MedlemskapMina bokningarKundservice

Hotell

De finaste hotellen i Helsingfors: Centralt läge, rejäl frukost och rymliga rum

Finlands huvudstad kryllar av utmärkta hotell – perfekta för alla tillfällen.

  • För många är den finska huvudstaden fortfarande en oupptäckt destination, men den är perfekt för dem som vill ha en semester fylld med utsökt mat, unika shoppingupplevelser och rika kulturmöten.

  • Och ännu bättre: om du bor på ett av våra hotell får du den perfekta basen under ditt besök.

  • En grupp kompisar från Norge har rest från Oslo för en långhelg i Helsingfors. De har valt att bo på Hotel Fabian.

  • “Det är det perfekta valet för oss. Hotel Fabian ligger centralt, bjuder på en rejäl inkluderad frukost och har rymliga rum – allt till ett bra pris”, säger Jørgen.

  • “Och personalen är otroligt vänlig och serviceminded. De har gjort vår helg ännu bättre”, tillägger Alexander.

  • Här är våra bästa val för övernattning – oavsett tillfälle.

Clarion Hotel® Helsinki – Ett unikt hotell med pool och stadens bästa utsikt

Clarion Hotel® Helsinki är verkligen ett unikt hotell i Finland med sina 16 våningar och den bästa utsikten i den finska huvudstaden från skybaren Sky Room. Hotellet ligger i den nya, lugna och trendiga stadsdelen Busholmen, väster om Helsingfors. Stadens centrum ligger bara en kort promenad bort, så du får det bästa av två världar.

Förutom Sky Rooms fantastiska takterrass har Clarion Hotel® Helsinki en vacker, uppvärmd takpool. Den är ett måste för alla gäster på hotellet. Takpoolen och -terrassen bjuder på panoramautsikt i tre riktningar. Hotellets bastu och gym ligger på samma våning, så det är bara att luta sig tillbaka och njuta av dagen. Tillgång är naturligtvis gratis för hotellets gäster.

Hotellets två glasklädda torn är förbundna med en genomskinlig glasgång.

Clarion Hotel Helsinki har 425 moderna rum med nordisk design. Om du vill ha ett boende med lite extra lyx har hotellet flera tillgängliga sviter, alla med sin unika touch.

Om din vistelse i Helsingfors involverar möten eller konferenser är Clarion Hotel Helsinki det perfekta hotellet. Här finns ett stort antal konferensrum och mötesplatser, samt ett kongresscenter med plats för 1000 deltagare. År 2019 vann

Clarion Hotel Helsinki utmärkelsen för bästa möteslokaler vid prestigefyllda Evento Awards.

St. George – Finsk lyx för par

Hotel St. George är ett av Helsingfors lyxigaste och mest ansedda hotell. Den äldsta delen av hotellet kan spåra sitt ursprung ända tillbaka till 1840-talet, så det sitter gott om historia i dess väggar. Sedan dess har hotellet genomgått flera uppgraderingar och erbjuder idag sju våningar med lyx fördelat på 148 rum och 7 sviter.

Utöver smakfullt inredda rum är St. George allmänt känt i den finska huvudstaden för sina spa- och träningsfaciliteter. Komplexet har en helhetssyn på spabehandlingar, där man fokuserar på hela kroppen. Här hittar du allt du behöver för total avkoppling och kvalitetstid med din respektive, inklusive en mängd olika behandlingar och typer av massage.

För den ultimata starten på dagen erbjuder St. George en av stadens bästa frukostbufféer. Nybakat bröd från hotellets eget bageri, St. George Bakery, serveras. Den senare serverar också lunch hela dagen om du skulle bli hungrig. På kvällen kan du njuta av en thailändsk gourmetupplevelse på stjärnkocken Tomi Björcks restaurang Boon Nam, vilken ligger på bottenvåningen.

Att man gör ett besök på hotellets Wintergarden Bar innan middagen rekommenderas varmt. Dess signaturcocktail “Learning to fly” är en upplevelse i sig själv, och den serveras i ett specialdesignat cocktailglas inspirerat av den finska konstnären Pekka Jylhäs verk med samma namn.

På tal om konst har St. George cirka 400 verk som visas i rum och gemensamma utrymmen. Detta, i kombination med ett unikt läge i Helsingfors centrum och gratis cykeluthyrning för hotellets gäster, gör St. George till en perfekt bas för att utforska den finska huvudstaden med din partner.

Foto: Yiping Feng och Ling Ouyang, Helsinki Partners

Rooftop terrace at Clarion Hotel Helsinki.

