Medlemskap

Spa

Varför du bör resa till Helsingfors för att vårda dig själv

Sugen på att unna dig själv något och samtidigt kombinera din upplevelse med en pulserande stad? Då är Helsingfors den ultimata destinationen. Du hittar de mest autentiska spa-upplevelserna i bastuns hemland.

 • "Det är en stark kontrast när du kliver in i en liten bubbla av total avkoppling mitt i storstadslivets brus."

 • "Hela världen susar omkring där ute, medan du befinner dig i lugnets kokong", säger den svenska reseexperten Annika Myhre till Strawberry och tillägger:

 • "Men när du känner dig redo väntar pulserande restauranger, kaféer, aktiviteter och kulturupplevelser på dig där ute."

 • Annika är reseskribent och värd för den svenska podcasten Att resa-podden. Hon känner till de allra bästa tipsen, både nationellt och internationellt, och vad som är trendigt för tillfället.

 • En sak som blir allt mer viktigt för resenärer är så kallade "healing holidays".

 • Eller rättare sagt, egenvård.

 • Allt fler människor reser för att vårda sig själva

  Medan vi förr i tiden reste mest för att ha roligt, är vi numera ute efter personlig utveckling och välbefinnande.

 • Allt fler personer vill koppla av och ladda batterierna på semestern, i synnerhet när de har allt på ett och samma ställe: spa, yoga och meditation.

 • Det är just därför Helsingfors är den perfekta staden att besöka, eftersom den har ett stort utbud av högkvalitativa spaanläggningar, utöver de traditionella finska basturna, förstås.

 • Staden har en avslappnande och lugn miljö, vilket gör den till ett idealiskt resmål för dem som vill fly från den hektiska vardagen och tillbringa några dagar med fokus på avkoppling och egenvård.

Här följer tre hotell som tillhandahåller både wellness och ett centralt läge

1. Hotel St. George


Hotel St. George har ett optimalt läge mitt i hjärtat av Helsingfors, med närhet till många av stadens främsta sevärdheter och shoppingområden. Hotellet har dessutom en trevlig blandning av historisk elegans och modern design, prydd med konstverk och antikviteter från hela världen.


St. George har en lyxig spaavdelning som erbjuder en rad olika behandlingar, bland annat finsk bastu, ångbad, ispool, simbassäng och olika typer av massagebehandlingar.


Hotel St George är platsen för dig som vill ha en lyxig upplevelse, men som också värdesätter kultur, design, välbefinnande och hållbarhet. Och för dig som vill koppla av, ta det lugnt och återhämta dig!

Inomhuspool på St George Care Spa i Helsingfors.

2. Clarion Hotel® Helsinki


Det här hotellet är beläget i en ny och modern byggnad i stadsdelen Jätkäsaari, ett av de mest dynamiska och snabbast växande områdena i Helsingfors. Var och ett av rummen här har sin egen design, som inspirerats av den finska naturen och kulturen.


Hotellet är perfekt för affärsresor, eftersom Clarion Hotel® Helsinki har en stor konferens- och mötesavdelning, där hotellet erbjuder en rad innovativa och kreativa lösningar för att göra mötena så effektiva och inspirerande som möjligt.


Längst upp på Clarion Hotel® Helsinki finns ett område med takpool och terrass som har utsikt över staden. Utomhuspoolen är uppvärmd under hela året. Du har naturligtvis även en bastu med den bästa utsikten över staden...


3. Hotel Kämp


Hotel Kämp är ett ikoniskt och lyxigt hotell i hjärtat av Helsingfors, känt för sitt historiska arv och sin förstklassiga service.


Hotellet är beläget i närheten av många av stadens bästa shopping-, kultur- och matställen, vilket gör det till ett idealiskt alternativ för dem som vill uppleva det bästa som Helsingfors har att erbjuda.


Hotell Kämp har dessutom flera restauranger och barer samt en trädgård och en terrass där du kan finna lugn och ro. För dig som checkar in för det sistnämnda är spaet på Hotel Kämp en avkopplande oas som erbjuder ett utbud av lyxiga behandlingar och bekvämligheter, inklusive en uppvärmd inomhuspool, bastu och gym.

Spaprodukter på Kämp Spa i Helsingfors.Gym på Kämp Spa i Helsingfors.Takpool med utsikt på Clarion Hotel Helsinki i Helsingfors.Avkopplande atmosfär på Kämp Spa i Helsingfors.

Kämp Spa

Helsingfors

Senaste artiklarna