Det är inte alltid lätt att hitta i en ny stad eller veta vad du inte får missa att se och göra. Om du har bokat din första resa till den norska huvudstaden men inte har en aning om vad du ska göra när du är där, ingen fara, här är guiden du behöver!

People outside of Oslo Opera House
Oslo er en fantastisk sommerby

Oslos Operahus


shutterstock_243597724Foto: Shutterstock


Det här får du inte missa. Oslos Operahus har blivit ett landmärke sedan det stod klart 2008. Det ligger precis vid Oslofjorden i Bjørvika och är ett fantastiskt konstverk med sin fasad i marmor och glas. Det har vunnit flera prestigefulla internationella priser på grund av sin speciella arkitektur och utsågs till “World Cultural Building of the Year” 2008. Operan inhyser tre stora scener och totalt 1100 rum. Om du inte nöjer dig med att titta på den vackra utsidan, kan du hitta en lista med aktuella föreställningar på deras hemsida.


Aker Brygge


shutterstock_49835569Foto: Shutterstock


Detta är ett område fullt av liv och aktivitet. Aker Brygge ligger i stadens centrum och precis vid Oslofjorden. Området var tidigare ett skeppsvarv men har under senare år byggts om och blivit ett av Oslos hippaste och mest populära områden. Här hittar du ett brett utbud av restauranger, affärer och underhållning. Under sommarmånaderna är Aker Brygge fullt av människor som njuter av den vackra stadsdelen och inte minst utsikten.


Karl Johan Gate


karljohanFoto: Shutterstock


Trots att denna gata kanske är lite turistig, är det en gata du inte kan missa. Det är Oslos huvudgata och det finns många anledningar till att den är så populär. Karl Johans Gate tar dig från Oslos centralstation hela vägen till det Kungliga Slottet. På vägen passerar du många butiker, restauranger och andra spännande platser, bland annat Nationalteatern.


Bo nära gatan på Comfort Hotel Xpress Central Station.


Det Kungliga Slottet


shutterstock_135395384Foto: Shutterstock


Det norska Kungliga Slottet byggdes under 1800-talet för att fungera som hem till Kung Karl Johan den tredje och är fortfarande hem till Norges monark. Slottet har 173 rum och är omgivet av en fantastiskt vacker park där du kan njuta av vackra träd, blommor och statyer. En perfekt plats för en promenad en solig dag.


Vigelandsparken


shutterstock_148681556Foto: Shutterstock


Den här parken är ett måste för alla som inte varit i Oslo tidigare. Vigelandsparken är full med skulpturer gjorda i brons och granit, 212 stycken för att vara exakt. Det är inte bara en populär plats för turister utan många av lokalinvånarna tycker också om att vistas i parken, kanske speciellt under sommarmånaderna då man kan njuta av en picknick i solen. I parken hittar du också ett café och Vigelandsmuseet. Gustav Vigeland är konstnären som modellerade alla skulpturer du kan se i parken och han gjorde alla helt själv, i naturlig storlek. Det är väldigt lätt att spendera många timmar här.


Grünerløkka


10950611_795589203810112_1420952884_n (1)Foto: @emyrslo via Instagram


Området Grünerløkka är ett av Oslos hippaste. Det är känt som ett klassiskt arbetarklassområde som har gått igenom en förvandling de senaste 20-30 åren och blivit väldigt populärt. Området har många små söta caféer och restauranger samt en hel del trevliga second hand butiker. Definitivt en plats att besöka om du vill uppleva ett av Oslos trendigare områden.


Holmenkollen


shutterstock_47920102Foto: Shutterstock


1,000 ton stål och 60 meter hög, Holmenkollen är en modern skidanläggning designad av den danska arkitektfirman JDS Architects. Det är en av Norges mest välbesökta turistattraktioner av en enkel anledning: utsikten från toppen är fantastisk. Man kan lätt se hela Oslo och dess omgivningar härifrån. Varje vinter hålls nordiska mästerskap här. I anläggningen finns också världens äldsta skidmuseum som visar skidhistoria från 4000 år bakåt i tiden.


Är du redo for ett besök i Oslo ännu? Om du fortfarande behöver boka hotell, här är en lista med våra hotell i Oslo**.  **


Sammanfattning: