strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap

Spa

Årets stora resetrend – Självvård och rekreationsresor

Vill du unna dig något extra, bada under en stjärnprydd himmel eller ta en drink med kompisarna? Här är tre unika spaanläggningar i Stockholm.

 • ”Det blir en slående kontrast när du går in i en liten bubbla av fullständig avslappning mitt i det hetsiga stadslivet. Där ute rusar världen omkring, medan du befinner dig i en rofylld kokong”, säger den svenska reseexperten Annika Myhre.

 • ”Spännande restauranger, kaféer, aktiviteter och kulturella upplevelser väntar där ute och finns tillgängliga när du vill.”

 • Spa + stadssemester = en perfekt kombination

  Annika bor strax utanför Stockholm och är reseskribent och programledare för podcasten Att resa-podden. Hon sitter på alla de bästa tipsen, både i Sverige och utomlands, och är expert på vad som är hett just nu.

 • Ett alternativ som blir allt mer populärt för resenärer är så kallade ”rekreationssemestrar”. Eller självvård, helt enkelt

 • Förr reste många mest för skojs skull, men nu vill vi bli och må bättre – genom hälsosam och hållbar mat, tillgång till gym och självvård.

 • Och vad kan vara bättre än att ha allt på ett ställe – på ett spahotell i hjärtat av en otroligt cool stad?

De enklaste spatipsen

”Vardagen är hektisk för många och de har inte tid för, eller råd med, sjölvvård. Det finns ett stort fokus på familj, arbete, utbildning och andra aktiviteter som äter upp dygnets alla timmar”, säger Annika.

”När semestrar och ledighet närmar sig drömmer många om att få lite tid för sig själva. Jag tror också att det här behovet växte sig starkare under pandemin.”

Reseexperten påpekar att spa och välbefinnande inte nödvändigtvis behöver vara komplicerat:

”Du behöver inte boka det dyraste och lyxigaste spahotellet för att få en underbar upplevelse för både kropp och själ. Min dotter och jag har gjort det till en årlig tradition att checka in på ett hotell i Stockholm och ta med oss hårvårdsprodukter och ansiktsmasker. På kvällen kopplar vi av i våra hotellsängar, pratar, äter godis och tittar på film i våra morgonrockar. På morgonen vaknar vi och får äta en utsökt hotellfrukost. Och efter det ligger hela staden precis utanför dörren och bara väntar på oss”, säger Annika.

 • Världens vackraste huvudstad

  Hon medger att hon är väldigt partisk när det gäller sin egen stad. Stockholm är enligt henne fortfarande världens vackraste huvudstad:

 • ”Det finns vatten överallt, broar, vackra parker, kyrktorn man kan se från Söders höjder och Gamla Stan är grädden på moset."

 • "Jag blev kär i staden som barn. Även om jag har bott i Stockholmsområdet i över 20 år tröttnar jag aldrig på staden och allt den har att erbjuda."

 • "Stockholm är en stad för alla.”

Tre spaanläggningar du kommer att älska, enligt Strawberry:

1. Selmas City Spa

Nästan ingenting slår ett kvällsbesök på Selmas City Spas takterrass, med tindrande ljus och utsikt över huvudstaden. Förutom utomhuspoolen kan du boka olika spabehandlingar, som olika typer av massage, ansiktsbehandlingar, floating och manikyr.

Spat är unikt på flera sätt – på morgonen kan du ta med ditt barn till behandlingen eller poolen. Under dagen förvandlas platsen till en poolklubb där du kan umgås med kompisarna över en lunch eller träffa kollegor för en drink efter jobbet. Eller vill du kanske anordna en romantisk date?

Här hittar du en blandning av lugn, coola musikevenemang och en känsla av att vara en del av något magiskt, långt hemifrån.

Selma City Spa är sammankopplat med Clarion Hotel® Sign.

2. Yasuragi

Drygt 20 minuter från centrala Stockholm ligger ett spa som är en oas i sig själv: Yasuragi. På japanska betyder ordet inre frid och harmoni, vilket är precis vad du kommer att få här. Om du vill slippa stadslivets ljud helt och hållet är det här hotellet för dig.

När du checkar in får du en yukata, som är en typ av morgonrock. Du checkar sedan in i ett rum som inspirerats av Japan och där all din stress garanterat kommer att gradvis rinna av dig. Sedan är du redo att påbörja din japanska rening. Spat har varma källor, ångbastu och torrbastu och lounger där du kan vila.

Efter spaupplevelsen kan du strosa omkring i trädgården som sträcker sig hela vägen ner till vattnet. Du kan även boka in dig på ett yogapass. Hotellet har flera restauranger inspirerade av det japanska köket.

Åk hit med din partner, ensam eller med kompisarna.

3. Elements Spa

Det här spat ligger centralt på Södermalm. Hit ska du bege dig om du både vill uppleva stadslivet och få vila ut. Det känns som om du är mitt i naturen, även om du bara är ett stenkast från shopping och barer.

Elements Spa är ett modernt spa med ett brett utbud av kropps- och ansiktsbehandlingar. Det bästa är att de har både inomhus- och utomhuspooler. Om du älskar yoga är detta det ultimata resmålet för en långhelg. På Elements Spa kan du boka privata yogapass, lunchyoga eller kvällsyoga.

Checka in på Elements Spa via Clarion Hotel® Stockholm.

Här hittar du centralt belägna hotell i Stockholm.

Pool at rooftop of Clarion Hotel Sign, Selma City Spa.Girls in a tent at the rooftop of Clarion Hotel Sign, Selma City Spa.Girls cheers in the rooftop pool at Selma City Spa at Clarion Hotel Sign.

Senaste artiklarna