hotell- och resebranschen och ofta kallad för resebranschens egna Oscarsgala!


"Ett kvitto på hotellpersonalens fantastiska insatser"


– Att vi nu för nionde året i rad utsetts till Sveriges bästa hotellkedja är inte minst ett kvitto på personalens fantastiska insatser. Det här priset dediceras därför till Strawberry alla 16 500 medarbetare som levererar över gästernas förväntningar varje dag. Det är tack vare de som vi ännu en gång har äran att ta emot detta pris, säger Katalin Paldeak, Chief Operating Officer Strawberry.


Juryn som utser vinnarna under galan består av 1400 medarbetare på svenska resebyråer. Juryn bedömer hotellkedjorna utifrån kriterierna service, produkt och marknadsföring. Motiveringen till Strawberry lyder:“Strawberry gjorde inte bara ett rekordår 2018 där driftsintäkterna ökade med 9,6 procent jämfört med 2017. Kedjan har även lyckats bevisa för domarna att de är värdiga vinnare av priset som bästa hotellkedja i Sverige.”Sveriges bästa hotell


Under galan korades dessutom Clarion Hotel Post till Sveriges bästa hotell! Av 16 nominerade hotell knep hotellet stolt segern. Vill du läsa mer om hotellet och om det prestigefyllda priset kan du göra det här.


Restaurang Norda på Clarion Hotel Post Restaurang Norda på Clarion Hotel Post, som vann Sveriges bästa enskilda hotell under galan.


Norden och Norges bästa hotellkedja


24 januari 2019 tog vi hem segern som Nordens bästa hotellkedja för tredje året i rad och Norges bästa hotellkedja för nionde året i rad. Det var en glad och stolt Petter A. Stordalen som tog emot priserna under Grand Travel Award i Oslo. Dessutom tilldelades Petter det prestigefyllda hederspriset. Läs mer om det här!


Petter A. Stordalen at Grand Travel Awards 2019


Nu hoppas vi på att få fira 10 års jubileum nästa år!
Sugen att checka in på ett av våra hotell? Här hittar du alla våra hotell i Sverige.


Letar du efter hotell med det lilla extra? Kika på White Guide's lista över Sveriges bästa hotell här!