Vill du hitta en bra restaurang i Stockholm behöver du inte leta längre. Vi guidar dig i huvudstadens restaurangdjungel för att hitta de lokala favoriterna just nu och som erbjuder mat av högsta kvalité. Här är Stockholms 10 hetaste restauranger.

Restaurang Lilla Ego
Foto: Lilla Ego

Vasastan

Yuc!

Var: Norrtullsgatan 15 Kök: Fusion

En fusion-krog som blandar mexikansk mat med inslag från övriga delar av världen i form av smårätter. Välj bland Yucs olika varianter av Ceviches och Tacos och njut tillsammans med en drink från den högst unika drinklistan!

Hotell i närheten: Clarion Hotel® Sign och Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central

Foto: Yuc!

Foto: Yuc!

Lilla Ego

Var: Västmannagatan 69 Kök: Nordiskt

Denna mindre restaurang, som finns listad i White Guide, bjuder på avslappnad stämning och mästerlig mat. En av stadens bästa krogar men kanske inte lika omskriven som en del andra. Eftersom det är lång väntetid på bordsbokning är ett tips att den tålmodige ofta kan få bord i baren efter en stunds väntan.

Hotell i närheten: Clarion Hotel® Sign och Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central

Foto: Lilla Ego


Södermalm

Hommage

Var: Krukmakargatan 22 Kök: Franskt

denna franska Bistro får du en liten bit av Paris mitt på Södermalm! Menyn passar såväl köttälskare som vegetarianer och den mycket pålästa personalen hjälper dig gärna att matcha ett gott vin till maten.

Hotell i närheten: Clarion Hotel® Stockholm


Gamla Stan

Barrels

Var: Stora Nygatan 20, Bysistorget 4 & Smålandsgatan 22 Kök: Hamburgare

På tre adresser i Stockholm hittar du denna hemtrevliga hamburgerrestaurang som inte funnits mer än ett par år men som redan blivit ett initierat val för hamburgerälskaren! Här avnjuter du kvalitetsburgare på nybakat bröd och ett stort sortiment av öl som passar utmärkt till din burgare.

Hotell i närheten: Hobo & At Six

Foto: Barrels

Foto: Barrels


Stockholms Gästabud

Var: Österlånggatan 7 Kök: Svensk husmanskost

En mysig och gemytlig restaurang som serverar bra svensk husmanskost till humana priser. Ligger på kanonläge i Gamla Stan, ett stenkast från det kungliga slottet. Klicka här för att komma till restaurangens Facebook-sida.

Hotell i närheten: Hobo & At Six

The Hairy Pig Deli

Var: Österlånggatan 9 Kök: Kött och tapas

Låt er inte luras av det ovanliga namnet, The Hairy Pig Deli är verkligen en upplevelse! Hit går köttälskaren och kan välja mellan både huvudrätter och tapasvarianter. Gourmetkorven är huvudnumret!

Hotell i närheten: Hobo och At Six

Foto: The Hairy Pig


Kungsholmen

Mooncake

Var: Bergsgatan 33 Kök: Asiatiskt

Är du ute efter asiatisk mat är Mooncake i hjärtat av Kungsholmen att rekommendera! Här tillagas en kombination av traditionell och modern östasiatisk mat till överkomliga priser – både till lunch och middag.

Hotell i närheten: Clarion Hotel® Amaranten

Foto: Mooncake


Östermalm

Restaurang Frippe

Var: Nybrogatan 6 Kök: Svenskt, Europeiskt

En av dramatenrestaurangerna som ligger precis intill den kända teaterscenen. Passa på att äta på Frippe i samband med ett teaterbesök och kanske har du turen att skymta någon av dramatenskådisarna som ofta äter här!

Hotell i närheten: Clarion Collection Hotel® Wellington


Norrmalm

Bistro Bestick

Var: Bryggaregatan 8
Kök: Svensk husmanskost

Stadshuskällarens förre köksmästare, Björn Fischer, driver idag Bistro Bestick som erbjuder svensk husmanskost i modern tappning. Bistron serverar såväl prisvärd lunch som à la carte och du kan boka bord direkt på hemsidan.

Hotell i närheten: Clarion Hotel® Sign och Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central

Wedholms Fisk

Var: Nybrokajen 17 Kök: Fisk

För fiskälskaren är det Wedholms som gäller! Med underbar utsikt över Nybroviken kan du både beställa à la carte och avnjuta en avsmakningsmeny för ett större sällskap.

Hotell i närheten: Clarion Collection® Hotel Wellington 

Foto: Wedholms Fisk

Foto: Wedholms Fisk


Bonustips!

TAK

Granne med det nya och exklusiva hotellet At Six hittar du en riktig pärla! TAK är kvarterets nya rooftop-restaurang som bjuder på modern gastronomi som omsorgsfullt valts ut efter säsong. Med nordiska huvudråvaror och japanska smaker och tekniker skapar TAK kreativa och lättälskade kreationer, i regi av stjärnkocken Frida Ronge. Här kan du även få uppleva en riktigt exklusiv smaksensation på systerrestaurangen UNN, där Albin Edberg står som ansvarig kock. UNN är en nytolkning av teppanyaki, och med endast åtta platser och en servering per kväll är det väl värt att vara ute i god tid. Under de varmare månaderna får du inte missa takterrassen med fantastisk utsikt!

Hotell i närheten: Hobo och At Six

Foto: TAK

Foto: TAK


Fler tips och guider

Sevärdheter och saker att göra i Stockholm

10 populära bruncher i Stockholm - för vardag och helg

Vegetariska & veganska restauranger i Stockholm

5 restauranger i Stockholm med Michelinstjärnor

American Thanksgiving på våra restauranger

5 annorlunda restauranger i Stockholm

Stockholms 5 bästa kaffebarer