Vårt avlånga land är fullt av romantiska platser, perfekta för en weekend på tu man hand. Unna er en paus från vardagslivet och boka in några avkopplande dagar – från Skåne i söder till Hälsingland i norr. Upplev rofyllda miljöer, lyxiga upplevelser, spabehandlingar eller varför inte en långpromenad på stranden i solnedgången?

Visbys rosor på sommaren på Gotland
Underbart charmiga Visby

Romantisk weekend på Österlen i Skåne


Letar ni efter en charmig och mysig tillflyktsort för en weekend långt bort från stress och puls? Rikta ögonen mot Kivik. Den lilla orten på Österlen i Skåne är mest känt för sitt äppelmusteri och Kiviks marknad, och erbjuder ett lugn som få andra städer kan matcha. Här har du närhet både till Kristianstad och Ystad. Vandra i Wallanders fotspår i Ystads mysiga stadskärna, njut av lite extra på stranden eller gör en utflykt till Ales stenar – den kända fornlämningen i Kåseberga.
table-garden-quality-hotel-grand-kristianstadHär i trädgården på Quality Hotel® Grand Kristianstad kan ni sitta och njuta i solen och minnas er första date.


I Ystad glöder romantiken året om! Bo bra gör du på Quality Hotel® Grand Kristianstad – mittemot stadens mest värdefulla klenod från 1628, Trefaldighetskyrkan.


superior-double-room-bed-room-quality-hotel-grand-kristianstadSov sött på Quality Hotel Grand Kristianstad...


Medeltida stad + natur = en romantisk helg i världsklass i Visby


Visby är det perfekta resmålet för en romantisk weekend. Staden är Nordens bäst bevarade medeltida stad och har i över 20 år haft en plats på Unescos världsarvslista. Ringmuren, de medeltida husen och ett tiotal kyrkoruiner gör staden både historisk, mystisk och full av romantik. Här kan du sommartid hitta medelhavskänsla, men samtidigt utan problem åka iväg från myllret av människor och hitta lugn och ro en helg. Vid Bjärge i naturreservatet Digerhuvud på Fårö kan du och din partner exempelvis uppleva Sveriges största raukområde.


Pool med ljus Selma City Spa WisbyLevande ljus och romantisk stämning på Selma City Spa Wisby


Clarion Hotel® Wisby är ett hotell med unik historia och atmosfär beläget innanför ringmuren. Här bor ni riktigt bra samtidigt som ni kan unna er avkoppling på spaet eller avnjuta en måltid på hotellets restaurang, The Social Bar & Bistro. Allt man behöver för att låta kärleken blomstra en weekend.


Hotel-suite-clarion-hotel-wisbyVarit tillsammans i en månad? Två år? 20? En svit passar alltid!


Dalarna bjuder på romantisk idyll


Föreställ dig en idyll med låga trähus, grönskande innergårdar och smala gator med uteserveringar och butiker. Låter det som en perfekt destination för din romantiska weekend? Det är det också. Säter i Dalarna erbjuder en mysig atmosfär och blandar charm med storslagen natur. I Säterdalen imponerar naturen med tropisk grönska och här finns också många vandringsleder. Dalälven flyter genom landskapet och gör området till en romantisk idyll. Drygt en halvtimme bort ligger Borlänge och Quality Hotel™ Galaxen. Här bor du centralt i staden på bekvämt avstånd till nöje, kommunikation och shopping - vad kan man mer önska under en romantisk helg för två?


polaris-relax-quality-hotel-galaxen Slappna av i ett varmt bubbelbad i relaxavdelingen Polaris.


outdoor-terrace-seating-area-quality-hotel-galaxenÄt frukost under körsbärsblommorna på Quality Hotel™ Galaxen


Göteborg – skaldjur och romantik går hand i hand


Att åka iväg på en romantisk weekend en helg behöver inte nödvändigtvis innebära att man måste åka till mindre städer eller ställen. I Sveriges näst största stad, Göteborg, finns det mycket att både se och göra för dem som söker en romantisk stund. Här finns exempelvis många bra restauranger – framförallt som serverar fisk- och skaldjur. Kombinera med något gott att dricka och härligt sällskap och få en matupplevelse på hög nivå.


Lästips: Sevärdheter och saker att göra i Göteborg


I staden kan du också uppleva avslappnade och charmiga stadsdelen Haga, shoppa på Avenyn eller varför inte besöka Masthuggskyrkan och se den enastående utsikten över staden. Clarion Hotel® Post ligger mitt i Göteborg och är ett riktigt bra boende för dig och din partner. Här kan ni koppla av på riktigt och njuta av spa, takpool, restauranger och barer.


Lästips: Göteborgs bästa barer & restauranger


Norda-restaurant-clarion-hotel-postI restaurang Norda kan ni äta kortrest, ekologisk mat i en vacker miljö – barfota om ni vill!
Sugen på en weekend? Här hittar du mer information om populära weekendresmål:


Weekend i Stockholm, Weekend i Göteborg, Weekend i Köpenhman, Weekend i Oslo