Medlemskap
Kock i köket på The Thief Restaurant i Oslo.

Populära restauranger och barer i Oslo

Norge har varit med om en matrevolution de senaste åren, vilket har satt tydliga spår i restauranglivet i huvudstaden. I Oslo hittar du allt från klassiska restauranger som funnits i många år till nya matställen som erbjuder spännande smaker från världens alla hörn. Välkommen till Oslo!

Gourmetpärlor och barer i mängder

I takt med att Oslo har blivit en riktig kulturhuvudstad med bland annat ett nytt operahus, Munchmuseum, ett nytt huvudbibliotek och mängder av konserter har det även poppat upp ett stort antal spännande restauranger. Här är det bara att välja och vraka mellan klassiska norska rätter med en modern twist och internationella smaker i världsklass. Oslo erbjuder allt från gourmetpärlor från det asiatiska köket till mysiga små barer med spännande drinkar och smårätter för de kräsna.

I Oslo kan man vara kräsen

Oslo är staden där du kan leva i nuet. Om du plötsligt vill äta frukost ute kan du till exempel stanna till vid EkspedisjonshallenSommerro och njuta av deras stora buffé – eller vad sägs om att ta en brunch på Atlas Brasserie & CaféAmerikalinjen? I Oslo kan du vara kräsen. Om din dejt till exempel är sugen på både grillat, spektakulär utsikt och något gott i glaset så är Thief Roof Grill ett bra val.

Matupplevelser både i och utanför city

Huvudstaden har också gott om barer, så en trevlig kväll kan till exempel avslutas på Hub Bar eller den prisbelönta cocktailbaren Pier 42 – båda belägna precis utanför Oslo Centralstation. I Oslo behöver du dock inte befinna dig i city för att njuta av goda mat- och dryckesupplevelser. Det finns också en mängd bra alternativ en kort buss- eller tunnelbaneresa bort – till exempel Top Floor Restaurant på Økern eller The Social Entry på Trollåsen. Välkommen till Norges matmecka!

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka