strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap
Interiör på jazzklubben Gustav i Oslo.

Gustav – intim jazzklubb mitt i Oslo

Boka nu

Välkommen till Gustav i Amerikalinjens källare – klubben som är inspirerad av New Yorks jazzscen. Hit måste man gå om det rycker lite extra i jazzfötterna. Klubben bjuder in till både konserter, något gott att dricka och en härlig stämning.

Inspiration från New Yorks jazzscen

Det är inte mycket som slår en riktigt trevlig, intim klubb med medryckande jazzmusik i högtalarna – eller live från en scen. Gustav är inspirerad av New Yorks jazzscen och har en egen ingång i källaren på Amerikalinjen. Med en scen, toppmodern ljus- och ljudanläggning, kök och servering är Gustav en utmärkt plats för en mängd olika typer av event och arrangemang.

Livekonserter i varm atmosfär

Gustav bjuder på ett brett utbud av livejazzkonserter med norska och utländska artister. Så det är bara att köpa din biljett och komma dit och njuta – antingen med vänner, kollegor eller din bättre hälft. Eller är det här kanske den perfekta platsen för en date? Gustav utlovar hur som helst en varm och pulserande atmosfär för alla som kommer dit.

Därför heter klubben Gustav

Nu kanske du undrar varför klubben heter just Gustav? Ja, då kan vi berätta att klubben är uppkallad efter Gustav Henriksen, grundaren av Amerikalinjen. Under åren fram till öppnandet av Amerikalinjen mötte han mycket motstånd. Men Gustav gav inte upp, och 1913 lämnade det första skeppet kajen. Insatsen resulterade i ett 60-årigt äventyr för tusentals människor som reste med Amerikalinjen mellan Norge och Amerika.

Instrument på jazzklubb Gustav i Oslo.Dukning på jazzklubb Gustav i Oslo.

Gustav

Oslo

Öppettider

Öppettiderna kan variera på helgdagar och i särskilda perioder. Kontakta oss för aktuella öppettider.

Kontakt

 • locationPinAdress
  Jernbanetorget 2, 0154 Oslo
 • contactPhoneTelefon
  +47 21 40 59 00
 • emailContactE-post
  info@amerikalinjen.com
 • calendarBokning
  Boka nu