Vi har lärt oss att en sommar på hemmaplan är inte fy skam. Har ni fått ett stort sug av att komma ut och upptäcka nya platser i vårt avlånga land? Behövs det inspiration och tips på aktiviteter? Sommaren är aldrig långt borta på våra hotell. Här tipsar vi om fem platser och aktiviteter som garanterat går hem!

Ribergsborgsstranden
Ribersborgsstranden - två kilometer badstrand mitt i Malmö

Bada med utsikt över storstaden


En spaavdelning behöver inte ligga i en undangömd källarlokal, den kan precis lika gärna ligga på ett tak med milsvid utsikt. På Selma City Spa, åtta våningar upp på taket till Clarion Hotel® Sign, simmar du omkring i din egen värld ovanför det myllrande Stockholm. Förutom den uppvärmda utomhuspoolen finns det också bastu och behandlingsrum. Här kan du mysa omkring i badrock och tofflor tills det är dags för kvällsskrud och middag. Och då är det kanske dags att prova restaurangen The Social Bar & Bistro.


Pool - outdoor - Clarion Hotel SignTotal avkoppling ovanför Stockholm på Selma City Spa.


Upplev sommarstaden Visby


Visby i sommarskrud är ett måste att uppleva minst en gång (i livet eller per år bestämmer du). Här hittar du Clarion Hotel® Wisby som är ett klassiskt och etablerat hotell på ön. Dess mysiga stil och inramning är mycket uppskattad. Läget är perfekt, innanför ringmuren och ett kvarter från småbåtshamnen och med gångavstånd till stadens alla sevärdheter.


Bar - Clarion Hotel WisbyTrevlig inramning på Clarion Hotel® Wisby.


Hotellet består av sammanbyggda hus från bland annat 1600- och 1800-talen och har även ett lyxigt spa där en pelare i mitten av poolen har hängt med ända sedan medeltiden.


Helgumannens Fiskeläge - GotlandGuldkornen är många på Gotland, här ser ni vackra Helgumannens fiskeläge på norra Fårö.


Segla ut från Stenungsund


Närmare Newport-känslan och oceanångarromantiken går inte att komma på den här sidan Atlanten. Här i Bohuslän, norr om Göteborg, samlas seglare, klippnjutare och golfare för att lägga upp fötterna på räcket till verandan en stund. Men vill du lämna land går det också bra. Stenungsbaden Yacht Club hjälper till att ordna matchracing i olika typer av segelbåtar för den som vågar sig ut på vågorna. Här finns också en gästhamn med 20 gästplatser för den som vill göra en riktigt saltstänkt och stilfull entré.


stenungsbaden-yacht-club-ocean-sail.jpgSegling vid Stenungsbaden Yacht Club.


Fjällvandra i Åre


En hotellsäng känns aldrig så skön som efter några vandringsmil i benen. Från entrén på Copperhill Mountain Lodge i Åre kan du gå rakt ut till ett över 10 mil långt och sammanhängande ledsystem. Alla lederna är väl skyltade och du kan själv välja hur tuffa utmaningar du vill utsätta dig för. Här finns allt från lätta etapper med svalkande dopp i Fröå tjärn, till en svettig sextimmarsutmaning upp till Åreskutans topp. Hotellets personal hjälper gärna till att välja en vandringstur som passar just dig.


Surroundings - Copperhill Mountain LodgeÅreskutans topp, en sån känsla!


Strandliv mitt i stan


Med sina två kilometer sandstrand, skyddande sanddyner och inbjudande gräsmattor är Ribersborgsstranden något så unikt som ett badparadis mitt i centrala Malmö. Sedan 1926, när badet invigdes, har ny sand spridits ut på stranden för att ge den rätta beachkänslan. Bor du på Clarion Hotel® Malmö Live kan du hyra cykel av hotellreceptionen och då tar du dig snabbt och smidigt till stranden på knappt 10 minuter. Och blir du mer badsugen och vill testa något annat kan du även stanna till vid Scaniabadet i Västra hamnen och ta ett uppfriskande dopp i djuphavsbassängen.


Sunset view at Clarion Hotel Malmö Live Rooftop barRunda av dagen med after beach och solnedgång på takbaren på Clarion Hotel® Malmö Live.