En måltid är en upplevelse från dess att du kliver in i restaurangen tills du betalar räkningen. En del restauranger har det där lilla extra för att fullända din upplevelse. Här är 6 restauranger du hittar i Stockholm:

Icebar Stockholm
Sommarfält vid solnedgången i Norden.

Missa inte vår sommarrea!

Boka sommarens hotell till ett riktigt bra pris – se alla våra sommarerbjudanden här!
chevronRight

Izakaya


Adress: Brunkebergstorg 2-4, 111 51 Stockholm


Izakaya betyder ölhall på japanska, och det är från de klassiska japanska ölhallarna och Osakas bargator som restaurangen har hämtat inspiration från. På Izakaya serveras det fantastiska rätter med smaker från japan och lagade av nordiska råvaror. Både rätterna, som gärna får delas av hela sällskapet, och inredningen bjuder in till en social och familjär stämning.


Izakaya - interior_16_9Alltid en festlig stämning på Izakaya.


Izakaya - food & beer_16_9Är det någonstans du ska dricka sake, så är det här. Låt restaurangens sakesommelier hjälpa dig att hitta passande dryck till dina smaklökar.


Sjätte Tunnan


Adress: Stora Nygatan 43, 111 27 Stockholm


Allt var bättre förr, sägs det. Idésprutorna bakom Sjätte Tunnan håller med. De har skapat en medeltidsrestaurang som tar dig 580 år tillbaks i tiden, mitt i Gamla Stan der maten är givetvis inspirerad av riktiga medeltidsrätter. I källarvalvet kan du både boka in stora och små banketter i riktig medeltidsstil. Sjätte Tunnan erbjuder olika former av medeltidsunderhållning. Det kan vara eldslukare, magdansörer och trollkonstnärer. Det musikaliska inslaget får toner av felor, vevliror och säckpipor. Utöver detta serveras det äkta mjöd och personalen går klädda i typiska medeltidskläder, 1400-tals känslan är häpnadsväckande.


ICEBAR Stockholm


Adress: Vasaplan 4, 111 20 Stockholm


Visst, det här är en bar och ingen restaurang, men vi kunde bara inte hålla oss från att skriva om detta häftiga ställe. Vilket faktist är världens första permanenta isbar – och den ligger mitt i Stockholm. På ICEBAR är det minusgrader året om, och kan därför alltid servera drinkar i glas gjorda av is. All is i baren, från den du sitter på till den du dricker ur, är hämtad från Torne Älv.


strawberry_sweden_stockholm_hotels_accommodation_bars_nightclub_bars-near-me_icebar_icehotel_ice_sculpture-Original-Landscape_Strawberry_16_9Det går även att boka in ditt sällskap för att skapa isskulpturer tillsammans med en erfaren isskulptör.


strawberry_sweden_stockholm_hotels_accommodation_bars_nightclub_bars-near-me_icebar_ice_cocktails_cheers-Original-Landscape_Strawberry_16_9Kalla drinkar kräver varma handskar.


Lasse i Gatan


Adress: Västerlånggatan 60, 111 29 Stockholm


Gillar du restauranger som går all-in på tema, interiör och storytelling? På Lasse i Gatan färdas du tillbaka i tiden till 1700-talets Sverige. Restaurangen, som är döpt efter Sveriges första pirat Lars Gathenhielm (även kallas Lasse i Gatan), har självklart temat pirater! Här klär sig personal och stamgäster i tidsenlig klädsel för att skapa den autentiska känslan att tillhöra besättningen på Lars skepp." Vår vison är en hyllning till livet och pirateran samt det svenska 1700-talet," säger Sofie Larsson, restaurangchef.Lasse i Gatan: restaurant, barFoto: Lasse i Gatan.


På menyn finns tre rätter som serveras på ett stort fat med mat för hela sällskapet - vegetariskt, kött och fisk. I sann piratandra har restaurangen ett stort utbud av rom från världens alla hörn. Gillar du karibiska drinkar? Då kommer du inte att bli besviken.


Nyfiken? Åk till källarvalvet på Västerlånggatan 60 i Gamla Stan och ta del av den speciella stämningen!


Lasse i Gatan: restaurant, tablesLasse i Gatan bjuder på både spännande miljöer och fantastisk mat. Foto: Lasse i Gatan.


Hermans


Adress: Fjällgatan 23B, 116 28 Stockholm


Come give peas a chance! Det är den plantbaserade restaurangen Hermans slogan. Restaurangen hittar du på Södermalm, nära Tjärhovsplan. Här kan du äta av en plantbaserad buffé med inspiration och smaker från världens alla hörn. Något du måste smaka på är de hemlagade desserterna som är gjorda i Hermans egna veganska bageri. Får du matkoma är det bara att lägga dig till rätta i en av hängmattorna och blicka ut över Gamla Stan, Djurgården och båtarna som passerar in mot Mälaren.


The Social Bar & Bistro


Norrmalm, Solna och Globenområdet


Ett restaurangkoncept som serverar klassiska bistrorätter – med modern twist. Det här är restauranger som passar alla, oavsett preferenser. Allt i en avslappnad miljö som får dig att känna dig som hemma. Allt till väldigt rimligt pris. Och är du bara törstig kan du smita förbi för en god drink eller en kall öl. Alla The Social Bar & Bistro ligger i samband med ett hotell – så blir det en sen kväll och tunnelbanan har slutat gå är det enkelt att stanna kvar över natten. Kika in The Social Bar & Bistro på: Clarion Hotel® Sign, Quality Hotel™ Friends och Quality Hotel™ Globe.


The Social Bar & Bistro - meat dish_16_9Klassiska bistrorätter med en modern twist.


The Social Bar & Bistro - _16_9Goda drinkar i vibrerande atmosfär, perfekt för din nästa afterwork.
Hitta fler spännande restauranger i Stockholm

Sommarfält vid solnedgången i Norden.

Missa inte vår sommarrea!

Boka sommarens hotell till ett riktigt bra pris – se alla våra sommarerbjudanden här!
chevronRight