Vill du ha tips på var du kan gå för att umgås över en drink, eller två, utan att behöva promenera igenom hela Andra Långgatan? Här är listan över våra egna kvalitetstestade hotellbarer i Göteborg.

Bartender squeezing lemon
Välgjorda drinkar, ett par goda vänner och en härlig miljö att tillbringa kvällen i. Kan man begära mer?

Göteborgs bästa erbjudanden

Tips på aktiviteter, restauranger, erbjudanden och annat du inte vill missa!

Mitt i centralaste Göteborg råder ingen brist på vattenhål. Andra Långgatan och kvarteren innanför vallgraven är vida kända för sina barer, nattklubbar och restauranger. Perfekt för en kväll av barhoppande. Men Göteborg har fler guldkorn att bjuda på för den som är sugen på att uppleva staden över en drink. Vill du ha tips? Här är listan över våra egna kvalitetstestade hotellbarer.


1. TaKeT, Comfort Hotel® Göteborg - prisbelönad takbar


Skeppsbroplatsen 1


Precis vid kajen ligger Skeppsbrohuset som fått en makeover och huserar Comfort Hotel® Göteborg, ett av stadens kaxigaste hotell. OGBG Restaurang & Bar serverar mat med ostindisk inriktning och drycker som antingen passar till maten eller till samtalen du har med ditt sällskap. På sommaren är det strängt förbjudet att missa TaKeT - takbaren med utsikt över Göteborgs hamninlopp. The Rooftop Guide har korat TaKeT till världens bästa takbar, tack vare de olika event som avlöser varandra genom sommaren och som gör varje besök till en ny upplevelse.


TaKeT Comfort Hotel City Göteborg_16_9Den internationellt uppmärksammade takbaren, TaKeT, är onekligen populär, kanske tack vare alla event som gör varje besök till en ny upplevelse.


2. Postbaren, Clarion Hotel® Post - den naturliga mötesplatsen för festsugna


Drottningtorget 10


Bredvid Göteborgs Centralstation ligger det anrika posthuset som har varit hotell i över 10 år. Clarion Hotel® Post har genom åren blivit det naturliga stället att bege sig till för en kväll med härliga drinkar, god mat och GOD stämning. Förutom hotellets uppskattade restauranger, VRÅ och Norda, finns här Postbaren som serverar spännande drinkar och sin egen öl. Under sommarmånaderna öppnar Terrassen upp med uteservering i solsäkert läge.


Postbaren Clarion Hotel Post_1_1Förutom egen öl bjussar Postbaren på stilsäker och inbjudande inredning, som gjort för en kväll i goda vänners lag.


3. Avalon Hotel - kvalitetsdrinkar i designmiljö


Kungstorget 9


Vårt feng shui-certifierade designhotell, Avalon Hotel, ligger på bästa adress i Göteborg och hotellets bar ger konkurrenterna intill en rejäl match. Här samlas både lokalbor och turister. White Guide tycker att drinkarna håller hög klass, och vi kan bara hålla med.


Facade night Avalon Hotel_16_18Avalon Hotels dramatiska fasad går inte att missa när du passerar Kungstorget, oavsett tid på dygnet.


4. Quality Hotel™ Panorama, Göteborg - umgås runt sällskapsspel och shuffleboard


Eklandagatan 51-53


Ett stenkast från Liseberg, Svenska mässan och Universeum ligger Quality Hotel™ Panorama. I Lobbybaren serveras kaffe, drinkar och snacks men det bästa är att du kan spela shuffleboard eller sällskapsspel, medan du umgås med ditt sällskap hela kvällen. Under Mellosäsongen kan du även hyra ett eget karaokerum och skämma ut (eller skrämma bort) vännerna med egen skönsång!


Shuffleboard Quality Hotel Panorama, Gothenburg_16_9En drink och ett parti shuffleboard eller sällskapsspel med ett par goda vänner. Låter det inte som en dröm?


5. Odins TAK, Clarion Collection® Hotel Odin - avslappnad takbar


Odinsgatan 6


Nära centralstationen hittar du ytterligare en takbar. Även Odins TAK har uppmärksammats av The Rooftop Guide, men här stavas inriktningen b-e-k-v-ä-m-t. Loungemöbler, solsängar och avslappnad miljö bidrar till en helt igenom behaglig upplevelse när solen värmer.


Roof terrace bartender Clarion Collection Hotel Odin_16_9Måhända är inte detta synen som möter dig mitt i vintern, men håll ut, snart är sommaren här. Vänta bara.


Andra kvällar är det entréplanet på Clarion Collection® Hotel Odin som du ska bege dig till. Modern funkisstil ramar in hotellbaren och dess loungeområde. Sköna fåtöljer och en öppen spis gör att du gärna stannar hela kvällen.


Clarion Collection Hotel Odin lobby sofa fireplace_16_9I soffan vid öppna spisen på Clarion Collection® Hotel Odin sitter man gärna hela kvällen i goda vänners sällskap.


6. Comfort Hotel® City - öppet dygnet runt


Drottninggatan 63-65


Comfort Hotel City har en Barception som är öppen dygnet runt (även om inte alkohol serveras 24/7). Det är en skön och avslappnad plats att möta upp kompisarna på innan ni ger er ut på stan - eller som ett sista stopp på vägen hem. Eller så stannar ni kvar hela kvällen. Här kan ni äta, dricka och umgås i kravlös miljö.


Barception full of people Comfort Hotel City_16_9Visste du att Barception står för bar och reception? Här kan man både checka in och koppla av med en drink eller något att äta.


Comfort Hotel City Göteborg lounge area_16_9Med sköna fåtöljer och gott sällskap finns det faktiskt ingen anledning att ens lämna hotellet.
Tips på boende i Göteborg


Nu är du redo för en kväll på stan. Men var ska du sova? Här hittar du alla våra hotell i Göteborg.

Göteborgs bästa erbjudanden

Tips på aktiviteter, restauranger, erbjudanden och annat du inte vill missa!