Medlemskap
Mat och vin på ett träbord i en restaurang.

Populära restauranger och barer i Stavanger

Om du älskar mat – och särskilt fisk och skaldjur – är Stavanger rätt stad att besöka. Stavangers centrum må kännas litet och intimt, men de kulinariska upplevelserna är imponerande stora.

Staden som är känd för fisk och skaldjur

Stavanger är så mycket mer än bara en oljestad. Tack vare att staden omges av det stora blå är det här en utmärkt plats att njuta av färskaste möjliga fisk och skaldjur. Addera fantastiska matlagningskunskaper på det och du får en upplevelse med härliga och unika smaker utöver det vanliga. Men Stavanger erbjuder inte bara goda skaldjur – staden har en egen gourmetkultur med kockar som jobbar hårt för att ge dig de bästa smakupplevelserna.

Matupplevelser i Stavangers centrum

Råvaror som grönsaker, svamp och vilt finns alltid inom lokalområdet. Förutom att använda råvarorna i sina egna restauranger levererar de lokala producenterna också delikatesser till restauranger utomlands. I Stavangers centrum – som må kännas litet och intimt – hittar du en mysig hamnpromenad med ett brett utbud av matställen, barer, pubar och caféer. Här kan du vara säker på att uppleva ett matäventyr i världsklass, och staden har två Michelin-stjärniga restauranger: RE-NAA och Sabi Omakase.

Ett litet matäventyr vid flygplatsen

I centrala Stavanger hittar du flera restauranger som serverar fantastiska matupplevelser med sitt stora och läckra utbud. Om du anländer med flyg till staden behöver du inte resa långt för att få en god bit mat; redan på flygplatsen i Sola hittar du The Social Bar & Bistro som serverar utsökt mat lagad från grunden. Med andra ord kan du få "smak av Stavanger" innan du ens sätter din fot i centrum. Välkommen till härliga Stavanger!

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka