Medlemskap
Clarion Hotel Wisby in the evening light at Visby, Gotland

Visby – en av Sveriges mest krogtäta städer

Välkommen till en matdestination full av minnesvärda bar- och restaurangbesök. Luta dig tillbaka och låt dig kastas med på ett fantastiskt matäventyr i Visby, med ett gott samvete i behåll.

En unik matdestination

Visby är välkänt för sitt mångfacetterade utbud av restauranger och barer – ett måste för alla foodies. Här möts du av hög kvalitet, en hållbar matfilosofi och inte minst: fantastiska råvaror. Det stora utbudet av färska råvaror har lockat många matkreatörer till Visby som skapat ett nav av nya, spännande matkoncept. Vare sig du är ute efter en fine dining-upplevelse eller en hamburgare on the go kommer Visby inte att göra dig besviken. Välkommen till en helt unik matdestination.

Kvalitet och närproducerat

På Gotland handlar det mycket om att ta tillvara på de lokala och närproducerade råvarorna. Restaurangscenen speglar det soliga och milda klimatet på ön som ger optimala förutsättningar för både odling och djurproduktionen. Menyer färgas av färska primörer efter säsong, kött från lokala gårdar runt om på ön och gotländska viner. Om du är en sann foodie – se till att besöka det hav av gårdsbutiker som finns på ön, fulla av smakliga grödor och en stor portion inspiration, direkt från odlaren.

Klassiskt och gotländskt

Visbys fantastiska natur och historia följer med både på tallrik och i miljö när det kommer till flera av öns restauranger och barer. Allt från rustika inredningsdetaljer till olika klassiska, gotländska rätter på menyn. Rökt flundra, saffranspannkaka med salmbärssylt eller kajpsoppa – ofta lagade med en modern twist. Självklart hittar du även ställen med internationella influenser, men den gotländska känslan består. Vare sig det är de närproducerade råvarorna eller den gotländska gästvänligheten.

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka