Nordens ledande och prestigefyllda guidesystem, White Guide, har släppt listan över Sveriges Bästa Hotell 2019. Se vilka hotell som är med på listan!

Deluxerum på Vox Hotel
Hotellrum på VOX Hotel i Jönköping med unik utsikt över vackra Vättern

Sverige är smockat med läckra och exklusiva hotell, vilket gör oss extra stolta över att berätta hur många hotell inom Strawberry som tagit sig in på listan över Sveriges Bästa Hotell 2019 signerad White Guide.


White Guide har varje år sedan 2005 gett ut sin kända restaurangguide och har sedan dess även börjat lista de bästa hotellen i flera områden och länder i Norden och Baltikum.


Strawberry har hela 12 hotell med på listan!


Det är sammanlagt 100 hotell som blivit utsedda till Sveriges bästa av White Guide. Alla är olika, från spektakulära destinationshotell till nytänkande och moderna pärlor. Gemensamt för de lyckliga utvalda är att de alla rekomenderas högt. Självklart måste vi stolt presentera våra 12 hotell som tog sig in på listan. Läs om hotell från Malmö i söder, till Åre och Luleå i norr. Men låt oss börja i vår kära huvudstad!


Stockholm


At Six


"Ska man njuta fullt ut här ska man ha detaljglasögonen på sig, för det är i detaljerna som At Six imponerar." Hotellets underbara detaljer är bara en av anledningarna till varför designhotellet At Six på Brunkebergstorg hamnade på White Guides lista.


Hotel At Six -SvitPå At Six bor du ett stenkast från den stora shoppinggatan Drottninggatan och precis vid Sergels torg i Stockholm


At Six hittar ni i centrala Stockholm. Hotellet öppnade i mars 2017. Ett exklusivt hotell, med ett unikt rumsutbud. Om du är instresserad av att läsa hela motivationen från White Guide kan du göra det här.


HOBO


"En skarpladdad vattenpistol på badrumshyllan, vem blir inte glad av det? Barnsligt är kanske inte ett helt adekvat adjektiv, men ungdomligt är HOBO definitivt" Så inleds motivationen i White Guide för HOBO.


Granne till At Six ligger HOBO också på Brunkebergstorg, mitt i Stockholm. Hållbarhet, gemenskap och urbana miljöer – ett ställe där du kan leva, hänga, umgås och inspireras. Kolla bara in den här häftiga väggen i hotellets lobby.


HOBO wall in lobbyVäxterna har definitivt en central roll i interiören på Hobo


Yasuragi


"Vackert placerat i skärgården, precis på lagom avstånd från Stockholm. En viktig del av konceptet är att snabbt droppa kläderna och stänga av mobiltelefonen." Och White Guide har helt rätt. På Yasuragi är det fullt fokus på inre ro och harmoni, vilket även är vad ordet Yasuragi betyder. Här hittar du allt från tvagningsrum, varma källor, bastur, kolsyrebad, fotbad och mycket mer. Nedan ser du en del av det stillsamma japanska badet.


yasuragi-new-bathhouse.jpgYasuragis japanska bad renoverades nyligen och stod klart i början på 2018


Göteborg


Avalon Hotel


"Skön är känslan när du kliver in i hotellets entré och kollar in i restaurangen till höger. Flera designikoner har formgett möblerna som ger liv åt både allmänna utrymmen och rum. Det mest spejsade är att bo med fönster från golv till tak och utsikt mot torget, kanske i ett rum där badkaret är integrerat." En del av den fina motiveringen från White Guide.


Avalon Hotel, i centrala Göteborg, är feng shui-certifierat, så självklart är arkitektur, färg, form och ljus i fokus. Hotellets design och atmosfär är lika härligt att uppleva som restaurangens mat och dryck.


Avalon.jpg Missa inte Avalon Hotels takpool som är öppen på sommaren!


Clarion Hotel® Post


"Pampigare entré får du leta efter – en vacker guldvägg inramar portarna till Petter Stordalens paradhotell i Göteborg." Entrén hos Clarion Hotel Post är bara en av de saker som imponerade på White Guide. Det gamla posthuset i Göteborg renvoverades och öppnade 2012, nu som ett hotell. Populära barer och restauranger gör att hotellet fylls med glada människor varje dag.


Norda-restaurant-clarion-hotel-post På restaurang Norda i Göteborg möter svensk västkust den amerikanska östkusten.


Malmö


Clarion Hotel® Malmö Live


"Detta är verkligen ett kongresshotell av internationellt format med gigantiska utrymmen. Alla kan beundra de många utplacerade verken av en rad moderna konstnärer." Enligt White Guide är 25-våningsbygget otroligt rymligt, och alla 444 rum är oerhört fräscha och prisvärda.


