Vi guidar dig genom en hotellvistelse med mobilen som resesällskap, slipp kön i receptionen samtidigt som du minskar kontakten med andra.

Three women taking a selfie in the stairs

Hej! Innan du fortsätter läsa vill vi bara tala om att alla funktioner inte är tillgängliga på alla våra hotell än. Digitalisering är en resa och vi är på väg. Du kan läsa mer om det längre ner.


Du kan checka ut via appen på nästan alla våra hotell! Skippa kön och snooza längre.


1. Ladda ner appen


Har du iPhone? Den här vägen.


Har du Android? Den här vägen.


Du är troligtvis medlem i Strawberry, men om du inte är det än kan du registrera dig direkt i appen! Eller så kan du bli det här, om du vill göra det nu med en gång.


2. Boka hotell


Med appen kan du boka hotell oavsett var du befinner dig. I kön i mataffären, medan du är ute på promenad med hunden eller när du är på toaletten. Allt du behöver är din mobil och en önskan om ett litet avbrott.


Woman with her phone and a mobile screen of the app


3. Ha full kontroll över din bokning


Din kommande hotellvistelse är bokad och väntetiden kan börja. Är du lite uttråkad på ditt jobb? Öppna appen och se hur många dagar det är kvar innan det är dags för din hotellvistelse. Bläddra genom bilderna på hotellet medan du drömmer dig bort till mjuka lakan och god hotellfrukost. Psst, du kan också drömma tillbaka till dina tidigare vistelser - som nu ligger samlade under din sida.


4. Förhandsbetala och checka in


När klockan slår 09.00 på ankomstdagen kan du förhandsbetala för din hotellvistelse och klockan 15.00 kan du checka in – allt i appen! Så är det gjort.


Om du är osäker på var hotellet ligger kan du trycka på ”Vägbeskrivning” så öppnar sig kartan och leder dig till dörren.


5. Få rumsnyckeln på mobilen


Japp, du kan låsa upp hotelldörren med vår app! Med funktionen Mobile Keys har du färre kort att hålla reda på. Du bara öppnar appen, aktiverar den mobila nyckeln och håller den mot den svarta lådan ovanför dörrhandtaget. Et voilà – du är inne!


Mobilnyckeln kan självklart även användas för allt annat som du brukar använda nyckelkortet till, som hissen och gymmet (om du håller på med sådant).


Hotel bed and app screen with mobile key


6. Digitala restaurangkuponger


När du som medlem i Strawberry bor på våra Quality Hotel, Clarion Hotel och våra fristående hotell får du din restaurangkupong digitalt i appen. Enkel att hålla reda på och enkel att använda.


7. Chatta med receptionen


Blev det lite sent igår? Är sängen lite för bekväm? Bara ligg kvar, i appen kan du nämligen chatta med receptionen! Fråga om vad du vill utan att behöva röra på något annat än tummarna. • Svulten? Be att få frukosten serverad på rummet.

 • Sliten? Hör om det finns möjlighet till sen utcheckning.

 • Skrynklig? Be om att få upp en strykbräda på rummet.


8. Utcheckning


När det är dags att packa väskan och styra kosan hemåt, kan du öppna appen en sista gång för att trycka på utcheckningsknappen. Om du inte redan har betalat på förhand, kan du betala nu. Så är du redo att ta väskan under armen, gå rakt förbi receptionen och tillbaka ut i vardagen – med nya bonuspoäng i fickan. Tack för den här gången!


Man in a car talking on this phone looking out the window


9. Senaste funktionen – lägg till saknad bokning


Glömde du logga in på ditt Strawberry-konto när du bokade sist? Eller bokade någon annan åt dig utan att lägga in ditt medlemsnummer? Du kan vara lugn för nu kan du lägga till saknade bokningar i appen och hålla koll på alla dina kommande vistelser - och desto bättre, du mister inga av dina bonuspoäng. Du kan endast lägga till saknade bokningar om... • ... bokningen är kommande - du kan inte lägga till tidigare bokningar.

 • ... namnet på bokningen är samma som namnet medlemsnumret är registrerat på.

 • ... bokningen inte redan är registrerad på ett annat medlemsnummer.


Bonus: Choose Room


Ett populärt bonustillskott i appen är funktionen Choose Room, som än så länge bara är tillgängligt på Clarion Hotel® Sign, Clarion Hotel® Stockholm, Clarion Hotel® The Hub och Clarion Hotel® & Congress Oslo Airport. Funktionen ger dig möjlighet att själv välja vilket rum du ska bo på. Föredrar du högt upp eller så nära markplan som möjligt? I närheten av hissen? Med utsikt över ditten eller datten? Välj ditt favoritrum om du har ett!


Begränsningar och möjligheter


De lite tråkiga nyheterna: • Alla hotell har inte mobila rumsnycklar. Här kan du se en översikt över vilka hotell som har det.

 • Nu är det endast möjligt att checka in via appen på hotell som erbjuder mobila nycklar.

 • Alla hotell erbjuder inte möjligheten till att chatta med receptionen än. Om hotellet du ska bo på erbjuder chatt, kommer du informeras om detta i ett mejl innan du påbörjar din hotellvistelse.

 • Du kan checka via appen på över 170 hotell.


Detta kan du alltid använda appen till: • Boka hotell

 • Ha full översikt över dina tidigare bokningar (upp till ett år bak i tid), och kommande vistelser

 • Förhandsbetala din vistelse

 • Se dina bonuspoängen och medlemsförmåner i Strawberry


Är du redo att ladda ner appen nu?


Gör det här om du har iPhone.


Gör det här om du har Android.