Hotel Fabian – Ett unikt hotell i det gastronomiska kvarteret

Gastronomiska upplevelser kanske inte är det första du tänker på när du tänker på Helsingfors och Finland. Men sanningen är att Nordens östligaste huvudstad kryllar av fantastiska restauranger – och Hotel Fabian är den perfekta utgångspunkten från vilken man kan utforska dem alla.

Detta boutiquehotell ligger nära Kaserntorget, ett område som ständigt kämpar om att hysa Helsingfors bästa restauranger. Inom kort gångavstånd hittar du Michelin-belönade Palace Restaurant, den hippa, prisvärda och omöjliga-att-boka Baskeri & Basso, samt stadens bästa biff på Gastrogrill Muré.

Vi bör också nämna georgiska Rioni, gourmetmat på Savoy, den fransk-finska-asiatiska bistron The Cock och italiensk pizza på Via Tribunali.

Drinkar avnjuts bäst på den “hemliga” cocktailbaren Trillby & Chadwick.

Trots sitt centrala läge ligger Hotel Fabian på en lugn gata. Hotellet har 58 rum, med ett brett utbud av storlekar som tillgodoser allas behov. Om du till exempel reser med familj eller en större grupp vänner är det möjligt att få angränsande rum där man har egna sovrum, men ett större gemensamt utrymme.

Några av rummen har även eget kök.

En härlig frukost serveras fram till kl. 11.00 på helgerna med färska, ekologiska råvaror. Bakverken levereras av det legendariska bageriet Kanniston Leipomo.

GLO Hotel Airport – perfekt för kortare vistelser i Helsingfors

Ibland är enkelhet det bästa, och det är då GLO Hotel Airport är det perfekta valet. Hotellet är det enda som ligger inne i terminalen på Helsingfors-Vanda flygplats, vilket gör det till ett utmärkt val om du ska med ett tidigt flyg.

På grund av på dess närhet till terminalen erbjuder hotellet inte egen frukostservice. Istället arbetar man nära flera av flygplatsens matställen och erbjuder en mängd olika alternativ. På så sätt kan du enkelt välja det alternativ som passar dig bäst.

Liksom andra Strawberry-hotell har alla rum smakfull design och, naturligtvis, otroligt bekväma sängar.

Om du har lång väntetid innan ditt nästa flyg går erbjuder GLO Hotel Airport en utmärkt tjänst: RestPods. Hotellet har tio av dessa små rum, vilket är perfekt om du behöver en lugn plats att arbeta eller koppla av innan din resa fortsätter. Varje RestPod är utformad för en till två personer och har bäddsoffa, säng och en liten arbetsyta, och de kan hyras per timme och finns i olika storlekar.

Hotell F6 – När du reser med vänner

Hippt, trendigt och centralt är de tre ord som bäst beskriver Hotel F6. Detta boutiquehotell ligger i hjärtat av Helsingfors centrum, bara ett stenkast från Kaserntorget och Esplanadparken.

Hotellet är stilfullt inrett med 76 unika rum och erbjuder den där perfekta stadskänslan som den ultimata weekendresan med vännerna kräver. Här kan du njuta av en frukost baserad på ekologiska produkter, ett dygnsöppet gym och en fantastisk innergård under sommarmånaderna. Innergården kan användas för att njuta av läckra cocktails eller noggrant utvalda viner från hotellbaren Runar. Baren är uppkallad efter den finska arkitekten Runar Finnilä och är den perfekta platsen att påbörja kvällen innan man ger sig ut i natten för att utforska den finska huvudstaden.

Psst! Visste du att vi öppnar tre nya hotell i Helsingfors? Säg hej till HOBO Helsinki, Clarion Hotel® Helsinki Airport och Comfort Hotel® Helsinki Airport. Vi ses där!

Rooftop bar at Clarion Hotel Helsinki Airport.

Hotel Lilla Roberts – för den designmedvetne

Finland och Helsingfors är världsberömda för sin design, något som Hotel Lilla Roberts har låtit sig inspireras av. Hotellet är inrymt i en byggnad som är något sällsynt – nämligen en tidigare transformatorstation som en gång också var en polisstation (!).

Stilen är inspirerad av Art Deco-rörelsen på 1930-talet och erbjuder 130 eleganta och rymliga rum i hjärtat av Helsingfors designdistrikt, med kort avstånd till restauranger, butiker och attraktioner.

Frukosten är nordisk med en twist, och fokus ligger på ekologisk och hemlagad mat. Hotel Lilla Roberts har också en egen bar, Bar Lilla e, och restaurangen Krog Roba, där du hittar ett av Helsingfors bästa lunch- och brunchalternativ.

Det finns också ett gym som är öppet dygnet runt och gratis för hotellets gäster.

Senaste artiklarna