Vi frågade er, våra kära gäster, om vilka som är era bästa tips på sommarpärlor runt om i Sverige. Här har vi samlat några av alla fantastiska förslag som kommit in. Läs om vandringsleder, vackra stränder och historiska sevärdheter. Trevlig sommar!

Stockholms skärgård

Först och främst, tack. Tack vare ert engagemang har vi samlat in otroligt många fina tips på ljuvliga semesterpärlor och smultronställen som vi nu kan dela vidare. Här kommer ett urval av era Sverigetips, uppdelat i våra tre landsdelar. Vi börjar med den nordligaste.


Norrland


Johanna rekommenderar fantastiska Jämtland:


Korallgrottan i Stora Blåsjön i Jämtland är en fantastisk upplevelse som bjuder på spänning och vackra vyer såväl i, som till och från grottan. Fjällvandring i Härjedalen eller Åre är också fantastiskt fint oavsett om det gäller en dagstur eller en längre färd med övernattning i tält.
Åre during summer Copperhill Mountain LodgeFantastiska Åre, här ser vi Copperhill Mountain Lodge i sommarskrud.


Med Christins tips får du en magisk semester i Luleå:


Ta dig till Luleå. Där finns tre fina Strawberry-hotell att bo på. Gör sen dagsturer till världsarvet Gammelstad Kyrkstad, mäktiga Storforsen, Ájtte Fjäll- och Samemuseum i Jokkmokk, beachen på Pite Havsbad och Kukkolaforsen på gränsen till Finland. Du kan också ta en båttur i Luleå skärgård eller kolla in Trädhotellet i Harads. På kvällarna chillar du på något av uteställena i Luleå Norra hamn och följer midnattssolens vandring över himlen. Du får en magisk semester!


Gammelstad in LuleåPå bilden ser ni en liten(!) del av Gammelstads Kyrkstad, som sammanlagt består av mer än 400 kyrkstugor. Alla belägna kring den medeltida stenkyrka som byggdes på 1400-talet.


Anita tipsar om Norrbyskär, en bilfri och historisk ö strax utanför Umeå:


Norrbyskär ligger ett par mil söder om Umeå och nås med en kort färjefärd från Norrbyn. Norrbyskär är ett mindre skogsbrukssamhälle från slutet av 1800-talet på ön, uppbyggt i brittisk och amerikansk arkitektur, som idag är bilfri och har bland annat värdshus, museum med café och restaurang. Allt finns inom 1-2 km gångavstånd, men tänk på att du själv måste bära allt du har med dig, så ryggsäck och bra skor rekommenderas. Boende finns på öns värdshus eller på lägergården med självhushåll.
Svealand


Emelie rekommenderar Värmland för alla naturälskare:


Jag skulle vilja tipsa om Värmland, om man gillar natur. Naturbyn i Långserud - så himla fint! När du ändå är i krokarna så passa på att göra ett besök på Esters Café i Nysäter som är med i White Guide. Båda ligger i Säffle kommun. Missa inte heller Sommarviks camping i Årjäng. Rekommenderar att hyra en kanot där och paddla några dagar i Stora Le/Foxen, det finns massvis med fina ställen att sova på med vindskydd och grillplatser att grilla på, som är i väldigt bra skick. Väldigt fin natur!


Sommaren i Stockholm är något alldeles extra, berättar Barbro:


Stockholm under sommartid är något extra! Mitt allra bästa tips är att bo på Clarion Collection Hotel WellingtonÖstermalm. Det är det bästa hotellet - med bästa läget! Kombinera din hotellvistelse med promenader på vackra Djurgården. Ta en båtutflykt en dag, bara en kort promenad från hotellet ligger Nybrokajen. Välj en skärgårdstur, gärna en av de längre turerna. Härlig utflykt för alla åldrar!

Stockholm Archipelago, Photo by: Hakan Tas on Unsplash Stockholms vackra skärgård, som anses vara Sveriges största, är ett måste att uppleva om du besöker Stockholm under sommarhalvåret. Foto: Hakan Tas, Unsplash
Götaland


Magnus rekommenderar Österlens ljuvliga sandstränder:


Sveriges bästa sandstränder är Sandhammaren, Borrby strand och Mälarhusen på Österlen. Passa samtidigt på att besöka Dag Hammarskjölds Backåkra som ligger i Löderup. Missa inte heller Skillinge, det mest pittoreska fiskeläget i landet, beläget i sydöstra Skåne. Väl värt ett besök. Ja hela Österlen är värt ett besök!


Skillinge på Österlen i Skåne. Foto: Julius Jansson, UnsplashEn av Skillinges vackra gator i skymningsljus. Foto: Julius Jansson, Unsplash.


Vet du om att kvällsmat ingår varje dag när du bor på ett av våra Clarion Collection Hotel? Det vet Bo Anders, här tipsar han om en trevlig Clarion Collection-trip:


”A Clarion Collection Trip” med stad, kust och inland! Börja eller sluta i Jönköping och njut av trivseln på Clarion Collection Hotel Victoria. Efter en god frukost styrs kosan mot Halmstad, utforska sommarstaden och bo på Clarion Collection Hotel Norre Park. Efter Halmstad tar ni er till Varberg, njut av vackra sommarkvällar och av maten på Clarion Collection Hotel Fregatten. Nästa dag bär det av mot storstan - Göteborg. Två nätter på hotell Clarion Collection Hotel Odin är perfekt för en avkopplande vistelse i Göteborg. Efter det - ett besök i Trollhättan med dess sommartrafik i slussarna och god buffé på Clarion Collection Hotel Kung Oscar som nästa anhalt. Utvilad styrs sedan kosan mot Skövde eller Örebro för en sista övernattning denna resa. I båda städer kan vi njuta av god mat och sköna sängar. En vecka med full service och trivsel utan krusiduller!


Clarion-Collection-Hotel-Odin-terassNjut av en svalkande drink på Clarion Collection Hotel Odins takbar.


Jan tipsar om Trollskogen på Öland och dess vackra vandringsled:


Ta in ett par nätter på Clarion Collection Hotel Packhuset i Kalmar. Med det som utgångspunkt kan ni ta er till norra Öland där det finns ett naturreservat som heter Trollskogen. Det är nyupprustat med ett fint Naturum. Gå vandringsleden som följer västsidan upp till reservatets norra udde och tillbaka på östsidan. Bra skyltat och med bra information vid de olika sevärdheterna utefter stigen. En underbar naturupplevelse. Finns även en kortare slinga som är tillgänglighetsanpassad. Gör även en avstickare till Böda Hamn (ej att förväxla med Böda Sand). Där finns bland annat ett mycket bra fiskrökeri.


hotel-room-packhuset-hotel-kalmar_16_9Vacker utsikt från ett hotellrum på Clarion Collection Hotel Packhuset.