2018 gick Merroir Award till TAK, Unn och Frida Ronge. Det prestigefulla White Guide -priset delas årligen ut till en restaurang som har utmärkt sig genom sitt hållbara arbete med fisk, skaldjur och andra marina råvaror. Restaurangen ska ha vårdat råvarornas ursprung och såklart ska rätterna hålla en hög smakkvalitet. Vi är stolta över att TAK & Unn vann!

Frida Ronge
TAK och Unns kulinariska ledare – Frida Ronge

Prisbelönta restauranger

Stockholms-restaurangen TAK öppnade i mars 2017 och sedan dess har den gått från klarhet till klarhet. TAK har, tillsammans med systerrestaurangen Unn, vunnit många priser. De blev bland annat utsedda till Årets Affärskrog 2017 av Dagens Industri och Årets bästa nya restaurang av livsmagasinet Wallpaper.

Trots alla tidigare prestigefyllda pris skriver Frida Ronge på Instagram att Årets Merroir Award ”… nästan är det finaste priset man kan få efter många års arbete med råvaror från hav och sjö!”

-På TAK och i Råbaren serverar vi hundratals gäster i veckan och kan göra en riktigt stor skillnad genom valet av maritima råvaror, säger Frida Ronge i ett pressmeddelande.

Så här lyder motiveringen från White Guide SverigeFör att ha gift ihop nordisk västkust och asiatisk östkust i två högprofilerade paketeringar som på var sitt sätt bjuder på maritim gastronomi på hög höjd!