Medlemskap
Kock tar beställningar på restaurang i Oslo.

Populära restauranger och barer i Trondheim

Vackra Trondheim erbjuder ett brett utbud av matupplevelser. Trondheim och Trøndelag har faktiskt blivit en av de mest populära destinationerna för matälskare från hela Europa efter att den valdes till Europeisk Matregion 2022. Välkommen till ett gastronomiskt mecka!

Matupplevelser med råvaror i världsklass

Trondheim är inte bara en vacker och historisk stad mitt i Norges vidsträckta land. Här finns mer än bara Nidelven, Gamle Bybro, Nidarosdomen och mängder av vackra trähus. Trondheim erbjuder nämligen också massor av härliga matupplevelser med råvaror i världsklass från skog, fjäll och hav i närheten av staden. Skaldjur tillagade på unika sätt är en av de delikatesser du kan njuta av, liksom fjällvilt och hjortron bara några kilometer från staden.

Europeisk Matregion 2022

Restaurangerna i Trondheim är värda ett besök i sig. Här får du ta del av unika matupplevelser – något som ett enat internationellt matexpertteam håller med om. Trondheim och Trøndelag utsågs nämligen till "European Region of Gastronomy" 2022, vilket är en utmärkelse som ingen annan norsk stad eller region tidigare har fått. Priset hyllar bland annat Trondheim och Trøndelag för deras fokus på lokal mat och specialiteter och här kan du njuta av råvaror som är svåra att hitta någon annanstans.

Matäventyr i och utanför city

Om du uppskattar en bra pub med god mat är Kieglekroa, Trondheims äldsta pub, värt ett besök. Puben som ligger i hjärtat av Trondheim serverar både smårätter och större fisk- och kötträtter. Eller så blir du kanske sugen på grillat med en modern kontinental twist från Emilies Eld i samma byggnad? Välkommen till Europas matregion!

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka

Upptäck
Hotell
Restaurang
Konferens