Clarion Hotel Malmö Live fasadMissa inte den spektakulära utsikten från Clarion Hotel Malmö Lives skybar på 25:e våningen, ett vattenhål för såväl turister som malmöiter


Pampiga Clarion Hotel Malmö Live ligger helt perfekt bredvid Malmös centralstation. Är du inte sugen på grym latinamerikansk street food eller en lyxig drink 85 meter över havet kan du gå ut på stan och snabbt hitta en restaurang inom gångavstånd.


Linköping


Quality Hotel™ The Box


"Vi struntar faktiskt i att utsikten över en rondell och en motorväg kunde varit mer inspirerande. Quality Hotel The Box kan nämligen skryta med två riktigt starka kort: en spaavdelning som verkligen är värd namnet och vansinnigt trevlig personal." Högt betyg och fina ord av White Guide om Quality Hotel The Box i Linköping.


Ett nyöppnat hotell med lika trevlig design och inredning som personal. Spaavdelningen som nämns av White Guide är magisk, 600kvm stort med pooler både inomhus och utomhus, bastuer, upplevelse-duschar och lounger. Och som pricket över i:et - väldigt billigt inträde.


Quality Hotel The Box lobbySlå dig ner i den inbjudande lobbyn på Quality Hotel The Box i Linköping


Luleå


Clarion Hotel® Sense


"Kliv in genom dörrarna på Sense och sinnena aktiveras direkt. Här sveps du in i en mild vaniljdoft som ramar in den stora lobbyn, på dagtid ofta välfylld med konferensgäster och till kvällen musikscen med barhäng." Utöver det beskriver White Guide hur det stora att Luleå-hotellet inte upplevs som gigantiskt och opersonligt (som vissa större hotell tyvärr ofta gör).


Clarion Hotel Sense restaurant kitchen and tableNjut av vacker utsikt över Luleås skärgård från restaurang Nine på Clarion Hotel Sense


Clarion Hotel Sense hittar du restaurangen Nine med en unik utsikt. Även ett stort spa, konst och en lobbybar som på kvällarna fylls med musik och mysigt barhäng.


Åre


Copperhill Mountain Lodge


"Redan längs den slingrande vägen uppför berget börjar man ana att något storslaget väntar, och visst är Copperhill en pampig upplevelse som bjuder på milsvid utsikt över Åresjön och bergen runt omkring. Väl inne glömmer du snabbt eventuella väderstormar och hagel för här formligen strålar värmen emot dig." Så börjar White Guides motivering av Copperhill Mountain Lodge. Vill du läsa hela kan du göra det här.


Copperhill-pool-snow.jpgFinns det något bättre än kombinationen pudriga skidbackar och spa? På Copperhill i Åre finns båda inom räckhåll.


Copperhill Mountain Lodge i Åre är inget vanligt skidhotell. Med sitt otroliga spa, fjällnära matupplevelser och magiska vyer har det blivit utsett till Sveriges bästa skidhotell, flera år i rad.


Jönköping


Vox Hotel


"Vox ligger bra till för att nå det mesta i Jönköping, där det ligger på en rätt anonym bakgata ett stenkast från shoppingstråken och 500 meter från stationen." Motiveringen av White Guide fortsätter med att beskriva Jönköping-hotellets färgskala som mestadels består av guld och svart och som bidrar till att hotellet liknar en lyxigare nattklubb. En del av rummen på VOX Hotel har fönster från golv till tak med utsikt över Vättern.


deluxe-double-room-with-view-vox-hotelDet känns onekligen exklusivt med sjöutsikt mitt i Jönköping.


Visby


Clarion Hotel® Wisby


"Det gamla Stadshotellet har så mycket pondus och gamla murar att det med stolthet bär sin unika charm och position som Visbys främsta hotellklassiker." Komplimangerna av White Guide för vårt kära hotell i Visby är översvallande.


Under Almedlasveckan får Clarion Hotel Wisby besök av mängder av kända politiker. Men hotellet är lika populärt resten av året också, speciellt hotellets spa som ligger i källarvåningen.


Pool med ljus Selma City Spa WisbyPå Clarion Hotel Wisby kan du slappna av i poolen i en medeltida miljö


Sunne


Selma Spa


"Selma Spa känns både sportigt, avslappnat och business-inriktat på en och samma gång. Utan att det ena stör det andra." Så här lyder en del av motivationen till varför Selma Spa platsade i White Guides lista över bästa hotell i Sverige.


Och vi kan inte göra något annat än att hålla med. Ett sportigt hotell med fullspäckat träningsschema, vandringsleder, golfbana, löparrundor, längdspår och möjlighet till cykling. Efter ett hårt träningspass kan du slappna av i hotellets stora spa, som maffigt ligger precis bredvid, och med viss insyn, till hotellets lobby.


selma-spa-lobby.jpgSelma Spa har ett läckert läge i vackra Värmland