En måltid är en upplevelse från dess att du kliver in i restaurangen tills du betalar räkningen. En del restauranger har det där lilla extra för att fullända din upplevelse. Här är 5 konceptrestauranger du hittar i Stockholm:

Utsikt och solnedgång från Brasserie X på Quality Hotel Friends i Solna.
Njut utsikten och solnedgången från Brasserie X på Quality Hotel Friends.

Koh Phangan

Adress: Skånegatan 57, 116 37 Stockholm & Nybrogatan 8, 114 34 Stockholm

Saknar du sol, värme och en exotisk atmosfär kan du rymma till Koh Phangan – inte ön i Thailand men restaurangen i Stockholm. Restaurangen öppnade 1994 och serverar en liten resa till paradiset. Idéen till restaurangen föddes på just den ön, vid en strand, i Indiska Oceanen. Och all inredning i restaurangen är därifrån. Du önskas varmt välkommen med palmer, färgglada ljus, bungalows och tuktuer. I hela restaurangen hittar du böcker, bilder och föremål från den thailändska ön och inte minst fantastisk thaimat.

DSC0066-800x350 Restaurangpersonalen på Koh Phangan reser ofta till Thailand och har massor med goda tips och råd så har du några frågor är det bara att fråga. Personalen har så mycket erfarenhet av Thailand så de till och med har öppnat en egen resebyrå!

Brasserie X

Adress: Quality Hotel Globe: Arenaslingan 7, 12126 Stockholm & Quality Hotel Friends: Råsta Strandväg 1, 169 56 Solna.

Gillar du det franska köket och föredrar restauranger där du enkelt hittar en plats och kan njuta av maten? På Quality Hotel Friends och Quality Hotel Globe vid Globen hittar du restaurangkonceptet Brasserie X. Maten som serveras är franska rätter med en nordisk touch och det är alltid mer grönsaker på menyn än rött kött. Vill du ha en behaglig restaurangupplevelse och samtidigt jobba på laptoppen, ha en romantisk middag med din partner eller värma upp till fotbollsmatchen med supportergänget så finns en plats som passar just dig och ditt sällskap.

Quality Hotel Friends: Brasserie X restaurantRestaurangkonceptet Brasserie X hittar du även på andra Quality Hotel™ i Sverige och Norge. Här fra Brasserie X på Quality Hotel Friends.

Sjätte Tunnan

Adress: Stora Nygatan 43, 111 27 Stockholm

Allt var bättre förr, sägs det. Idésprutorna bakom Sjätte Tunnan håller med. De har skapat en medeltidsrestaurang som tar dig 580 år tillbaks i tiden, mitt i Gamla Stan der maten är givetvis inspirerad av riktiga medeltidsrätter. I källarvalvet kan du både boka in stora och små banketter i riktig medeltidsstil. Sjätte Tunnan erbjuder olika former av medeltidsunderhållning. Det kan vara eldslukare, magdansörer och trollkonstnärer. Det musikaliska inslaget får toner av felor, vevliror och säckpipor. Utöver detta serveras det äkta mjöd och personalen går klädda i typiska medeltidskläder, 1400-tals känslan är häpnadsväckande.

Griffins Steakhouse

Adress: Klarabergsviadukten 67, 111 64 Stockholm

Griffins Steakhouse bjuder det imaginära Griffinparet till entrecote och fantastisk charkuteri i den nyöppnade restaurangen, designat av byrån Stylt, i Stockholm. Resultatet är en rolig matupplevelse i form av ensteakhouse-restaurang som blivit något utöver det vanliga. Griffins-paret har nämligen en förkärlek för mystik och alkemi, reser och glamour, något som är genomgående i interiören.

griffin3 Oväntade detaljer och den mystiska interiören gör restaurangen till en upplevelse i sig.

Lasse i Gatan

Adress: Västerlånggatan 60, 111 29 Stockholm

Gillar du restauranger som går all-in på tema, interiör och storytelling? På Lasse i Gatan färdas du tillbaka i tiden till 1700-talets Sverige. Restaurangen, som är döpt efter Sveriges första pirat Lars Gathenhielm (även kallas Lasse i Gatan), har självklart temat pirater! Här klär sig personal och stamgäster i tidsenlig klädsel för att skapa den autentiska känslan att tillhöra besättningen på Lars skepp.

" Vår vison är en hyllning till livet och pirateran samt det svenska 1700-talet," säger Sofie Larsson, restaurangchef.

Lasse i Gatan: restaurant, barFoto: Lasse i Gatan.

På menyn finns tre rätter som serveras på ett stort fat med mat för hela sällskapet - vegetariskt, kött och fisk. I sann piratandra har restaurangen ett stort utbud av rom från världens alla hörn. Gillar du karibiska drinkar? Då kommer du inte att bli besviken.

Nyfiken? Åk till källarvalvet på Västerlånggatan 60 i Gamla Stan och ta del av den speciella stämningen!

Lasse i Gatan: restaurant, tablesLasse i Gatan bjuder på både spännande miljöer och fantastisk mat. Foto: Lasse i Gatan.

Hermans

Adress: Fjällgatan 23B, 116 28 Stockholm

Come give peas a chance! Det är den plantbaserade restaurangen Hermans slogan. Restaurangen hittar du på Södermalm, nära Tjärhovsplan. Här kan du äta av en plantbaserad buffé med inspiration och smaker från världens alla hörn. Något du måste smaka på är de hemlagade desserterna som är gjorda i Hermans egna veganska bageri. Får du matkoma är det bara att lägga dig till rätta i en av hängmattorna och blicka ut över Gamla Stan, Djurgården och båtarna som passerar in mot Mälaren.


Se alla våra hotell i Stockholm här


Funderar du på att besöka Stockholm hittar du en massa tips i vår Stockholmsguide!