Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Hotell på Södermalm

Vill du bo på Stockholms trendigaste och charmigaste stadsdel? Då kommer Södermalm kännas helt rätt! Med sina kreativa koncept och många spännande restauranger, klubbar och butiker är Södermalm en populär mötesplats för nöjeslystna stockholmare.

Hotell på Södermalm

När du bor på Södermalm har du nära till både Gamla stan och Stockholm city/Norrmalm, samtidigt som du får känna på stadens puls utan att bo mitt i smeten. Vid Skanstull, på Ringvägen, inte långt från köpcentret Ringen och Götgatan, ligger Clarion Hotel® Stockholm. Här bor du med hela Stockholms utbud nära till hands, med promenadavstånd till både Södermalms trendiga restaurang- och shoppinggator runt Nytorget och till turiststråken i Gamla stan. Tunnelbanestationen Skanstull ligger bara 50 meter från hotellet och på bara fyra stopp är du framme vid Stockholms Centralstation och Stockholm City. Från Clarion Hotel Stockholm har du också nära till evenemangsområdet vid Globen och Tele2 Arena, som bara ligger fem minuter bort med tunnelbanan.

Restaurang, bar eller klubb?

På Södermalm kan det helt klart vara svårt att välja bland det stora utbudet av restauranger, barer och klubbar. Oavsett om du är på jakt efter en kall öl på en myllrande uteservering (Mosebacke och Södra bar), lyxiga cocktails (Gondolen och Himlens skybar), eller en avslappnad middag med hemma-hos känsla (Bistro Bananas och Hermans) så hittar du det här! Fortsätt natten på en eller flera av Stockholms populäraste klubbar, som Under Bron, Debaser Strand eller sommarklubben Trädgården.

Södermalm till fots 

Även om det är smidigt att åka kollektivt på Södermalm så är det helt klart roligast att uppleva området till fots. Fånga stämningen i folkvimlet på Nytorget eller Mariatorget, eller ta en avstickare från Götgatan och strosa in i de trendiga kvarteren i SoFo (söder om Folkungagatan). Här finns också flera lugna, gröna oaser. I parkerna Tantolunden och Vitabergsparken kan du ta en paus från stadens puls, ta en picknick eller bara slappa i gräset.

Utsikt över Stockholm

Det är inte konstigt att flera av Stockholms bästa utsiktsplatser finns på Södermalm. Med sitt unika läge uppe på Katarinaberget finns det flera utsiktsplatser att välja mellan. Från Monteliusvägen, Slussen, Katarinahissen, Skinnarviksberget och Katarinavägen kan du se ut över Gamla stan, Stockholms stadshus, Kungsholmen och hela Riddarfjärden!

Design, second hand och vintage

Det trendkänsliga Söder är lika bra på att förnya sig och vara snabb på trender som att leka och experimentera med gamla uttryck. Det är även på Södermalm som du hittar Stockholms största utbud av second hand-butiker och vintage. Är du här på sommaren får du inte missa Hornstull marknad, en klassisk loppis på Hornstull Strand. Strosa längs med vattnet, välj och vraka mellan foodtrucks och shoppa antikviteter, konst, vintage och mycket mer!

Läs mer om Södermalm

Vatos – Söders nya bar med sydamerikansk touch
Testa Beer Yoga på Södermalm

Fler stadsdelar i Stockholm

Gamla Stan
Kungsholmen
Stockholm City/Norrmalm
Östermalm

Läs mindre
21 hotell i Södermalm

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 28
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.