När småbarnsfamiljen Andersson letade hotell för en helg i Stockholm var kravet att det skulle vara barnvänligt. Och vistelsen på Quality Hotel Friends blev minnesvärd och lyckad: – Ett perfekt familjehotell där man verkligen tänkt på även de små, berättar mamman Karin Andersson.


Förra sommaren hade familjen, som består av Karin, Christoffer och deras barn Linnea, 4, och Ida, 2, från Malmö, bestämt sig för att åka till Stockholm för att njuta av sommaren och för att hälsa på släktingar.


Linnea och Ida vid frukostbuffén.


Som småbarnsfamilj hade man flera kriterier på boende och på den listan var just barnvänlighet och bra läge två av de viktigaste. Valet föll till slut på Quality Hotel Friends i Solna, strax norr om Stockholm:


– Läget var perfekt! Närhet till, i mitt fall vänner och familj, men även shoppingcentret Mall of Scandinavia som erbjuder nöje och shopping för hela familjen. Dessutom var det lätt att ta sig in till Stockholm City om man ville det, berättar Karin.


Familjen bodde i ett modernt och rymligt rum, med plats för alla fyra:


– Vi bodde i ett vanligt tvåbäddsrum med en extrasäng för vår stora tjej och spjälsäng för 1-åringen. Rummet kändes stort och rymligt och all packning fick plats.


Hotellets sängar gjorde succé hos hela familjen.


Ett av familjerummen på Quality Hotel Friends.


Karin hade hört talas om Quality Hotel innan besöket, men inte att kedjan var så barnvänlig:


– Väl på plats så insåg jag att det är ett perfekt familjehotell som verkligen har tänkt på hela familjen, även de små. Våra flickor älskade lekrummet och kunde knappt ta in hur lyxigt det var med en popcornmaskin OCH glassmaskin med fri tillgång!


Vistelsen blev lyckad för båda barn och vuxna:


– Vi hade det jättebra! säger Karin.

– Eftersom mina barn då var relativt små (1 och 3) så är det alltid lite nervöst när man ger sig utanför safe zoonen som hemmet innebär, men tack vare rymliga rum, barnvänlig restaurang och det fantastiska lekrummet saknades inget från hemmet – inte ens favoritleksakerna!


Och för barnen var upplevelsen på hotellet extra minnesvärd, tack vare alla aktiviteter de kunde ägna sig åt:


– Barnen älskade hotellet! Det är en spännande upplevelse för både stora och små att bo på hotell. Att få välja frukost själv (och avsluta med pannkakor), att få hoppa i hoppborg och att få klä ut sig till Elsa var egentligen bara en otrolig bonus! Vi spenderade mycket tid i lekrummet och barnen ville knappt gå därifrån.


Linnea, 4, älskade att få klä ut sig.


Ida, 2, i lekrummet. Utklädningsdelen var populär!


När vi ber Karin berätta vad barnen Ida och Linnea gillade allra mest med hotellet är valet svårt:


– Det står nog jämnt mellan popcorn- och glassmaskinen och utklädningskläderna!


För Karin och Christoffer var det absolut viktigaste att just barnen kunde få springa av sig och leka på hotellet:


– Tack vare att hotellet var så familjeanpassat, kunde vi verkligen slappna av och njuta av semestern och vårt sällskap. Vi brukar alltid säga att om barnen har det bra så har föräldrarna det bra, och här hade vi det JÄTTEBRA! Avslutar Karin.


Familjen Andersson/Persson


Karin Andersson med dottern Linnea.


Familjen består av: Karin 33, Christoffer 33, Linnea 4 och Ida, 2 år

Bor: I radhus utanför Malmö

Vart reser ni helst:  Någonstans varmt! Ett stort plus är det om det finns ett spännande restaurangutbud.

**Bästa reseminnet: **När vi åkte till Paris när vår äldsta dotter bara var 9 månader. Jag älskar Paris men det var också härligt att inse att det går så bra att resa med barn!
Visste du att?


Quality Hotel har ett koncept som kallas Barnens hotell. Allt för att göra hotellvistelsen så bra som möjligt för hela familjen.