Göteborg håller i mängder av stora och små event, väl värda att besöka för den som är intresserad. Vi går igenom några av de största evenemangen i Göteborg 2019.

Omgivning på Way Out West. Foto: Peter Kvarnstöm/Göteborg&co
Way Out West i Slottsskogen, Göteborg. Foto: Peter Kvarnstöm/Göteborg&co

Kultur


Göteborg Film Festival, 24 januari - 3 februari 2020


Årets filmfestival har redan varit men skriv upp datumet för nästa år!


Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival och de visar upp hundratals olika filmer från hela världen. Den årliga festivalen bjuder även på föreläsningar, konserter, workshops och andra aktiviteter. Medlemskap hos Göteborg Film Festival ger även möjlighet att köpa biljetter före alla andra, plus tillgång till förhandsvisningar och roliga event. Notera att du behöver både en filmbiljett och ett festivalpass alternativt ett medlemskort för att kunna se festivalens filmer.


Göteborg Film Festival - DrakenGöteborg Film Festival-event på biograf Draken - vägg i vägg med nya Clarion Hotel® Draken, som står färdigt år 2022. Foto: Göteborg Film Festival


Vetenskapsfestivalen, 1-12 april


Varje år hålls den Internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Festivalprogrammet består av flera aktiviteter runt om i de centrala delarna av staden. För att enkelt ha tillgång till samtliga platser, boka boende i centrala Göteborg genom oss. Festivalen, som har arrangerats varje år sedan 1997, är mycket uppskattad av både barn, ungdomar och vuxna, för att inte säga lärare och elever.


Vetenskapsfestivalen, Göteborg. Foto: Niklas BernstoneVetenskapsfestivalen. Foto: Niklas Bernstone


Andra populära kulturevenemang: • Lisebergs trädgårdsdagar, 9-12 maj, Liseberg

 • West Pride, 12-16 juni

 • Göteborg Culture Festival,6 -11 augusti

 • Rymdveckan, 14-22 september

 • Bokmässan, 26-29 september, Svenska mässan

 • Halloween på Liseberg, från oktober till november, Liseberg

 • Julstaden Göteborg, från november till januari, hela staden och inte minst Liseberg

 • Öl- och Whiskymässa, 12-13 april, Svenska mässan


Musik


P3 Guld


Årets filmfestival har redan varit men lägg galan på minnet inför nästa år!
P3 Guld är en återkommande gala där radiokanalen P3 delar ut fina utmärkelser och priser till svenska artister och musikgrupper. Sedan 2004 hålls den underhållande galan i Partille, strax utanför centrala Göteborg. Du kan köpa biljetter på deras hemsida och boka boende centralt i Göteborg genom oss.


Summerburst, 7-8 juni, Ullevi


Åttonde gången gillt! Summerburst intar Ullevi i början av juni. Dansa till musik från artister som Alesso, Tiësto, Will Sparks och många fler. Festivalen är inriktad på EDM, electronic dance music, och bjuder på uppträdanden från världsartister och DJ:s från alla möjliga länder.


Summerburst, Göteborg. Foto: Jorma Valkonen/Göteborg&coSummerburst på Ullevi, Göteborg. Foto: Jorma Valkonen/Göteborg&co


Metallica, 9 juli, Ullevi


Självklart måste du vara på plats när ett av världens största band kommer på besök. Ett tips är att boka boende i Göteborg tidigt, speciellt om du vill kunna bo centralt och nära till arenan.


Way Out West, 8-10 augusti, Slottskogen


Under tre fantastiska dagar bjuder Göteborg på dans och musik i Slottsskogen. Tusentals besökare kommer till västkusten för att lyssna på sina favoritband, dansa till några av de största stjärnorna i världen samt ta del av den magiska stämning som festivalen alltid skapar. I år spelar bland annat stjärnorna Cardi B, James Blake och svenska favoriten Seinabo Sey. Detta är en festival som har mer än bara fest och musik. Way Out West bjuder även på filmpremiärer och intressanta föreläsningar. Vill du fortsätta festen in på småtimmarna? När festivalområdet stänger börjar Stay Out West, ett klubbprogram där olika artister uppträder bland de olika klubbarna i Göteborgs klubbscen. Stay Out West ingår i festivalpasset för Way Out West.


Foodtrucks på Way Out West, Peter Kvarnstöm/Göteborg&coFoodtrucks på Way Out West. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg&co


Psst... spana även in European Choir Games som är den 3-10 augusti på Partille Arena.


Sport


Göteborgsvarvet, 18 maj


Världens största halvmaraton, sett till antalet deltagare, startar i Slottsskogen. Sedan starten 1980, där 1 800 deltog, har springfesten växt enormt. Om du undrar vad som händer i Göteborg i mitten av maj finns det bara ett svar. Göteborgsvarvet startar i Slottsskogen, fortsätter till Älvsborgsbron, Lindholmen, Gustav Adolfs torg och Götaplatsen innan banan återvänder till Slottsskogen igen. Anmäl dig till Göteborgsvarvet och boka boende i Göteborg tidigt, sedan 2012 är det mer än 60 000 joggare som anmält sig till loppet varje år.


people-göteborgsvarvet-goteborgco-niklas-bernstoneDeltagare i Göteborgsvarvet. Foto: Niklas Bernstone/Göteborg&co


Gothia Cup, 15-21 juli


Gothia Cup är världens största fotbollsturnering för ungdomar. Varje år samlas tusentals ungdomar för att spela mot varandra. Öppningsceremonin hålls i Nya Ullevi och de avslutande finalerna hålls i Heden, Gamla Ullevi och SKF-arena. En fotbollsfest som uppskattas av både stora och små.


Vinnarna av Gothia Cup firarVinnare av Gothia Cup. Foto: Gothia Cup


Andra idrottsevenemang i Göteborg • Scandinavian Invitation (före detta Nordea Masters), 22–25 augusti, Hills Golf & Sports Club

 • Gothenburg Horse Show med Eurohorse, 3–7 april, Scandinavium

 • Partille Cup, 1-7 juli, Heden och andra idrottsplaner i Göteborg


Planerar du att åka iväg en helg för ett av evenemangen? Här hittar du samlad information om Weekends i Göteborg!
Mer roliga saker i Göteborg: