Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Hotell nära Gamla stan

Ska du till Stockholm och vill bo nära Gamla stan, en av Europas största och mest välbevarade medeltida stadskärnor? Vi har flera hotell med promenadavstånd till Gamla stans alla sevärdheter, city och Stockholms Centralstation.

Hotell nära Gamla stan i Stockholm

Visst är det smidigt att bo nära ett av Stockholms mest populära utflyktsmål, som dessutom är granne med både city/Norrmalm och Södermalm! Ett stenkast från hotellen Hobo och At Six ligger Stockholms största gågata, Drottninggatan, som leder dig raka vägen till de medeltida kvarteren i Gamla stan på bara 5 minuter. Med Stockholm city och T-centralen i ryggen går du snart igenom Riksdagshusets pampiga kvarter. När du väl är ute på Riksbron är det svårt att missa Stockholms slott som tornar upp sig uppe på Gamla stans höjder. Från Nordic Light Hotel, Hotel C Stockholm och Comfort Hotel® Xpress Stockholm Central tar det ca 15 minuter att gå till Gamla stan, och om du vill bo på Södermalm tar det runt 25 minuter från Clarion Hotel® Stockholm. Ge dig in i slingrande gator av kullersten och låt dig fascineras av byggnader från 1200-talet!

Sevärdheter i Gamla stan

Det är inte konstigt att Gamla stan ofta listas som ett måste för den som planerar att åka till Stockholm. Här finns ett enormt utbud av sevärdheter, shopping, hantverk, Nationalkatedralen Storkyrkan, muséer och restauranger. Kungliga slottet lockar många besökare, med bland annat muséer och högvaktsbyte. Den historieintresserade får inte missa Livrustkammaren, där kungliga kläder, vapen och rustningar berättar en spännande berättelse om Sveriges tidigare regenter. Nobelmuséet, vid Stortorget, är definitivt också värt ett besök.

Guidade turer i Gamla stan

Att promenera runt i Gamla stan är som att vara inne i ett muséum - med sin unika miljö av vindlande stadsnät, gator, hus, torg och kyrkor med gamla anor är det lätt för fantasin att dra iväg till en annan tid. Gamla stans två huvudgator, Västerlånggatan och Österlånggatan, är bra som utgångspunkt, men vindla dig också in på små charmiga sidogator. Missa inte Mårten Trotzigs gränd, Stockholms smalaste gata med bara 90 cm i bredd! Stortorget är en given knutpunkt som dessutom bär på en hårresande historia med Stockholms blodbad. Även om du kan upptäcka mycket på egen hand så är det såklart en helt annan upplevelse med en guidad tur! Välj mellan allt från klassiska, historiska turer till hårresande spökvandringar.

Fler stadsdelar i Stockholm

Kungsholmen
Södermalm
Stockholm City/Norrmalm
Östermalm

Läs mindre
22 hotell i Gamla Stan

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.8.003 24
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.