Medlemskap

Brunch

Ska du åka på en helgresa till Helsingfors? Här är de populäraste brunchställena

Helsinki is a veritable feast of excellent food and drink. Here is a list of some of the very best brunch and lunch spots in the city.

  • "Det här är riktigt gott. Helt perfekt dagen efter en utekväll. En intressant variant av pommes frites - men på ett bra sätt", säger norrmannen Jørgen när han kommenterar en skål med pommes frites och inlagda gurkor.

  • Ett gäng vänner från Norge har valt Helsingfors som sin helgresa.

  • Efter att ha provat på det finska nattlivet har de som mål att uppleva det autentiska finska köket. Vännerna stannade till på Krog Roba, en legendarisk restaurang och brunchställe i den finska huvudstaden

  • Här huserade ursprungligen en polisstation. Restaurangen är en del av Lilla Roberts, ett hotell inom Strawberry, som serverar de mest utsökta lunch- och brunchrätterna, enligt sällskapet.

  • "Det här var en av de bästa Skagenrörorna som jag någonsin har ätit. Jag ger den en sjua av sex", tillägger vännen Alexander.

  • Skagenröra, eller sallad, är en nordisk klassiker med räkor i en härlig, krämig dressing fylld med dill, som traditionellt sett serveras med rostat bröd.

  • "Det finns ett norskt ordspråk — 'en hjälte är värdelös utan mat och dryck'. Samma sak tycks gälla i Helsingfors, där lunch- och brunchkulturen blomstrar."

  • Överallt i den finska huvudstaden hittar du förstklassiga restauranger som erbjuder lunch. Många ställen erbjuder en läcker salladsbuffé som ingår i priset när du beställer en huvudrätt.

Här är våra favoritbrunchställen i Helsingfors:

1. Krog Roba


Restaurangen är en del av Lilla Roberts hotellet och ligger i den tidigare polisstationens lokaler. Numera är menyn inriktad på nordiska rätter. Lunch serveras alla dagar kl. 11.30, medan brunch erbjuds kl. 12.30 på helgerna.


Adress: Pieni Roobertinkatu 3


Bo på hotellet Lilla Roberts.


2. Arturo Toscanini


Du hittar denna italienska pärla på första våningen i Klaus K hotellet. Restaurangen Toscanini har 60 sittplatser och en uteservering. Här kan du njuta av äkta italiensk mat och en omfattande vinlista med det allra bästa som Italien har att erbjuda.


Toscanini är särskilt känd för sin skaldjurspasta, och det ryktas om att restaurangen serverar den bästa tiramisu i den finska huvudstaden.


Adress: Bulevardi 2 - 4


Bo på Klaus K Hotel.

Brunch on a table at the restaurant Krob Roba in Helsinki.

3. Brasserie Kämp


Hotellet Kämp är ett av Helsingfors lyxigaste och mest anrika hotell. På hotellets första våning hittar du Brasserie Kämp som erbjuder utsikt över den vackra och livliga Esplanadparken.


Brasseriet erbjuder franska klassiker, inspirerade av finska ingredienser. Hotellet öppnade sina dörrar för första gången redan på 1880-talet, och restaurangen har en stark känsla av historisk charm. Lunchmenyn serveras från kl. 11:30 på helgerna, medan en à la carte-meny erbjuds på vardagar.


Adress: Pohjoisesplanadi 29


Bo på Hotel Kämp.


4. St. George bageri


På bottenvåningen på Hotel St. George hittar du det berömda St. George Bakery. Här serveras färskt bröd, sallader och smörgåsar.


Utöver det utsökta kaffet är det värt att provsmaka de färska bageriprodukterna och kakorna som görs i bageriet.


På sommaren håller uteserveringen öppet och erbjuder en härlig utsikt över Old Church Park.


Adress: Yrjönkatu 13


Bo på Hotel St. George.

Senaste artiklarna