Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Ensam julgran söker klappar

Vi vill sprida julmagi till så många som möjligt runt om i världen. Hjälp oss att samla in julklappar till de i ditt närområde som behöver julens magi mest av allt. Ge barn en bättre jul – lämna en gåva under granen på ett hotell nära dig!

Sprid julglädje tillsammans med oss

Julen är en tid för traditioner. Vi bakar pepparkakor, dricker julmust, spelar julmusik och klär granen. Men julglädje är inte självklart för alla. Därför är vår jultradition, Ensam julgran söker klappar, extra viktig. Alla som vill är välkomna att skänka en julklapp och lägga under granarna i våra hotellobbyer i början av december månad.

Såhär deltar du

1. Köp eller skänk en julklapp – det är viktigt att den är i fint skick. Tänk på att det kan vara något som ett barn vill ha, inte bara något som du tror att barnet behöver. Det får gärna vara en upplevelse. Ett presentkort på bio är exempelvis väldigt uppskattat och passar barn i många olika åldrar.
2. Du behöver inte slå in paketet. Skriv en lapp med information som beskriver ungefär vilken ålder eller vilka intressen som klappen motsvarar. Till exempel "God jul till dig som är 3-5 år gammal och tycker om att leka utomhus. Önskar Pia"
3. Kom in till det hotell som ligger närmast dig och lämna din gåva.

Exakta datum då du kan lämna julklappar under granarna skiljer sig från hotell till hotell. Men för att vara säker på att julgranen står klädd och redo för just din klapp, kan du dyka upp någon gång mellan 1 och 16 december 2023.

Vad händer sen med klapparna?

Alla gåvor som samlas in skänks till en stödorganisation i närområdet som hotellet har valt ut. Därefter går julklapparna till någon behövande. Ett axplock av de organisationer som får klappar i år är: kvinnohus och kvinnojourer i flertal städer, Frälsningsarmén, Svenska Kyrkan och Röda Korset.

Sedan 2012 har fler än 450 000 gåvor samlats in

Varje december kokar det av aktivitet och givarglädje i hela Norden, vilket gör att hundratusentals barn har fått en bättre jul.

Stort tack till alla er som har bidragit! 

Dela ditt engagemang, hjälp oss att samla in ännu fler julklappar!

Hjälp oss att samla in julklappar för en god sak genom att dela ditt engagemang med vänner, nära och kära! Tagga gärna #ensamjulgran i sociala medier.

3.2.1.018 24
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.