Den goaste’ platsen i Sverige är fylld med upplevelser för dig och familjen och är utan tvekan en sommarstad som både bjuder på inomhusäventyr och upplevelser under bar himmel. Följ våra fem familjetips som garanterat gör helgen i Göteborg till din goaste’ sommarresa och sätter pricken över i:et på semestern.

Berg- och dalbana på Liseberg i Göteborg
Populära Liseberg är Nordens största nöjespark! Foto: Liseberg.

Liseberg


Vad är mer göteborgskt än stadens egna nöjespark? Med sina 42 åkattraktioner är Liseberg Nordens största nöjespark – och fortsätter att växa.


Nya attraktioner för i år är Loke, den roterande gondolen och Valkyria, Europas högsta dive coaster med ett vertikalt fall på 50 meter. Utöver attraktionerna finns en mängd andra nöjen på Liseberg. 2017 öppnade Klubbland: göteborgsonen Håkan Hellströms egna museum, eller snarare ”tempel” som Liseberg själva skriver på sin hemsida.


Nöjesparken är lätt att ägna en hel helg till, utan att varken du eller barnen tappar lusten. Om du och din partner vill sticka iväg för ett glas vitt och en och annan räka så väntar den högt rekommenderade restaurangen Hamnkrogen i Lisebergs hamnkvarter.


Avrunda ditt Lisebergsbesök med härlig musik och nöje! Under somrarna hålls ett stort antal konserter på Stora Scenen.


Palmhuset i Trädgårdsföreningen


Trädgårdsföreningen


Lika viktigt som full rulle och fartfyllda aktiviteter är att, mellan varven, kunna pusta ut. Särskilt när man reser med familjen. Därför är den vackra Trädgårdsföreningen med sitt läge mitt i stan, ett stenkast ifrån Avenyn, en perfekt oas i stadsdjungeln.


Trädgårdsföreningen är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Med den eleganta rosparken fylld av växter från svunna tider och det glasade palmhuset med sina exotiska plantor finns här till och med mer än park och prunkande blomster.


Under sommaren anordnas en rad olika avslappnande aktiviteter. Från traditionellt midsommarfirande till Rosenfest. Även barnteater visas under ett antal dagar under sommarmånaderna, både i parken och i föreningens lokaler.


Här hittar du mer information om Trädgårdsföreningen och programmet.Universeum


Om solen skulle få för sig att lysa med sin frånvaro och regnet skulle dugga fram så misströsta inte – det finns massor att göra även under tak!


Universeum är ett museum, där ”vetenskapen leks fram” som de själva formulerar det. I byggnaden ritad av Gert Wingårdh finns allt ifrån hajmatning, regnskogssafari och den eminenta sporten ”Gissa bajset”. Med andra ord är det svårt att vara barn och inte ha kul på Universeum.


Under en dag på lekmuseet i sommar får man uppleva allt mellan himmel och jord, bokstavligen. Att prova på att leva som en astronaut (gå på toaletten, duscha och träna) och att se havet från botten är två upplevelser som båda är möjliga under ett besök på Universeum.
Lekplatsen Plikta


I Slottsskogen ligger lekplatsen Plikta som har lek för både stora och små. Här finns allt från rutschkanor och klätterställningar till boulebanor, pingisbord och schackbord samt ett utegym. Varje dag mellan måndag och fredag anordnas olika aktiviteter mellan 14.00-16.45 för åldrarna 6-16 år.


Lekparken, som ligger i den lummiga stadsparken Slottsskogen, är enkel att ta sig till. En kort tur med 2:ans spårvagn tar dig hela vägen från Vasaplatsen till Slottsskogen. När dagen är färdiglekt är Slottskogen fylld med soliga gläntor för en picknick i det gröna. Om vädret skulle slå om så ligger Göteborgs naturhistoriska museum bara en kort promenad från lekparken.


Vill du veta mer om museum i Göteborg? Här hittar du en lista på de bästa museerna i Göteborg!Göteborgs skärgård


Ibland upplevs vissa städer bäst utanför stadsgränsen. Stadens marina förorter, mest känd som västkustens skärgård, är lätt att uppleva med en kort buss- eller spårvagnsresa och sedan en färjetur. Varför inte ta en heldag på de kala klipporna, åk på sälsafari eller vandra i gränderna mellan sjöbodarna, långt bortom storstadens skrammel?


Norr om Göteborg ligger öarna Björkö, Hönö och Öckerö. En kort resa med spårvagn/buss från Nordstan till Hjuvik tar dig ut till färjeläget och de solstänkta öarna.


Söder om Göteborg och något närmare ligger öarna Styrsö och Brännö med färjor som avgår från Saltholmen. Även dessa öar nås med kollektivtrafiken, och är en tillgänglig dagsutflykt.


Läs mer om Göteborgs skärgård!


Hotell i Göteborg


Se alla våra hotell i Göteborg
Är du sugen på en helg i Göteborg? Här hittar du allt du behöver för en perfekt weekend i Göteborg!