Coronapandemin slår hårt mot många i vårt samhälle, och tyvärr extra hårt mot kvinnor och barn. Runt om i världen och i Sverige vittnar kvinnorättsorganisationer om att våld i hemmen ökar. Därför har en ny stiftelse startats, Her House Foundation. Läs mer om hur utsatta kvinnor och barn kan få hjälp med akutboenden när utsattheten ökar.

Her House Foundation

Just nu ökar kvinnomisshandeln kraftigt. Detta på grund av coronaviruset som gör att vi tillbringar mer tid än någonsin i hemmet. Kvinnorättsorganisationer förutspår en tuff framtid med stor ökning av kvinnor som söker akutboende. De befarar att ökningen kommer vara så stor att deras egna boenden inte räcker till. För att stötta det viktiga arbetet har Strawberry i Sverige inlett ett samarbete med den nystartade stiftelsen Her House Foundation. Våra hotell kommer att stå öppna för att ta emot utsatta kvinnor som behöver ett tillfälligt boende.


Coronaviruset har lett till en oro att resa och mötas vilket innebär att vi nu har kapacitet att bidra med boenden för kvinnor och barn. Det handlar om att i väntan på ett långsiktigt boende kunna tillbringa en natt eller två i den trygghet som ett dygnet-runt öppet hotell ger,, säger Christian Lundén, Director of Projects på Strawberry.


Her House Foundation


Samarbetet mellan Strawberry och initiativet Her House Foundation ska främja kvinnors och barns välmående i samhället. Men vi behöver fler som hjälper till. Därför har det även startats en kampanj vid namn #herchoice för att få fler aktörer att hjälpa till, både med pengar och med kunskap.  • Vi på Her House är väldigt tacksamma över att våra samarbetspartners också förstår situationens allvar och sluter upp bakom oss, säger Lovisa Löwenborg, en av stiftelsens grundare.


I veckan kommer fler insamlingsinitiativ att starta, både digitala och fysiska. Vi kommer att uppdatera vår hemsida och våra sociala medier i takt med att nya initiativ tillkommer, så att även du kan hjälpa till. Målet med detta projekt är att skapa en trygg vardag för kvinnor och barn under lång tid framöver. En tid som sträcker sig längre än coronapandemin.


För mer information kontakta:


Christian Lundén, Director of Projects Strawberry, +46 70 666 82 92


Lovisa Löwenborg, Intiativtagare Her House Foundation, +46 73 733 91 91