Om du har missat frukosten och börjar närma dig lunchen, varför inte kombinera dessa med en god brunch? Det finns många utmärkta och prisvärda restauranger och kaféer i Göteborg, väl värda att besöka om du är sugen på en god brunch.

Brunch på Boulebar, Göteborg
Boulebars brunchmeny har inspiration av det franska köket. Foto: Boulebar Göteborg

Norda


Beläget i Clarion Hotel Post, precis vid Drottningtorget framför Göteborgs centralstation, ligger restaurangen Norda. Den eleganta Art-Deco-inredningen är välkomnande och ger en tydlig hint om restaurangens höga klass. Brunchen hos Norda ligger på toppnivå. Faktum är att just brunchen utsågs till den bästa i världen år 2015, enligt tidningen The Mirror. En av anledningarna kan du hitta i köket, konditorn Patrik Fredriksson har vunnit flera tunga utmärkelser och är i princip en helt egen anledning till att besöka Norda.
Om du vill ha en brunch i Göteborg som håller högsta möjliga nivå är Norda ett utmärkt val. Brunchen i sig är stor och varierad med både kalla- och varma rätter och ett smarrigt dessertbord. Om du dessutom bor på hotellet har du en helt fantastisk frukostbuffé att se fram emot. Som du kanske misstänker är restaurangen välbesökt och populär, ett tips är att ha lite framförhållning och boka ett bord.


Norda, Clarion Hotel PostNjut av den fantastiska atmosfären på Norda, Clarion Hotel Post i Göteborg.


A43 Coffee


Beläget vid Kungsportsavenyn, bredvid Bio Roy, ligger A43 Coffee. Det är ett mysigt kafé som fokuserar på just kaffeupplevelsen. Ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en enklare brunch i Göteborg med riktigt gott kaffe. Mellan 07:30 och 11 hittar du goda frallor, kaffe, juice och annat gott. Därefter kan du få i dig pizzetta (liten pizza) eller grillade mackor.


Joe Farelli


Kombination av Italien och USA. Joe Farelli ligger mitt på Avenyn, nära till flera av våra hotell i Göteborg. Menyn består av amerikanska och italienska klassiker, från härliga pizzor till hamburgare, stekar och mycket mer. Vanligtvis är det lunch som gäller här men varje söndag erbjuds det en brunchbuffé från 11:30 till 16:00 (245 kr för vuxna och 129 kr för barn). Du äter så mycket du orkar och på menyn hittar du pizzor, hamburgare, pannkakor och mängder av goda rätter.


Amerikanska pannkakor och bagles under brunchtid på Joe Farelli, GöteborgJoe Farelli bjuder bland annat på amerikanska klassiker som pannkakor och bagels. Foto: Joe Farelli


Boulebar


10 minuters promenad från Avalon Hotel, vid Rosenlundsgatan, ligger populära Boulebar. Restaurangen är populär av flera anledningar, inte minst på grund av den härliga inredningen och de mysiga ”uteserveringarna”. Allt är inomhus men det är inrett och designat för att efterlikna utomhusmiljö. Precis som namnet antyder finns de boulebanor här, perfekt för lite trevligt boule-spel före eller efter måltiden. Varje helg mellan 10:30 och 15:00 erbjuds en fantastisk brunch. Antingen väljer du Le Boulebrunch för 350 kr per person eller Le Brunch för 250 kr per person (95 kr för barn). Brunchmenyn är inspirerad av det franska köket med både vegetariska, icke-vegetariska alternativ och en härlig dessertbuffé.


Boulespel på Boule Bar, GöteborgBoulebar Göteborg är perfekt för både stora och små. Foto: Boulebar Göteborg


Egg & Milk


Norr om Slottsskogen, vid Övre Husargatan, ligger den amerikanska restaurangen Egg & Milk. Här är det 50-talet som gäller, både när det kommer till inredningen och även när det kommer till menyn. Du bjuds på klassiker som pannkakor, bagels och naturligtvis även milkshakes. Dessutom finns det även färskpressad juice och många andra goda rätter att välja mellan. Deras brunch-kombo låter dig välja vad du vill ha. Egg & Milk har öppet från 7 till 15 varje dag.


Unna dig själv något gott


Oavsett om du är ute efter en god frukostbuffé, brunch eller vill lyxa till det med en gourmetmiddag kan vi hjälpa dig hitta bra alternativ. Med våra tips har du alltid bra restauranger och fik att besöka.
Läs mer om fantastiska bruncher och frukostar i andra städer: