Vet du vilken stad som har några av Nordens bästa takterrasser? Inte? ... e du la go elle? Göteborg såklart! Här tipsar vi om Göteborgs soligaste takterrasser och uteserveringar.

Cielo Rooftop Bar i Göteborg
Cielo Rooftop Bar - en av Göteborgs alla pärlor till uteserveringar

Göteborgs bästa erbjudanden

Tips på aktiviteter, restauranger, erbjudanden och annat du inte vill missa!

Det är ingen nyhet att vi svenskar flockas ute i parker, på uteserveringar eller takterrasser så fort solen kikar fram. Och visst - det gör vi rätt i. Efter 6 månader av mörker måste man ta tillvara på de solstrålar som lyckas ta sig igenom molnen under sommarhalvåret. Därför tipsar vi dig nu om Göteborgs bästa takterrasser och uteserveringar som är ett måste att besöka när vädret tillåter!


Läs även om Stockholms bästa takterrasser!


#1 TaKeT - Magisk takbar i centrala Göteborg


Med en förtrollande utsikt över älven och hamninloppet, nära till både shopping och vatten lovar vi att du inte kommer bli besviken. Njut av en svalkande drink eller Petter A. Stordalens egna öl: StordALEn - en torr och somrig ris-IPA. TaKeT hittar du på Comfort Hotel Göteborg och är en del av OGBG, som är en bistro och bar i asiatisk stil.


TaKeT - Foto: Fride Leijonvit Foto: Fride Leijonvit


Du hittar fler härliga bilder på TaKeTs Instagram.


#2 Bar Himmel - fantastiska solnedgångar och utsikt över Avenyn


På Götaplatsen, i ena änden av Avenyn, hittar du den populära och prisbelönta uteserveringen Bar Himmel. Uteserveringen blev korad av Göteborgs-Postens läsare till Göteborgs bästa uteservering - och vi förstår varför. Här sitter du på trappan uppe vid konstmuseét, under bar himmel, för att njuta av en middag eller bara något gott att dricka samtidigt som du ser solen gå ner över takåsarna. Magi.


Bar Himmel i GöteborgSolnedgången från Bar Himmel får du inte missa.


#3 Takpool med utsikt över Göteborgs hamninlopp


Efter en kort båtfärd från centrum, med stadsfärjan Älvsnabben, ankommer du till Quality Hotel 11. Ett häftigt hotell som är perfekt för mysiga weekends eller en solig eftermiddag i deras hot tub på takterrassen. Önskar ni lite extra lyx går det även att beställa med sig något läskande från hotellets bar, Lounge 24, eller restaurang Kök & Bar 67.


Takpool på Quality Hotel 11 i GöteborgPoolen rymmer ca 8 personer och är öppen dagligen, från morgon till kväll, du hittar de specifika öppettiderna här.


#4 Cielo Rooftop Bar - bra fest och goda drinkar


Cielo Rooftop Bar är en populär takbar som är en del av Hotel Bellora. Takbaren Cielo ligger mitt på Avenyn, levererar grym musik och fest och har öppet så fort vädret tillåter! Med utsikt över Göteborgs stadssiluett, klär takbaren Göteborgs himmel med discoljus och härlig stämning ända in på småtimmarna.


Cielo takbar i GöteborgEn grön och exotisk takbar som både är vacker och populär.


#5 Solig takterrass granne med Centralstationen


Clarion Collection Hotel Odin, granne till Göteborgs Centralstation, hittar du en solig takterrass i toppskick. Som gäst på hotellet erbjuds du inte bara en härlig takterrass - bor du på Clarion Collection Hotel Odin ingår även eftermiddagsfika och riktigt god kvällsmat. Varje dag.


Clarion Collection Hotel Odin takterrassTa det lugnt i sköna loungemöbler under en blå himmel.


#6 Clarion Hotel Post - takpool, somrig lounge och populär uteservering


På taket av det gamla posthuset hittar du en uppvärmd pool och en somrig lounge, där du kan ligga och ta det lugnt i en solsäng eller dricka drinkar med dina kompisar.


rooftop-pool-clarion-hotel-postDen uppvärmda takpoolen på Clarion Hotel Post är väldigt populär - speciellt på sommarhalvåret.


Soldyrkare - kolla hit. Clarion Hotel Post erbjuder även en uteservering på Drottningtorget, i västerläge med sol fram till sen kväll. Här kan du beställa in klassisk och spännande mat till både lunch och middag. Du kan till exempel komponera din egna skaldjursplatå - låter inte helt fel, va? Uteserveringen är populär, speciellt de fredagar då det vankas AW. Då kan kön in till uteserveringen slingra sig långt ut på Drottningtorget.


Clarion Hotel Post uteservering NordaVill du få plats på Nordas uteservering en solig dag gäller det att vara ute i god tid.
Sugen på en tripp till Göteborg? Boka hotell till garanterat bästa pris här.


Missa inte Göteborgs bästa brunchställen!


Läs om Stockholms härliga terrasser och uteserveringar här!

Göteborgs bästa erbjudanden

Tips på aktiviteter, restauranger, erbjudanden och annat du inte vill missa!