Är det dags för en weekend i Göteborg? Eller Sveriges framsida som staden så fint kallas av vissa (läs: göteborgare). Låt oss guida dig till de trevligaste och populäraste platserna att både bo på och upptäcka. Häng med!

Botanical garden_Peter Kvarnström_2011-11
Välkommen till Gbg, Götet, Lilla London, Nya Amsterdam och Sveriges framsida! Copyright: Peter Kvarnström
Göteborg, med Clarion Hotel Post i bakgrunden.

Göteborgs bästa erbjudanden

Tips på aktiviteter, restauranger, erbjudanden och annat du inte vill missa!
chevronRight

Strawberry + Göteborg = sant <3


Hotellkartan växer så det knakar och just nu har vi totalt 14 hotell i Göteborg. Tre av dessa är helt nya och kommer att öppna entrédörrarna för första gången inom en väldigt snar framtid.


Alla våra hotell har stor variation och sin egen unika charm. Här finns något för samtliga gäster – stora som små! Vilket hotell du än väljer finns centrala Göteborg inom max 15 minuter med kollektivtrafik.


Har du ändå lite svårt att bestämma dig för var i Göteborg du vill bo? Vi har gjort det så enkelt som möjligt för dig! Läs vår göteborgsguide och våra tips om de mest populära platserna och var det passar bäst att bo, här nedanför.


Hotell Draken_Happy Visuals_2210_04Clarion Hotel® Draken på Olof Palmes plats planeras att öppna under 2023.


1. Gamlestaden


Gamlestaden, som i folkmun kallas för Gamlestan, grundades 1473. Det är 200 år innan Göteborgs nuvarande stadskärna började byggas. Det här är ett område med en internationell atmosfär, många mysiga barer, marknader och ett stort utbud av second hand-butiker.


I Gamlestaden finns bland annat områdena Ringön och Slakthuset, där det finns flera lokala bryggerier. Hit tar du dig med en 10 minuters spårvagnsresa från stadskärnan.


BoTips!
Kombinera innerstadspulsen med en hotellövernattning i lugna omgivningar samt med pool och bastu på Quality Hotel™ Winn.


Poppels citybryggeri_Peter Kvarnström_2209-4Välkommen in till Poppels Citybryggeri. Copyright: Peter Kvarnström


2. Lindholmen & Eriksberg


Eriksberg och Lindholmen på Norra Älvstranden är techbolagens högkvarter. I takt med att Chalmers, IBM, Volvo och Geely har flyttat in har de gamla varvsindustrierna ersatts med nya bostadsområden, hypermoderna arbetsplatser, urbana restauranger och caféer. I dag andas hela området innovation.


Ta en promenad över Älvsborgsbron och upplev magnifik utsikt och det nya Göteborg som har vuxit fram. Starta vid Lindholmen Science Park och promenera mot den ikoniska röda bockkranen i Eriksberg. Härifrån går skärgårdstrafiken hela året och tar er ut till bland annat öarna Donsö och Styrsö som kan locka med vandring, fiske och friluftsliv. Här hittar du även högklassiga krogar som serverar det bästa från havet.


BoTips!
Ta färjan till Lindholmen och upplev stadsdelarna från vattnet. Hoppa på vid Stenpiren eller Lilla Bommen.


Eriksberg_Copyright Johannes Berner_1431Eriksbergskranen är ett av Göteborgs mest kända landmärken. Copyright: Johannes Berner


3. Korsvägen & Skånegatan


Om du vill uppleva nöjen och evenemang har Göteborg mycket att bjuda på, och det mesta är samlat på ett och samma ställe. Området vid Korsvägen och längs med Skånegatan kallas för evenemangsstråket. Här ligger bland annat Svenska Mässan, Scandinavium och Ullevi som har plats för konserter, sportevenemang och mässor.


I samma område hittar du även Liseberg, Universeum, Världskulturmuseet och Filmstaden Bergakungen.


BoTips!
Från hotellen nämnda ovan tar det max 10 minuter med spårvagn till Korsvägen. Perfekt om planen är en heldag med evenemang och nöjen! Spana in Packtivity här.


Helix_160523_motljus_host_0Helix är Lisebergs längsta & snabbaste berg- och dalbana.


4. Göteborgs citykärna


Här myllrar det av restauranger, nattliv, museér, kultur och shopping. Strosa mellan stora saluhallen på Kungsportsplatsen och shoppinggatorna Kungsgatan, Vallgatan och Södra Larmgatan till mysiga små caféer på tvärgatorna.


Något som inte heller bör missas är Göteborgs paradgata, Avenyn, eller Kungsportsavenyn. Här hittar ni bland annat den välkända Poseidon-statyn och Götaplatsen. Detta är nöjesstråket som blomstrar dag som natt och som varvas av butiker, restauranger och nattklubbar.


BoTips!
Missa inte smågatorna mitt i stan eller trendiga Magasinsgatan. Shoppa second hand, ta en fika på Da Matteo eller ät en italiensk middag på Tavolo – restaurangen med ett gigantiskt hästhuvud som inredning.


BarHimmel_Copyright Beatrice Tornros_3Ta ett glas på Bar Himmel, högst upp på Götaplatsen, med utsikt över hela Avenyn. Copyright: Beatrice Törnros


5. Järntorget, Långgatorna & Haga


Vid Järntorget och längs de fyra Långgatorna är det perfekta området att ta en öl och en bit mat i goda vänners lag. Det här är navet i Göteborgs alternativa, trendiga och mer avslappnade natt- och kulturliv.


Området ligger i Linné och gränsar mot Masthugget, Haga, Rosenlund och Kungshöjd. Haga är ett populärt fikastopp med internationellt erkänt rykte. Här ligger caféerna längs gammaldags kullerstensgator. Det är även här som Göteborgs mest kända bakverk, Hagabullen, har sin hemvist. Om du inte har hört om den är Hagabullen en kanelbulle, stor som en tallrik.


BoTips!
Om du vill uppleva fin utsikt över Haga och stora delar av Göteborgs centrum kan du bestiga Skansberget och besöka befästningen Skansen Kronan i samma veva.


Haga_Happy Visuals_1911_21Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar.


6. Majorna


Majorna är Göteborgs motsvarighet till Stockholms Södermalm och är från början en klassisk arbetarstadsdel som idag har förvandlats till en restaurangtät samlingspunkt för kultur och konst. Här finns ett gediget utbud av gallerier, konstutställningar, muséer, konsertlokaler och nischade småbutiker med fokus på vintage och second hand. Majorna ligger vackert inbäddat mellan Slottsskogen och Göta Älv.


BoTips!
Besök Röda Sten Konsthall som är en självklar knutpunkt för kultur och Mariaplan som växer med nya trendiga restauranger.

Göteborg, med Clarion Hotel Post i bakgrunden.

Göteborgs bästa erbjudanden

Tips på aktiviteter, restauranger, erbjudanden och annat du inte vill missa!
chevronRight