Besöker du vackra Linköping har du flera goda frukost- och brunchmöjligheter. Om du bor på ett av våra hotell, exempelvis Clarion Collection Hotel Slottsparken eller Quality Hotel Ekoxen kan du räkna med en god frukostbuffé varje morgon.

Frukostbord - smörgåsar, yoghurt
Trött på din vanliga frukost? Unna dig ett besök på någon utav dessa frukost- och brunchställen istället.

Babettes Kafferi och Bageri


Babettes Kafferi och Bageri vid Stora badstugatan 4 ligger en kort promenad från både Clarion Collection Hotel Slottsparken och Quality Hotel Ekoxen. Ett av stadens mest populära kafé bjuder på riktigt gott kaffe från mikrorosterier som Solde Kafferosteri och Rosteriet Vadstena. Matmässigt kan du räkna med goda mackor, alternativt välja något från den ekologiska menyn. Den första lördagen varje månad (exklusiva röda dagar) serverar de en mäktig brunch i Linköping som utgår från ett tema. Brunchen är från 10 till 14 och kostar 285 kr per person (alternativt 10 kr/år för barn).


Kaffe, kaffemaskinEn kopp kaffe om dagen är bra för magen.


Simons Rosteri & Bageri


Ett eller två stenkast från Clarion Collection Hotel Slottsparken hittar du Simons Rosteri & Bageri. Precis som namnet antyder fokuserar de på att erbjuda fantastiskt kaffe och rykande färskt bröd. Faktum är att Simons Rosteri & Bageri tar det steget längre, de tar endast in ekologiska kaffebönor och de rostar kaffet helt själva. Brödbaket börjar tidigt på morgonen och större delen av säden har de malt på egen hand. De har öppet från 8 till 19 mellan måndag och torsdag, lite kortare under fredagar och lördagar samt helt stängt på söndagar. Perfekt när du vill unna dig en frukost i Linköping med goda smörgåsar, söta bakelser och kaffe med mycket kärlek.


Cioccolata Bistro


Cioccolata Bistro på Ågatan i Linköping, är en populär restaurang som bjuder på både svenska och italienska rätter. Under vardagarna är det lunch som gäller men varje söndag, mellan 10 och 15:30, erbjuds en stor och varierad brunchbuffé. För 219 kr per person (69 kr för barn mellan två och tolv) kan du prova deras goda äggröror, pannkakor, de hemgjorda pizzorna och pannkakorna, nybakat bröd och mängder av andra goda maträtter.


Pizza, Cioccolata Bistro, LinköpingHemgjorda pizzor hos Cioccolata Bistro. Foto: Cioccolata Bistro


Stångs magasin


Ett stenkast från Tullbron ligger trevliga Stångs magasin. Varje lördag mellan 11:00-14:00 kan du njuta av allt från kallskuret, sill och korvar till hembakat bröd, pannkakor och omelett. Restaurangen är helt kravcertifierad och brunchbuffén har ett stort utbud av ekologiska och närproducerade råvaror. Priset för vuxna är 325 kr/person.




Spana även in våra andra hotell i Linköping som alltid erbjuder en god och rejäl frukost:



Läs mer om våra bästa frukost- och brunchtips!


Måla påskägg

So long, påskfjädrar

I Strawberry delar vi en tradition och kultur att göra mer än det som förväntas av oss - för gästerna, våra medarbetare, samhället och självklart miljön. Detta arbete kallar vi för WeCare. Som en del av arbetet har alla våra hotell valt att säga nej till påskfjädrar, läs mer om vår bojkott mot påskfjädrar här.