Medlemskap
Modern interiör på restaurang Courtyard på Villa Copenhagen i Köpenhamn.

Populära restauranger och barer i Köpenhamn

Nytänkande, ekologiskt och säsongsbetonat är tre ord som beskriver den danska matkulturen med Köpenhamn i spetsen. En perfekt destination för såväl street food- älskare som Michelin-jägare, och allt däremellan.

Ett gastronomiskt paradis

Köpenhamn är den perfekta destinationen för dig som letar efter ett riktigt matäventyr. Här kan du testa spännande smaker bland stadens alla street food-hörn, fine dining på några av världens utnämnt bästa restauranger, eller en afterwork på unika vin- och cocktailbarer som Courtyard eller T37. Självklart hittar du även danska klassiker som “smørrebrød”, stekt fläsk och wienerbröd som smälter i munnen. I Köpenhamn finns det något för alla, ett gastronomiskt paradis helt enkelt.

En nytänkande restaurangscen

Staden är inte bara känd för sitt breda gastronomiska utbud, utan även för sin hållbara matfilosofi. Här drivs matkreatörer av ett aktivt hållbarhetsarbete med fokus på lokalt odlade grödor, ekologiska produkter och säsongsanpassade menyer. Här kan du njuta av såväl danska klassiker som internationellt inspirerade rätter med ett gott samvete i behåll. Nytänkande koncept för att engagera restauranggäster i hållbarhetsarbetet förekommer, om inte minst på restaurang Kontrast.

Frossa i bröd och bakverk

Frestas du mer av det söta? Då kommer Köpenhamn knappast göra dig besviken. Bröd och bakverk är nämligen en stor del av den danska matkulturen. Du behöver inte promenera långt innan du känner lukten av nybakat bröd, färska wienerbröd eller ljuvliga kanelsnurror. Starta dagen med ett danskt rågbröd, eller ta en paus i matäventyret på Reffen eller Torvehallerne för några söta bakverk på Rug. Välkommen till Köpenhamn – staden som tillgodoser alla möjliga behov, smaker och situationer.

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka