strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap
Öppet kök på Atlas Brasserie & Café i Oslo.

Atlas Brasserie & Café – fin matplats mitt i Oslo

Boka nu

Oavsett om du är på semester i Norges huvudstad eller bara letar efter en plats att äta med vänner bör du stanna till vid Atlas Brasserie & Café mitt på Jernbanetorget. Här serveras måltider med inspiration från det gamla Amerika och det bjuds på olika menyer till både lunch, brunch och middag!

Meny inspirerad av våra förfäder

Atlas Brasserie & Café ligger i den mest centrala och livliga delen av Oslo. Här befinner du dig ett stenkast från Oslo centralstation, Operahuset, Munchmuseet och ett flera andra sevärdheter i hjärtat av Oslo. Menyn är inspirerad av våra förfäders äventyrlighet och nyfikenhet – här får du med andra ord utsökt mat med inspiration från Amerika och rätterna serveras på ett stilfullt sätt. Hit kan du gå för frukost, lunch, brunch och middag – restaurangen har något för alla tillfällen.

Mysig restaurang med historisk atmosfär

Känner du dig hungrig efter en lång dags promenerande i Oslo? Kom förbi eller boka bord i detta stilrena brasserie med historisk atmosfär. Restaurangen ligger i hotellet Amerikalinjen och byggnadens inredning är en mix av byggåret 1919 och dagens storstadsliv. Fun fact: Byggnaden var ursprungligen huvudkontor för Den Norske Amerikalinje som transporterade tusentals norrmän över Atlanten där de sökte nya möjligheter. Namnet Amerikalinjen är en hyllning till byggnadens historia.

Uteservering, trädgård och cocktailbar

Boka gärna bord i Amerikalinjens åretruntträdgård, Haven. Under vår- och sommarsäsongen kan du njuta av liv och rörelse på uteserveringens gatuplan. Och du? Självklart finns det vegetariska alternativ på middagsmenyn. För barn finns det pannkakor och milkshakes på brunchmenyn och under kvällstimmarna kan du skåla för livets små och stora händelser med restaurangens "house cocktails". Eller varför inte ta en tur till cocktailbaren, Pier 42, eller den intima klubben Gustav på nedervåningen?

Interiör på Atlas Brasserie & Café i centrala Oslo.Inredningsdetaljer på Atlas Brasserie & Café i centrala Oslo.Kockar i köket på Atlas Brasserie & Café i Oslo.

Atlas Brasserie & Café

Oslo

Meny

Öppettider

Öppettiderna kan variera på helgdagar och i särskilda perioder. Kontakta oss för aktuella öppettider.

Kontakt

 • locationPinAdress
  Jernbanetorget 2, 0154 Oslo
 • contactPhoneTelefon
  +47 21 40 59 16
 • emailContactE-post
  info@amerikalinjen.com
 • calendarBokning
  Boka nu