Den traditionsrika kurorten Falsterbos glansdagar väcks till liv när Strawberry bygger nytt resorthotell vid strandbadet bland tallar och sand.

Arkitektrendering av resorthotellet i Falsterbo.
Bland tallar och sanddyner kommer resorthotellet både smälta in och sticka ut från omgivningarna.

Den 22 februari 2022 stod det klart att Strawberry, tillsammans med fastighetsägaren Skanör Falsterbo Strandbad AB, vunnit kampen om att få bygga ett nytt hotell vid strandbadet i Falsterbo.


Falsterbo är en klassisk bad- och kurort sydväst om Malmö, känd för sitt strand- och sommarliv. Hit har kungligheter och internationella kändisar vallfärdat i över hundra år för att finna lugn och ro, och för att njuta av sandstranden och den säregna naturen. Själva Falsterbo ligger avskilt på ett näs ute i havet intill Skanör Ljungs naturreservat.


Falsterbo from the air_16_9Falsterbonäset har vatten på båda sidor om sig, på ena sidan Öregrund och på den andra sidan Östersjön.


Nu vill Vellinge kommun åter sätta Falsterbo på kartan. År 2021 utlyste kommunen en markanvisningstävling för platsen, som Strawberry vann. I dag står där ett hotell som ska förädlas och byggas till med ny byggnad i modern men historiskt respektfull arkitektur i samklang med den omgivande miljön. Det blir fokus på mat, spa och möten, som passar besökare som vill uppleva högsta kvalitet.“Nu är det dags att väcka den här anrika badorten igen och ge den tillbaka sin forna glans”, säger Petter A Stordalen, Strawberry ägare.Det dröjer dock tills de första gästerna kan välkomnas. Detaljplanen påbörjas i samråd med Vellinge kommun och byggstarten väntas bli omkring 2027.


Falsterbo resort hotel exterior_16_9Exteriören ska byggas i samklang med den omgivande naturen som präglas av tallar och sanddyner.


Hotellet kommer att ingå i Nordic Hotels & Resorts - Strawberry kedja av fristående hotell med hög internationell standard. Bland systerhotellen finns At Six, Villa Copenhagen, Yasuragi och THE THIEF.

Arkitektrendering av resorthotell i Falsterbo.

Fakta om hotellet i Falsterbo

  • Får cirka 150 hotellrum
  • Spa med skogsbad, pool, gym, bastu, yoga och spabehandlingar
  • Restaurang på entréplan
  • Konferens- och mötesanläggning i rogivande naturmiljö
  • Takterrass mot havet med pool och utsikt mot sanddyner och vågor
  • Arkitekt: Krook & Tjäder
  • Byggstart: 2027-2028