Äntligen sommar i Norden, ljuvligt. Solen som knappt hinner ner innan den stiger upp igen. Vart du än går stöter du på glada semesterfirare som suttit inne en lång vinter och längtat efter dessa månader. Att spendera sin semester i norra Europa är underbart. Tills du doppar fötterna i vattnet…

Takpool i Helsingfors
På Clarion Hotel Helsinki kan du ta en simtur med utsikt över hela Helsingfors

Nej, vi tänker inte ljuga för dig, badälskare lider av stora problem här i Norden. Vattnet är så kallt att de får välja mellan att hålla sig torra eller bli förkylda. Det är inte rättvist. Därför har vi plockat fram sommarens bästa bad för dig som vill tillbringa din semester i Norden och inte förfrysa när du badar.


Clarion Hotel® Helsinki


Clarion Hotel® Helsinki kan du ta en simtur med utsikt över hela Helsingfors, i en pool som är uppvärmd året runt. Poolen som ligger på hotellets rooftop har även en utstickande del, så simma inte för långt om du är höjdrädd.


Takterrass


Hotellets reception


Clarion Hotel® Helsinki


Avalon Hotel, Göteborg


Feng shui-certifierade Avalon Hotel har, likt Clarion Hotel® Helsinki, en pool där du under din simtur kan kika ner på staden och alla dess människor. Hotellet är inspirerat av från atmosfären i mångmiljonstäder som Los Angeles, Milano, New York, Madrid och Paris. Du kan även beställa goda drinkar från takterrassens bar. Och bor du i hotellets svit får du takpoolen för dig själv, både under morgon- och kvällsdoppet.


Foto: Bobo Olsson/Nights


Farris Bad, Larvik


Med ett oslagbart läge direkt vid havet hittar du Farris Bad, det enda hotellet precis invid en mineralkälla. Hotellet ligger delvis över Larviksfjorden, bokstavligen, och har en av Skandinaviens bästa spaanläggningar. Här finner du allt från långa badritualer till yogapass. Vill du smaka friskt saltvatten har du även valmöjligheten att ta stegen som går direkt från hotellets badanläggning ner i havet. Eller varför inte ta ett dopp i spaets källvattengrotta? Vill du bli riktigt uppvärmd finns det även jacuzzi.


Farris Bad ligger strax utanfor Oslo.


Badrum


Balkong – Foto: Bobo Olsson/Nights


Clarion Collection® Hotel Aurora, Tromsö


Naturen i Tromsö är helt fantastisk. Och finns det något bättre sätt att njuta av den än från en varm bubbelpool? Tror inte det. I Clarion Collection® Hotel Auroras bubbelpool på översta våning sitter du omringad av vackra fjälltoppar, midnattssol och gnistrande hav – underbart.



Clarion Hotel® Arlanda Airport, Stockholm


Flygrädd? Lugn, du behöver inte flyga land och rike för att få en härlig badsemester. Du behöver inte ens gå in på flygplatsen. Stanna på Clarion Hotel® Arlanda som ligger strax utanför. Här hittar du en varm och härlig utomhuspool, perfekt för lata dagar då du bara vill ligga och lapa sol. (Eller varför inte ta ett dopp med kläderna på direkt efter en lyckad konferens?)