Låt oss vara ärliga, det är inte många veckor om året som solen värmer oss med sina härliga strålar. När det väl händer måste vi passa på att njuta av vårens och sommarens härliga dagar, kanske med något förfriskande i glaset? Gör det tillsammans med vänner på Stockholms bästa takterrasser och uteserveringar! Här får du några av huvudstadens bästa.

TAK Stockholm sunset
TAK Stockholm i solnedgången

Boka hotell i Stockholm till garanterat bästa pris här!


TAK  – panoramavy över stan


Brunkebergstorg 4 (t-bana: T-Centralen eller Kungsträdgården)


Att restaurang TAK som ligger på At SixBrunkebergstorg, granne med Sergels Torg och Hamngatan erbjuder smaksensationer som får smaklökarna att gå ner i spagat och branschkunniga att jubla är ju ingen nyhet. Men det är inte bara maten som är magisk på TAK, även utsikten på takbaren är något utöver det vanliga. Med god stämning och bra musik kombinerat med läskande drycker och oslagbar utsikt är TAK något för alla sinnen. Kom hit för en after work med kollegorna eller samla vännerna – snacka ikapp, ät och drick gott och njut av varandras sällskap!


TAK - colourful food on a table._16_9Låt smaklökarna jubla under en middag med oslagbar utsikt!


Mosebacketerrassen – maxad charm på Söders åsar


Mosebacke Torg 1 (t-bana: Slussen)


Vill du ha en unik och hisnande utsikt över Stockholm är det här helt rätt ställe för dig. Södra Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm. Här bjuds både på konserter, underhållning, mat och dryck. När solen tittar fram är Mosebacketerrassen ett toppval för stockholmarna där generationer tagit sig för att njuta av fantastisk utsikt, musik, dans, mat och dryck.


Magisk utsikt över Stockholm! Foto: Mats Frödin.


Mosebacketerrassen är superpoppis under somrarna. Foto: Mats Frödin.


Flera välkända artister har genom åren stått på scenen. Foto: Mats Frödin.


Selma City Spa på Clarion Hotel® Sign – poolhäng och bubbel mitt i city


Östra Järnvägsgatan 35 (t-bana: T-centralen)


På våning 8 på  Clarion Hotel® Sign ligger oasen, Selma City Spa, som bryter av mot den livliga citykärnan bredvid Centralstationen. Det här är en plats för romantik, möhippor och svensexor, kvalitetstid eller egentid där avslappning och livsnjutning står i fokus, för att inte tala om den unika utsikten över Stockholms takåsar. I anslutning till spat hittar du hotellets takbar, vid namn Rooftop Garden, som serverar läskande drycker under årets varma månader. Missa inte den här härliga kombinationen med avslappnande spa, bad i pool och goda drycker!


strawberry_sweden_stockholm_selma-city-spa_friends_things-to-do_city_spa_wellness_hotels_swimming-pool_cocktails_16_9Skåla med bubbel i takpoolen.


Hallwylska palatset bar – Stockholms vackraste innergård


Hamngatan 4 (t-bana: Östermalms torg eller Kungsträdgården)


I maj 2015 slog Hallwylska för första gången upp portarna till Stockholms kanske vackraste innergård. Sen starten har restaurangen utvecklats och blivit en av de mest omtyckta destinationerna i Stockholms kroglandskap. Här kan du njuta av goda middagar och skåla i gott sällskap. Innergården bjuder på riktigt härlig stimmig stämning med bra musik och är en populär plats för såväl after works med jobbet som häng med vännerna.


Urban Deli Takpark – avslappnat häng på takterrass med parkatmosfär


Sveavägen 44 (t-bana: Hötorget eller T-centralen)


Urban Deli på Sveavägen har en stor takterrass med 360-graders vy över centrala Stockholms takåsar. Här får du en känsla av att vara i en lekfull trädgård med grön växtlighet med stora fria utrymmen. Det finns även en inglasad paviljong med bar och enklare rätter från Urban Deli saluhall. Du hittar två barer som serverar läskande drycker och för den leksugna finns även spel och aktiviteter att låna. Perfekt häng med kollegor och vänner!


Vårpremiär på Takpark på Urban Deli. Foto: Urban Deli


En solig vårdag på Takpark med 360-graders utsikt. Foto: Urban Deli


SÖDER, Freyja – populär takbar på Södermalm


Hornsgatan 18 (t-bana: Slussen)


Precis bredvid Slussen på Södermalm ligger Freyja, en restaurang med stor takbar och en helt fantastisk utsikt. Solnedgångarna här är ett måste, likaså ett besök i restaurangen. Där serveras det okomplicerade rätter av högsta kvalitet av råvaror i säsong. Grönsaker och svenska smaker i fokus. På takterrassen finns det vin och öl i alla dess färger, och drinkar finns det också gott om. Och festliga event och händelser. Välkommen till Freyjas takbar SÖDER. Vill du bo i närheten hittar du hotell på Södermalm till bästa pris här.