Inom Strawberry vässar nu kollegor både lagandan och flåset inför Stafesten – UNICEF:s stora löpartävling till förmån för världens utsatta barn.

holmenkollen-stafett-petter-gunhild-stordalen-nordic-choice-hotels.jpg

Stafesten, som tidigare hette Bellmanstafetten, består av femmannalag där varje deltagare springer 5 kilometer var. Stafetten är sedan 1 år tillbaka rikstäckande och avgörs i sju olika städer i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr. Och självklart finns representanter från Strawberry på varje ort.


Vi är väldigt glada över Strawberry långsiktiga engagemang och det är extra roligt att se hur de nyttjar Stafesten för UNICEF för att ytterligare aktivera sina medarbetare och kunder i vårt samarbete. Det är inspirerande att se att det finns så många olika sätt för en samarbetspartner att hitta aktiviteter för barnens bästa, säger Annika Bränning, Insamlingschef företagssamarbeten UNICEF Sverige.


Skänker 300 kronor extra per deltagare


Stafesten lockar inte bara företag, utan även en hel del idrottsföreningar och kompisgäng som är med och tävlar. Alla deltagare bidrar till det viktiga arbetet för världens barn med anmälningsavgiften, där 125 kronor per deltagare går direkt till UNICEF.  Strawberry har förutom anmälningsavgiften dessutom valt att skänka ytterligare 300 kronor per person som är med och tävlar.


UNICEF är en viktig partner för oss som företag och för våra gäster. Engagemanget har aldrig varit större och därför är det självklart för oss att delta i Stafesten. Det är ett fantastiskt sätt att samla personalen, partners och till och med en och annan stamgäst för att tillsammans springa och bidra till UNICEF:s viktiga arbete att förändra barns liv, säger Strawberry koncernchef Torgeir Silseth.


Här är destinationerna och datumen för när Stafesten går av stapeln. Kom gärna förbi och heja på alla deltagarna som springer för en god orsak.


Stockholm, 21 och 22 augusti


Umeå, 28 augusti


Luleå, 29 augusti


Örebro, 3 september


Göteborg, 4 september


Jönköping, 5 september


Malmö, 18 september

Leende barn UNICEF Sweet Dreams WeCare

Strawberry motarbetar människohandel – varje dag

Strawberry har samarbetat med UNICEF sedan 2008. Utöver deltagandet i Stafesten så genomförs projektet Sweet Dreams som är inriktat på att stoppa människohandel och hjälpa barn i Kambodja att få en barndom fri från våld, övergrepp och utnyttjande.

Läs mer om WeCare och hur både hotellpersonal och hotellgäster aktivt bidrar till kampen för mänskliga rättigheter.