Vill du hitta en bra restaurang i Stockholm behöver du inte leta längre. Vi guidar dig i huvudstadens restaurangdjungel för att hitta de lokala favoriterna just nu och som erbjuder mat av högsta kvalité. Här är Stockholms 10 hetaste restauranger.

Restaurang Lilla Ego
Foto: Lilla Ego

Vasastan


Yuc!


Var: Norrtullsgatan 15
Kök: Fusion


En fusion-krog som blandar mexikansk mat med inslag från övriga delar av världen i form av smårätter. Välj bland Yucs olika varianter av Ceviches och Tacos och njut tillsammans med en drink från den högst unika drinklistan!


Hotell i närheten: Clarion Hotel® Sign och Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central


Foto: Yuc!


Foto: Yuc!


Lilla Ego


Var: Västmannagatan 69
Kök: Nordiskt


Denna mindre restaurang, som finns listad i White Guide, bjuder på avslappnad stämning och mästerlig mat. En av stadens bästa krogar men kanske inte lika omskriven som en del andra. Eftersom det är lång väntetid på bordsbokning är ett tips att den tålmodige ofta kan få bord i baren efter en stunds väntan.


Hotell i närheten: Clarion Hotel® Sign och Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central


Foto: Lilla Ego




Södermalm


Hommage


Var: Krukmakargatan 22
Kök: Franskt


denna franska Bistro får du en liten bit av Paris mitt på Södermalm! Menyn passar såväl köttälskare som vegetarianer och den mycket pålästa personalen hjälper dig gärna att matcha ett gott vin till maten.


Hotell i närheten: Clarion Hotel® Stockholm




Gamla Stan


Barrels


Var: Stora Nygatan 20, Bysistorget 4 & Smålandsgatan 22
Kök: Hamburgare


På tre adresser i Stockholm hittar du denna hemtrevliga hamburgerrestaurang som inte funnits mer än ett par år men som redan blivit ett initierat val för hamburgerälskaren! Här avnjuter du kvalitetsburgare på nybakat bröd och ett stort sortiment av öl som passar utmärkt till din burgare.


Hotell i närheten: Hobo & At Six


Foto: Barrels


Foto: Barrels




Stockholms Gästabud


Var: Österlånggatan 7
Kök: Svensk husmanskost


En mysig och gemytlig restaurang som serverar bra svensk husmanskost till humana priser. Ligger på kanonläge i Gamla Stan, ett stenkast från det kungliga slottet. Klicka här för att komma till restaurangens Facebook-sida.


Hotell i närheten: Hobo & At Six


The Hairy Pig Deli


Var: Österlånggatan 9
Kök: Kött och tapas


Låt er inte luras av det ovanliga namnet, The Hairy Pig Deli är verkligen en upplevelse! Hit går köttälskaren och kan välja mellan både huvudrätter och tapasvarianter. Gourmetkorven är huvudnumret!


Hotell i närheten: Hobo och At Six


Foto: The Hairy Pig




Kungsholmen


Mooncake


Var: Bergsgatan 33
Kök: Asiatiskt


Är du ute efter asiatisk mat är Mooncake i hjärtat av Kungsholmen att rekommendera! Här tillagas en kombination av traditionell och modern östasiatisk mat till överkomliga priser – både till lunch och middag.


Hotell i närheten: Clarion Hotel® Amaranten


Foto: Mooncake




Östermalm


Restaurang Frippe


Var: Nybrogatan 6
Kök: Svenskt, Europeiskt


En av dramatenrestaurangerna som ligger precis intill den kända teaterscenen. Passa på att äta på Frippe i samband med ett teaterbesök och kanske har du turen att skymta någon av dramatenskådisarna som ofta äter här!


Hotell i närheten: Clarion Collection Hotel® Wellington




Norrmalm


Bistro Bestick


Var: Bryggaregatan 8

Kök: Svensk husmanskost


Stadshuskällarens förre köksmästare, Björn Fischer, driver idag Bistro Bestick som erbjuder svensk husmanskost i modern tappning. Bistron serverar såväl prisvärd lunch som à la carte och du kan boka bord direkt på hemsidan.


Hotell i närheten: Clarion Hotel® Sign och Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central


Wedholms Fisk


Var: Nybrokajen 17
Kök: Fisk


För fiskälskaren är det Wedholms som gäller! Med underbar utsikt över Nybroviken kan du både beställa à la carte och avnjuta en avsmakningsmeny för ett större sällskap.


Hotell i närheten: Clarion Collection® Hotel Wellington 


Foto: Wedholms Fisk


Foto: Wedholms Fisk




Bonustips!


TAK


Granne med det nya och exklusiva hotellet At Six hittar du en riktig pärla! TAK är kvarterets nya rooftop-restaurang som bjuder på modern gastronomi som omsorgsfullt valts ut efter säsong. Med nordiska huvudråvaror och japanska smaker och tekniker skapar TAK kreativa och lättälskade kreationer, i regi av stjärnkocken Frida Ronge. Här kan du även få uppleva en riktigt exklusiv smaksensation på systerrestaurangen UNN, där Albin Edberg står som ansvarig kock. UNN är en nytolkning av teppanyaki, och med endast åtta platser och en servering per kväll är det väl värt att vara ute i god tid. Under de varmare månaderna får du inte missa takterrassen med fantastisk utsikt!


Hotell i närheten: Hobo och At Six


Foto: TAK


Foto: TAK




Fler tips och guider


Sevärdheter och saker att göra i Stockholm


10 populära bruncher i Stockholm - för vardag och helg


Vegetariska & veganska restauranger i Stockholm


5 restauranger i Stockholm med Michelinstjärnor


American Thanksgiving på våra restauranger


5 annorlunda restauranger i Stockholm


Stockholms 5 bästa kaffebarer