Vår värld blev plötsligt så mycket större. Vi hade tre hotell i Helsingfors sedan tidigare och nu hälsar vi inte mindre än tio nya hotell välkomna i gänget. Besök Finland och upplev det ena anrika, fantastiska och prestigefyllda hotellet efter det andra. Med stor ödmjukhet och glädje checkar vi in i Finland för gott.

Hotel Kämp
Hotel Kämp

År 1887 grundades Finlands mest välkända och prestigefyllda hotell, Hotel Kämp, och det blev början på den finska hotellgruppen Kämp Collection Hotels – en samling hotell med starka, självständiga varumärken. År 2019 blir Strawberry stolt och ödmjuk ny ägare av hotellgruppen.

Hotellgruppen är redan känd för sina ikoniska hotell och vi ser fram emot att fortsätta bevara traditionen som dessa unika varumärken representerar. Längre ner i artikeln kan du läsa mer om våra nya, fina hotell!

Sedan tidigare har vi tre pärlor i Helsingfors: det 16 våningar höga tornet Clarion Hotel® Helsinki, flygplatshotellet Clarion Hotel® Aviapolis och boutiquehotellet Hotel F6.

helsinki-destination-photo-Lauri-Rotko-helsinki-marketingFoto: Lauri Rotko/Helsinki Marketing

Vackert land, Finland

Vi tycker förstås att en vistelse på något av våra hotell i Helsingfors är i sig värd hela resan, men destinationen Finland är i sig självt ett mycket trendigt val. Landet har faktisk blivit utsett till “The number one country to travel to” 2019 av Business Insider!

Vi har tidigare skrivit om vad du kan göra i Helsingfors och artikeln kan du läsa här.

Häng med och möt hotellen

Hotel Kämp

Detta 130 år gamla hotell var det första officiella 5-stjärniga hotellet i Helsingfors. Hotel Kämp hedrar sitt arv och upprätthåller traditioner genom att erbjuda klassiska hotelldetaljer som portier med hatt och “bellboy” som tar ditt bagage till ditt rum. Det traditionella blandas med modern lyx och hög funktionalitet och på så sätt anser Kämp att man skapar den bästa hotellupplevelsen.

Hotel Kämp har ett spa där du kan få massage och behandlingar, och det finns även en egen bastuavdelning. På hotellet finner du även ett toppmodernt gym, bar och brasserie.

facade-hotel-kamp-croppedHotel Kämp

Hotel St. George

Detta är en helt ny typ av lyxhotell som utmanar bilden av lyx. Här ska sinnet, hjärtat och kroppen röra på sig och bli omhändertagna.

Hotel St. George ligger i en praktfull, historisk byggnad och är i princip ett konstgalleri i sig självt med cirka 400 konstverk runt omkring på hotellet. Under ditt besök kan du gå på yogapass, gå på spa och få behandlingar och massage. Hotellet har även en restaurant, bar och ett kombinerat bageri och bar.

facade-st-georgeHotel St. George

Hotel Haven

Hotel Haven var Finlands första medlem i “Small Luxury Hotels of the World”, och är ett elegant och mysigt boutiquehotell. Här bor du precis vid hamnen och Helsingfors kända marknad – market square.

Hotellet har restaurang, bar och 24-timmars gym. Frukosten äter du i Helsingfors näst äldsta stenbyggnad.

facade-hotel-havenHotel Haven

Hotel Lilla Roberts

I detta eleganta boutiquehotell kombineras moderna och trendiga bekvämligheter och art déco-interiör från 30-talet med andra historiska detaljer. Hotel Lilla Roberts ligger på en lugn och stilla gata men på bekvämt avstånd från Helsingfors puls och designdistrikt.

Behöver du en plats för att äta, ta en drink eller lyfta vikter? Då behöver du inte ens lämna hotellet.

lobby-lilla-robertsHotel Lilla Roberts

Klaus K Hotel

Klaus K Hotel kan stoltsera med att vara Finlands allra första designhotell. Upplev landet genom interiören – i detaljerna kan du hitta delar av finsk folklore och mytologi.

Hotellet har restaurang, bar och lounge, och gym som är öppet dygnet runt. Här är du mitt i Helsingfors centrum, precis intill nya shoppingmöjligheter, lärorika museer och turistattraktioner du måste se åtminstone en gång.

facade-klaus-kKlaus K Hotel

Hotel Fabian

Det inbjudande boutiquehotellet Hotel Fabian är byggt runt en frodig bakgård och översköljs av naturligt ljus. Låt pulsen sjunka i hotellets oas efter en dag som nyfiken turist. Här bor du bara en kort promenad bort från stadens livliga marknad, gatumusikanterna i den vackra Esplanadi-parken och Finlands arkitekturmuseum.

facade-sign-hotel-fabianHotel Fabian

GLO Hotel Kluuvi

Detta livsstilshotell är en kanonbra utgångspunkt om du ska utforska staden. Det ligger nära centralstationen, tunnelbana, spårvagn och ditt nästa äventyr. Du bor även nära Helsingfors bästa shoppinggator och vimlande uteliv.

GLO Hotel Kluuvi har eleganta, ultramoderna mötesrum och en restaurant som serverar välsmakande, kreativa street food-rätter som tilltalar de allra flesta.

reception-glo-hotel-kluuviGLO Hotel Kluuvi

GLO Hotel Art

Välkommen in i designdistriktet. Här bor du i något som snarare kan beskrivas som slott än byggnad – med majestätiska torn, balkonger och välvda fönster. Låt dig imponeras av GLO Hotel Arts konstnärliga inredning och förtrollande atmosfär.

Luta dig tillbaka i lounge-baren och insup omgivningarna i detta hundra år gamla Art Noveau-slott.

lobby-glo-hotel-artGLO Hotel Art

GLO Hotel Sello

GLO Hotel Sello ligger i Esbo, i närheten av viktiga business-områden. Med en snabb tågresa tar du dig in till Helsingfors centrum. Bredvid hotellet ligger ett köpcentrum där du finner butiker, kan se en bra film på bio och njuta av musikupplevelser.

Hotellet har tänkt lite extra på de yngre gästerna och erbjuder flera roliga aktiviteter för barnen. Till exempel finns det ett urval av leksaker på rummen! I hotellets restaurang kan du beställa mat från grillen.

reception-glo-hotel-selloGLO Hotel Sello

GLO Hotel Airport

Flygplatshotellet ligger i terminal 2, bara några steg från gaterna på flygplatsen. Du kan faktiskt ta hissen direkt till incheckningsautomaterna! GLO Hotel Airport erbjuder även hotellrum på dagtid om du skulle behöva ett träningspass, en dusch eller en tupplur vid en längre mellanlandning.

details-glo-hotel-airportGLO Hotel Airport


Vi hoppas att vi lyckats förmedla vår glädje och beundran över att dessa hotell har blivit en del av vår familj och vi ser framemot att välkomna dig i våra nya omgivningar. Det känns helt rätt att plötsligt bli en stor del av vackra Finland.